Hook, Robin és Zörgőfürge infók

0
15
megtekintések

A hősök nem mindig annak születnek, és az “Egyszer volt, hol nem volt”-ban a gonosztevőből hőssé válás útja elég rögös. Az alábbi interjúban Adam Horowitz és Eddy Kitsis a Hook előtt álló nehézségekről, Beowulfról, a vasárnapi epizód új szereplőjéről és a jövőt illető terveikről mesél.
 
Hook igazi közönség kedvenc lett. Sejtettétek, hogy ennyire kulcsfigurává válik majd a karakter?
Kitsis: Az ember mindig bízik benne, de nem lehet előre megtervezni. Amikor először leültünk Colinnal beszélgetni, tudtuk, hogy van benne valami különleges. Csodás ötletei voltak a karaktert illetően, jól össze tudtunk dolgozni.
Horowitz: Colin véghezvitte azt, ami csak ritkán fordul elő a tévé világában, elfelejtette a nézőkkel, hogy az első évadban még nem szerepelt. Olyan szerves része lett a sorozatnak, hogy az ember el is felejti, hogy csak a második évadban csatlakozott. De a reakció amire a rajongók részéről számítottunk Colint és Hook kapitányt illetően, túlszárnyalta az elképzeléseinket.
 
Az előző epizódból megtudtuk, hogy Hook végzett David édesapjával. Milyen hatással lesz ez az Emmával és Daviddel való kapcsolatára? Hiszen épp meg akarta kérni Emma kezét!
Kitsis: Egy részről ez is része Hook kalandos múltjának és mielőtt tehetne egy lépést előre, előbb tisztáznia kell a múltbéli dolgait. Másfelől próbára is teszi őt, hogy mennyire megváltozott azóta és képes lesz e túljutni ezen a helyzeten.
 
Hook határozottan a javulás útjára lépett. Nagy utat kell még megtennie?
Horowitz: Én úgy érzem már hőssé vált, már csak mentálisan is el kell engednie a múltját és elfogadni a rá váró jövőt. Azt hiszem a gonosztevőinknél látni mennyire próbálnak továbblépni, de néha a múltbéli tetteik megakadályozzák ezt. Ez a huza-vona és küzdelem teszi őket érdekessé számunkra.
 
Továbblépve Reginára és Robinra: már amikor tavaly kiírtátok Robin Hoodot, akkor is tudtátok, hogy be akarjátok mutatni a kívánságbéli verzióját?
Horowitz: Később találtuk csak ki. Akartunk egy alternatív univerzumot és gondoltuk ez jó alkalom, hogy próbára tegyük Reginát, hasonló okokból, mint amit az előbb Hook esetében említettünk. Regina azt hitte megy ez kerülővel is — “Fogom az összes gonoszságot, amit utálok magamban és kidobom a kukába.” Azt hiszem most kezdi megtanulni, hogy az élet nem így működik. Az élet nem fekete-fehér, hanem szürke. Tisztába tenni a múltat, hogy tovább léphessen a jövője felé, ezt jelenti számára ez a Robin Hood. Úgy néz ki, mint az ő Robin Hoodja, de határozottan más ember. Amint ezzel tisztába jön, elindul az úton, hogy végleg elengedje az ő Robinját és továbblépjen a jövője felé.
Kitsis: A kívánságok már csak ilyenek, nem hiába mondják, hogy vigyázz mit kívánsz. A kívánság nem varázsol elő neked egy tökéletes világot, ahol minden bajod könnyen helyre lehet hozni. Nem így működnek a kívánságok.
 
Mi Robin célja Storybrooke-ban?
Kitsis: Erről sok minden kiderül majd az eheti epizódból és látni fogjátok, hogy a fő mozgatórugója az, hogy nem ott van, ahová tartozik. Nagyobb dolog részese, mint gondolná — annak a nagy szerelmi történetnek, ami Regina és az igazi Robin között szövődött. Küzd vele, hogy megtalálja a helyét és ez megnehezíti nem csak az ő életét, de azokét is akik törődnek vele – például Regina – vagy akik törődtek az eredeti Robin Hooddal.
 
És megismerünk egy új karaktert is, róla mit mondhattok?
Kitsis:
Kicsit belemegyünk a hőseposzok világába, ami már párszor korábban is előfordult az “Egyszer volt, hol nem volt” történetében. Persze Beowulf karakterét is megcsavarjuk egy kicsit és kiderül, hogy a története Zörgőfürge múltjával kereszteződött. Így visszamegyünk megnézni egy új részletet Zörgőfürge múltjából, abból az időből, amikor még Baelfiret nevelgette.
 
Lesz még erőpróba Emma és Gideon között? Hiszen az előző küzdelmük nem igazán tükrözte azt, amit a látomásban láttak.
Kitsis: Bízom benne. Ha nem lenne becsapottnak érezném magam, hiszen nem ezt a küzdelmet ígértük be.
Horowitz: Szerintem erre utalt Emma, hogy talán egy nap ismét megküzdenek – talán bele is hal abba a küzdelembe – de ennek az ideje az előző küzdelmük idején még nem jött el. Szóval egy időre elnapolta a dolgot, de egy újabb harc elkerülhetetlen.
 
És mi a helyzet a két új finálé karakterrel, akiket Andrew J. West és Alison Fernandez alakít?
Horowitz:
Annyit mondhatok, hogy ezt csak a fináléban fedjük majd fel.
 
Ebben az évadban kevesebb új karaktert hoztatok be. Ez szándékos döntés volt, hogy a főbb karaktereken legyen a hangsúly?
Kitsis:
Inkább azt mondanám, erre vitt minket a történet. Ha új karaktereket hozunk be, az mindig azért történik, hogy megnézzük milyen hatással lesznek a főbb karaktereinkre. Például Emma barátsága Elzával a negyedik évadban, vagy Jekyll és Hyde akik Regina belső küzdelmét tükrözték. Vagy Aladdin és Jázmin, ahol Aladdinról is kiderült, hogy Megmentő, akárcsak Emma. Ők ketten egyébként hamarosan ismét felbukkannak.
 
Mi a helyzet a további évadokkal?
Kitsis:
Várjuk a telefonhívást, hogy megtudjuk mi lett a döntés. Amint megtudjuk szólni fogunk róla.
 
Vannak már terveitek arra az esetre, ha nem kapjátok meg a folytatást?
Kitsis:
Vannak terveink, ezt hívják munkanélküliségnek és akkor elő kell rukkolnunk valami újjal!
 
És ha megkapjátok a 7. évadot?
Kitsis: Igazából arra is van tervünk, amit bele is fűztünk a hatodik évad fináléjába. Szóval ha megkapjuk a folytatást pontosan tudni fogják az emberek, hogy honnan akarjuk folytatni a hetedik évadban.
 

Előző cikk6×13 Jelenet #2
Következő cikk6×13 elérhetőségek
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.