Nem hagy elvarratlan szálat a finálé

13
41
megtekintések

Miután a tárgyalások még folynak az esetleges hetedik évad kapcsán és egyelőre csak néhány színészt keresett meg a csatorna a folyatással kapcsolatban, a sorozat készítői azt ígérik, hogy a hatodik évad fináléja lezárást hoz majd oda, ahol szükséges és nem marad “befejezetlenül” egyetlen kedvencünk történetszála sem.
 
Korábban már írtunk róla, hogy egyelőre csak 3 első évados főszereplő Jennifer Morrison (Emma), Lana Parrilla (Regina) és Robert Carlyle (Gold) kapott rá lehetőséget, hogy tárgyalhassanak a szerződésük kibővítéséről, illetve rajtuk kívül a második évadban becsatlakozott Colin O’Donoghue (Hook). A többiek – például Ginnifer Goodwin és férje Josh Dallas – valószínűleg vissza lesznek fokozva mellékszereplőnek, akik beugranak, ha kellenek. Ez a költségvetés szempontjából jó döntés, sokat spórolhatnak így a gázsikon. De persze ez kétélű kard, mert ha a szerződést nem kapó színészek találnak új munkát – mint pl. Csingiling, Piroska, Graham stb. – akkor a visszatérésük sem lesz már olyan egyszerű…
 
Akárhogy is, az elmúlt hetekben bizonyos “belső forrásból” származó pletykák keringtek arról, hogy ki milyen feltételekkel írt alá – ezt olvashattátok is annak idején az oldalon – ám egyelőre a csatorna még nem erősítette meg, hogy valóban így történt e. “Mi tudjuk a választ erre, de nem oszthatjuk még meg veletek. De a történet vége ehhez lett már igazítva.” – nyilatkozták a sorozat írói.
 
A finálé forgatásai még a hónap elején véget értek – adásba május 14-én kerül, egy héttel a musical epizód után – de az alkotók azt nyilatkozták, hogy ha szükséges, még vissza tudnak térni újraforgatni néhány jelenetet. “Már az év eleje óta ezt a finálét terveztük, szóval bárki is marad és bárki is megy… mindennel lesz foglalkozva. Nem marad semmi befejezetlenül.” – tették hozzá.
 
A jelentős stáb átalakítás is része az újratervezésnek, amit annak érdekében próbálnak megvalósítani, hogy a nézettség-orientált csatorna számára vonzóbb legyen a sorozat berendelése. Az elveszített stábtagok mellé csatlakozik majd a két új karakter, akik a fináléban mutatkoznak be és ha zöld utat kap a hetedik évad állandó szereplővé léphetnek elő. Az ő érkezésük összeforr majd az előre megjövendölt végső csatával, amit Emmának meg kell vívnia és amiről az évadzáró finálé a címét is kapta. “Be akartuk fejezni ezt a fejezetet és előkészíteni a következőt.” – zárták az interjút az alkotók.
 

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Remélem ez azt jelenti, hogy viszontlátjuk Demónát és Lilyt. Szegényeket jól otthagyták beszélgetni a farönknél. Sajnálom is, hogy a képességeiket nem használták ebben az évadban. :/

 2. Én meg azt sajnálom, hogy abba a hihetetlenül alacsony nézettségbe nem számíthatódhatunk bele mi magyarok. Vagy akárki netes néző, s ha úgy alakul pusztán jó indulatból nem térhetnek vissza.

