NAGY 6×11 spoilerek – saját felelősségre

0
16
megtekintések

Ugyan a premier epizód még nem került adásba, az aTVfest-en – ahogy korábban már írtunk róla – levetítésre került a tavaszi premier, amiről most még több spoiler látott napvilágot. Lentebb részletes leírást olvashattok az epizód bizonyos történéseiről, tehát csak saját felelősségre ajánlott elolvasni, aki semmit sem szeretne előre tudni az NE olvasson tovább.
 
Részletes infók:
 
A történet pontosan ott folytatódik, ahol a télen abbahagytuk: Emma és Regina lekéste a haza vezető portált és az Elvarázsolt Erdő kívánság verziójában ragadtak, míg odahaza Storybrooke-ban Hook és Charming az utcákat rója, hogy Gideon nyomára leljen.
 
Az epizód eleje elég akciódús, miután a királyság lakói – Henry herceggel az élen – meg vannak győződve róla, hogy a Királynő visszatért és elrabolta Emmát, amire meg is van minden okuk, hiszen Regina megölte az imádott királyt és királynét. Így hát sürgősen ki kell fundálniuk egy B tervet. Emma egy régi barát segítségével próbálja megszervezni a hazautat, míg Regina a kívánság Robin nyomába ered és rádöbben, hogy mindenki élete sokkal jobban alakult ebben a világban, ahol elbukott a Gonosz Királynő. Míg az előző epizódban láthattuk a kívánság világ árnyoldalait – például, hogy milyen nyafka királylány lett Emmából – addig most a pozitív oldalait is megismerjük. Regina az elmúlt évadokban már felismerte, hogy milyen szörnyű következményekkel járt a bosszúhadjárata a többi meseszereplőre nézve, de ebben az epizódban a saját szemével láthatja, hogy milyen sors várhatott volna rájuk, ha ő nem tesz keresztbe nekik.
 
Eközben odahaza Hook és Charming – aki egyre rosszabb bőrben van – Gideon nyomába ered, ám végül Zörgő és Belle akad a fiú nyomára. Gideon persze nem a nagy békülésért jött vissza – bármennyire is próbálkoznak vele a szülei – hanem a saját terve érdekében: leszámolni Emmával, hogy a helyébe léphessen. Zörgő és Belle kapcsolata persze továbbra is feszült, de ebben az epizódban megegyezésre jutnak, méghozzá olyan módon amire nem is számítanánk.
 
Egyéb érdekességek:

  • Gideon szándékairól többet tudunk meg, de még nem tisztázódik minden.
  • Lesz egy fontos visszaemlékezés, ami felfed egy új darabkát Emma múltjából. (erről korábban már írtunk, [ide kattintva] elolvashatjátok)
  • Több eddig nem látott szereplő kívánság változatát is megismerjük, például Hook-ot és Belle-t.
  • Ismét szóba kerül Robin oroszlános tetoválása.
  • Emma is rájön, hogy ki van a csuklya alatt.

 
Idézetek az epizódból:
 
“- Meg tudod javítani. – Nem, nem tudom.”
 
“Én hiszek benned, Emma.”
 
“Semmi baj. Nem hagyom, hogy bárkinek is ártson.”
 
“Megváltoztathatod a sorsod.”
 
“A kocsmába általában nem beszélgetni járnak az emberek.”
 
“Bocsi, te ismered őt?”
 
“Lehet nálad van a kardom, de nálam meg a te… valamicsodád.”
 
“Regina tud vigyázni magára.”
 
“A kacsa mindig is hattyú volt, csak nem tudott róla.”
 
“A hit az első lépés.”
 
“Háború közelít Storybrooke felé.”
 
“Nem az apám vagyok. Nem vagyok elég jó.”
 
“Hibátlan időzítés, mint mindig.”
 
Várjátok már az epizódot? Addig is aki esetleg lemaradt róla: további 6×11 spoilerek az aTVfest összefoglalónkban [ide kattintva] elolvashatjátok. 😀
 

Előző cikk6×11 előzetes #3
Következő cikk6×11 előzetes #4
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!