A “Regina/Királynő/Robin” helyzet

1
26
megtekintések

Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy az eheti epizód legváratlanabb fordulata Regina, Robin és a Gonosz királynő nevéhez köthető, hiszen a sorozat egyik fő mottója volt, hogy a “Gonosztevőknek nem jár boldog befejezés” a Gonosz királynő mégis megkapta rá az esélyt. Miután Regina ismét felosztotta maguk között a jót és a rosszat, Henry tiszta lapot adott a Királynőnek, aki ezután a kívánság világban folytatja pályafutását egy ismerős kocsmában, egy oroszlános tetoválásos férfi oldalán…
 
“Rájöttünk, hogy ez végig a Gonosz Királynő boldog befejezése volt. Csodás befejezés ez számára, igazán bátor és boldog. Nagyon mókás és érzelemdús tapasztalat volt. Jó volt eljátszani és megadni neki ezt a lezárást. Úgy éreztem kiérdemelte.” – nyilatkozta Lana Parrilla.
 
A boldog befejezés előtt még volt egy nagy összecsapás és bár Reginának lehetősége nyílt végezni a sötétebb felével, inkább meggondolta magát. “Rájött, hogy akit gyűlöl, az is saját maga és nem gyűlölheti magát tovább. A Gonosz királynőn keresztül már régóta gyűlölte egy részét, de ennek ideje volt véget vetni, így hát előkapta a saját szívét is, megosztotta közöttük a jót és rosszat és visszatette őket a helyükre. Igazán megindító, csodás pillanat volt, ahol végre elfogadta önmagát. A Királynő először érzett szeretetet, ami különös, esetlen, furcsa és ijesztő volt számára, de meghallotta ahogy Regina azt mondja neki, hogy “Igazad volt, a részem vagy és én is a tiéd, akár tetszik, akár nem.” aztán átölelte Gonosz királynőt. Igazán csodás pillanat volt és jó lezárás volt ez közöttük.” – mesélte Lana.
 
És úgy tűnik a Királynő lelkének is megismerhettük egy részletét, amire eddig nem volt módunk. “Ő még mindig az a szeretetéhes fiatal lány, aki csak megértésre és elfogadásra vágyik, most pedig végre egyesült a jobbik felével, a másik felével és ez egy csodás egység kettejük között. Fontos üzenetet közvetít, hiszen mind bonyolult lények vagyunk, van bennünk jó és rossz egyaránt, szóval látni ahogy ők ketten végre elfogadják és szeretik egymást igazán inspiráló. Megvolt a szívhez szóló beszélgetésük, volt közöttük humor és néhány őszinte, sebezhető pillanat, amit megosztottak egymással. Most először láttuk igazán emberinek a Királynőt, hiszen mindig olyan védekező volt az elmúlt években. Falakat emelt maga köré és ez az első eset, hogy megértjük, hogy ki is ő igazából és azt, hogy végig csak megértésre vágyakozott.” – áradozott Parrilla.
 
Így végül kiderült, hogy a Királynő és a kívánság Robin jövője lett, a varázslatos módon felbukkanó 23-as oldal rejtélye. “Ez egy nagyobb filozófiai kérdéshez vezet arról, hogy ki is Robin és a Királynő valójában? Igen, a Robin akit ismertünk és szerettünk meghalt, de az eszenciája testet öltött ebben a másik verzióban. A Gonosz királynő pedig, akit kiragadtak Reginából – és láttuk, hogy neki és Reginának is szüksége van mindkét félre, hogy létezhessenek – szintén egy olyan lény, akiben ott van Regina eszenciája. Úgy gondoltuk ez egy jó módszer, hogy tiszteletet mutassunk a tündérpor jóslat előtt a 3. évadból, és megmutassuk, hogy a maga módján igaza volt. Csak a dolgok nem mindig úgy válnak valóra, mint ahogy számítanál rájuk.” – nyilatkozta Adam Horrowitz.
 
“Egyszer már elmondtuk, hogy a boldog befejezés nem mindig az, amire számítanál és ez is egy ilyen eset.” – teszi hozzá Eddy Kitsis. A királynő és Robin jól járt ezzel, mert kiderült, hogy ez a Királynő boldog befejezése, de közben Regina is megtanulta, hogyan lépjen tovább és elfogadta, hogy nem lehet kitörölni magadból a sötétséget. “Mindannyiunkban ott van mindkettő, az élet yin és yang oldala. Úgy gondoltuk ez egy másik Robin és Regina nem fordulhat vissza. Ahogy elengedte Danielt, el kell engednie Robint is.”
 
A kérdés már csak az mi lesz vele most, hogy ismét ott van benne a jó és rossz része egyaránt. “Hasonló lesz, mint ezelőtt csak sokkal érettebb, hiszen eddig mindig harcban állt önmagával, a sötét impulzusokkal/gondolatokkal, de most igazán elfogadta mindkét oldalát és most már tényleg mindkettő a részévé vált. Volt egy epizód, aminek az volt a címe “Mindkettő vagyok” és most is ez cseng a fülemben. Az epizód története nagyon különböző, de maga a mottó pontosan igaz arra, ahogy Regina éli az életét, ahogy elfogadja hogy a jó és a rossz is ott van benne és azt hiszem ez csak erősebbé teszi őt.” – zárta az interjút Lana.
 

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Úgy érzem, megérett a sorozat a befejezésre . . . Próbálják még csűrni-csavarni, hogy érdekes legyen, de ennek már csak amolyan “izzadtság” szaga van 🙁 Kár érte.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!