 3. Én meg azt nem értem, hogy minek már tovább húzni?
  Az első évad első részében hangzott el az a mondat, hogy “Hófehérke lánya a 28. születésnapján visszatér és kezdetét veszi a végső harc.” 6 évad alatt sikerült eljutni oda, hogy elkezdődhessen. Nem kapkodják el, mit mondjak…
  Az 5. évad második felétől látszik, hogy erőltetik, hogy minél több csavar legyen benne, hogy még nézze valaki, de szerintem elég volt. Volt 4,5 nagyon jó és 1,5 kevésbé jó évadunk, legyen vége. Ne értsetek félre, imádom meg minden, de az első 2 évadhoz képest rohamosan zuhan a minősége és kezd unalmassá válni a “balhé van-megoldási tervet keresünk-úristen, mégse tudjuk megoldani-jaj de mégis-nagy nehezen megoldjuk-van 19 perc nyugi-új balhé’ szerkezet.
  Megérdemli a sorozat, hogy szépen, a népszerűséghez méltóan lezárják, ne pedig egy mesevilágbeli Barátok közt legyen belőle, ami a négyezernemtomhányadikrésznél tart. (Ha rossz a szám, akkor bocs.)
  Úgyhogy lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem ne legye 7. évad! A maradék szálakat varrják el a mostani évad végéig, vagy ha nagyon nem bírnak elszakadni, legyen spin-off, de ne nyújtsuk már tovább.

  • Teljesen egyetértek veled. A Dark Swannal le kellett volna zárni. A Megmentőből gonosztevő lesz, azt hittem ezt nem tudják fokozni, de Hádésszal nyögve-nyelősen megtették. Nem igazán tudtam izgulni a hősökért már a 6. évadban, hiszen az Alvilágot is megjárták. Hook is visszatért a halálból. Ezután komolyan tudunk izgulni még az épségükért?

 4. Pocahontas!Gabriel!
  Nektek lehet nem tetszik a hatodik évad de másoknak igen.Ha nem tetszik akkor ne nézzétek!!Nekem pl jobban tetszik a hatodik évad mint az első.

  • Egy szóval sem mondtam, hogy nem tetszik a 6. évad, annyit írtam, hogy egyre kevésbé találnak olyat, ami komolyan vehető.
   Mint azt előttem is írták, még a pokolból is visszahozták Hook-ot, innentől kezdve kicsit komolyan vehetetlen.

 5. Szerintem az összes évad jó volt és akinek nem tetszik ne nézze és ne írjon rossz kommenteket ,mert ő miattuk nem tudjuk élvezni vagy ő miattuk nem lesz folytatva (valószínűleg nem lesz 7. évad , de azért lehetséges​ ,hogy lesz és lehet ,hogy miattuk). Nem nevezték személyeket ,mert nem ez a fontos, de aki tudja magáról inkább fogadja meg a tanácsomat (és még sok másét) , mert hamarosan a kommentek miatt már mi sem tudjuk élvezni.
  Nagyon jók szerintem ezek a részek , várom a következőt.
  Megszeretném köszönni a feliratot is sokat segít ez az oldal.
  Köszönök mindent és nem bántásból szerettem volna mondani, senki ne haragudjon.

 6. Ez aztán remek hozzáállás, ha nem tetszik, akkor el lehet menni, ugyebár… Ezzel csak az a gond, hogy mi is imádjuk a sorozatot az elejétől kezdve, és nem félbehagyni szeretnénk, hanem egy csodaszép, igényes zárást, hasonló minőséget látni, mint régen.

 7. Lássuk be nem az itt megfogalmazott vélemények az irányadóak a sorozat jövőjét illetően. Az ABC egyszerűen gazdasági alapokon fog dönteni a sorozat sorsáról. Mivel a nézettség rendkívül gyenge, ezért nem hoz annyit, mint régen. Ebből következően kasza, vagy költségcsökkentés a megoldás, az ezen való vacillálás látható most. Amúgy, a negatív vélemény tessék elfogadni.

 8. Az igaz ,hogy nem rajtunk múlik ,hogy lesz folytatva vagy nem ,de azért pár bántó komment elveheti a kedvünket a sorozattól.
  Persze, hogy vannak olyan kommentek is amik építenek ,de én igazából ezt a bántó megjegyzésekre mondtam.
  Jó volt nagyon a kezdés és tényleg jó lenne egy megfelelő zárást készíteni (hasonlót az elsőkhöz), de szerintem amilyen irányba megy most a sorozat attól izgalmasabb és elgondolkodtatóbb.
  Szerintem ezek a részek is nagyon jók. Izgatottan várom a következő részt. Előre is megköszönöm a feliratot , a régebbi feliratokat és az elkövetkező fordításokat, feliratokat.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!