Interjú a sorozat íróival

3
46
megtekintések

Interjú a sorozat íróival a finálé eseményeiről, arról, hogy mit jelent ez a régi karaktereink számára és miért érdemes állandó nézőnek maradni a hetedik évadban is.

A felnőtt Henry történetét inkább folytatásaként élitek meg, vagy úgy, mint egy teljes újra tervezést, az eredeti történet egy újragondolt változatát?
Vigyáznék az “újratervezés” szóval. Ez sok mindennek a keveréke. Lesz benne egy fajta tiszteletadás az eredeti történet felé, lesznek visszatérő karakterek és lesznek olyanok is, akik nem. Ez sok mindent magába foglal, próbálunk új irányt adni a sorozatnak, de közben hűek maradni a műsor szelleméhez.

Lesznek még Henry-n kívül olyanok, akiket felnőttként látunk viszont?
Előfordulhat, igen. De nem azonnal. Egyelőre szeretnénk titokban tartani, hogyan nőtt fel Henry és mit jelent ez Regina, Hook és Zörgő számára, akik továbbra is állandó szereplők maradnak. Van pár dolog, amit izgatottan várunk, de az elsősorban nem a szereplők újra castingolása, hanem az hogy reményeink szerint tovább tágul az “Egyszer volt, hol nem volt” univerzum.

Hogy tudtok majd történeteket mesélni Reginával, Zörgővel és Hookkal a család többi tagja nélkül?
Erre csak ősszel kaptok választ. Inkább megmutatjuk hogyan, semmint elmeséljük.

Henrynek kislánya született. Megismerjük majd az édesanyát is?
Igen, a következő évadban. Lucy édesanyja és Henry között igazi “Egyszer volt, hol nem volt”-os hagyomány szerint nagy, epikus szerelmi történet lesz, akár a nagyszülei esetében. Ne feledjük, hogy Charming herceg unokája, vagyis ő az ifjabb, ifjabb Charming herceg.

Mennyi állandó szereplőt kerestek a hetedik évadra most, hogy az eddigi szereplők közül hatan is távoznak?
Még nem hiszem, hogy megerősíthetjük ezt, de több állandó szereplőnk is lesz és persze több visszatérő szereplőnk is. A nyáron várhatóak erről majd bejelentések, ahogy a munka haladni kezd.

Jennifer Morrisonon kívül, ki tér még vissza legalább egy epizód erejéig?
Mindenki azt ígérte, hogy hajlandó visszatérni. Az elmúlt hat évben is mindig voltak visszatérő szereplők. Rose McIver is visszatért, pedig ő főszereplő a jelenlegi sorozatában – amit szintén berendeltek egy újabb évadra – szóval reméljük mindenkit viszont látunk majd még valamikor. Bár próbáltuk a történetüket lezárni bizonyos szempontból és egy szép befejezést adni nekik, továbbra is a világunk részesei maradnak.

A rajongók nagyon feldúltak a távozó karakterek miatt. Mivel csábítanátok vissza őket a hetedik évadra?
A hatodik évaddal elértünk egy pontra, ahol bizonyos karakterek meséjét le kellett zárnunk. Reméljük, hogy ezzel előre felé haladunk és továbbra is azt csináljuk, amit az emberek szeretnek bennünk: egy műsort a reményről és olyan meseszereplőkről, akik keresik a helyüket a való világban. Ehhez hasonló történetszálakkal fogunk visszatérni és ha szerettétek az eredeti műsort, akkor remélhetőleg az új fejezetet is szeretni fogjátok a felnőtt Henry-vel.

A hatodik évadban többször is nézettségi minimumot döntött a sorozat. Mivel szeretnétek visszacsábítani a nézőket és persze újakat bevonzani a hetedik évadban?
A nézettséget nem igazán lehet befolyásolni. Minden évben csökken. Az érdekes az, hogy bár a nézettség csökken, a rajongók továbbra is beszélnek róla és kapjuk a visszajelzéseket a közösségi médiákon. Azt hiszem az esetleges új nézőknek könnyebbség lesz jövőre, hogy nem kell hat évnyi történéssel felzárkózniuk. Jövőre bárki csatlakozhat, aki szereti a tündérmeséket és a varázslatot érdemes lesz belenéznie. És persze hihetetlen rajongói táborunk van, akik bátorítanak minket, bármit is mondjanak a számok. Számunkra valóságos csoda, hogy megkaptuk a hetedik évadot és nagyon hálásak vagyunk minden rajongónak, aki velünk marad továbbra is.

Mit szóltatok a fináléhoz? Folyatatjátok a hetedik évaddal is?

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Köszönöm először is a gyors fordítást az évad záró epizódókhoz! Én várom, mert valahogy úgy vagyok ezzel a sorozattal, hogy bár a legelső pillanattól nyomon követem, mégsem tudtam egészként megélni (és ez nem negatívum számomra, hanem ezáltal vált minden rész újatmondóvá és nem sablonossá) így egy-egy rész mindig hozott valami újat, és ha az írok és a rendezők is tartják magukat az adott szóhoz, miszerint kapunk újabb el nem mondott meséket, akkor érdemes maradni a 7. évadban is mert heti 50 perc, kellemes kikapcsolodás a OUAT-ttal.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!