Mi vár ránk az évad második felében?

0
7
megtekintések

Két ismerős arc is visszatért az Egyszer volt, hol nem volt téli fináléjában, de a megjelenésük több kárt okozott, mint jót. Figyelem a cikk spoileres lehet, ha nem láttad még a téli finálét!
 
Miután Emma felfedezi hogy a kard, aminek az a sorsa, hogy végezzen vele megsebezheti a Gonosz Királynőt anélkül, hogy bántaná Reginát, a Királynő ellopja Aladdin lámpását és azt kívánja, hogy Emma kívánsága “bárcsak sose vált volna Megmentővé” valóra váljon.
 
Így Emma hercegnőként találja magát odaát az Elvarázsolt Erdőben, ahol a Sötét átok sosem történt meg, a szülei megöregedtek és Henryt hamarosan lovaggá ütik. Regina viszont, mivel a Királynővel együtt ő is a lámpás mestere, felhasznál egy kívánságot arra, hogy Emma után eredhessen meggyőzni arról, hogy ő a Megmentő. Ennek érdekében addig is elmegy, hogy megöli Hófehérkét és Charmingot. De mikor a frissen lovaggá ütött Henry megérkezik, hogy megölje a Gonosz királynőt, Emma rádöbben, hogy ez a világ nem valódi — illetve technikailag az, de csak többé kevésbé.
 
Visszatérve Storybrook-ra, David átejti a Királynőt, hogy megszerezze a lámpást és azt kívánja, hogy a gonosztevő kapja meg amit érdemel. És bár először semmi sem történt – csak Aladdin és Jázmin indult el Agrabah-ba — a megjövendölt csuklyás figura megérkezett Storybrooke-ba, ketrecbe zárt viperává változtatta a Gonosz Királynőt és felfedte kilétét Belle és Zörgő előtt. Ő a fiuk, Gideon, akiről a szülők már korábban megtudták, hogy a Fekete tündér elrabolta és láthatóan gonosszá nevelte, hiszen ő az akiről megjósolták, hogy meg fogja ölni Emmát.
 
Ami Emmát és Reginát illeti, a hamis-elvarázsolt erdei Zörgőfürge varázsbabot adott nekik, amivel képesek voltak portál nyitni Storybrooke-ba, de mielőtt a páros átugorhatott volna rajta, megjelent Robin Hood, hogy kirabolja őket. Míg az eset Reginát nyilvánvalóan felzaklatta a portál bezárult és a páros csapdába esett a kívánság világban. Mit jelent ez kettejük számára? És ki tér még vissza, hogy segítsen rajtuk?  Az Entertainment Weekly a műsor producereihez, Adam Horowitz-hoz és Edward Kitsis-hez fordult válaszokért.
 
Gideonról kiderült, hogy ő az alak a csuklya alatt. Miért döntöttetek mellette?
ADAM HOROWITZ:
Ez volt a terv az elejétől kezdve. Ez nem olyan elhatározás volt, mint, “Kit tegyünk a csuklya alá?” Úgy terveztük az évadot, hogy hogyan érjük el ezt a pontot. És még több felfedezés is lesz, mint amit a téli fináléban láttatok. Ez a történet még csak most kezdődött el, és az évad második felének egy fontos alkotóeleme lesz.
 
Miért akarja Gideon megölni a Megmentőt?
HOROWITZ:
Ez egy remek kérdés, amit reményeink szerint a közönség is feltett már magának. “Miért akarja megölni a Megmentőt?” Ez lesz a kiindulópontja sok-sok történetnek az évad második felében.
 
Zörgő és Belle újra összefogott és utaltak arra a sötét birodalomra, ahová a Fekete tündér elvitte a fiukat. Az idő másképp jár ott. Mit árulhattok el erről a világról és elmegyünk oda az évad második felében?
HOROWITZ:
Ez amit elmondtál, azt hiszem ízelítő volt abból a világból. Úgy tűnik ez egy sötét hely, úgy tűnik a dolgok furcsa módon működnek ott, és ott van a Fekete tündér is.
EDWARD KITSIS: Egyetlen világ sem lehet mókás, amit a Fekete tündér irányít, az a Sötét tündér, aki a legsötétebb lélek, akiről a hat évad alatt valaha írtunk.
HOROWITZ: Fel akarjuk fedezni, hogy miféle föld ez és kicsit jobban meg szeretnénk ismerni, és a Fekete tündérről is többet fogunk megtudni ahogy az évad halad előre. Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk, annyit bizton kijelenthetünk, hogy látjuk még Fekete tündért, és megtudjuk hogy honnan jött és miért csinálja azokat a dolgokat, amiket tesz.
 
A közös munka közelebb hozza egymáshoz Zörgőt és Belle-t, talán még kicsit jobban közös nevezőre is jutnak általa?
KITSIS:
Igen, azt hiszem Zörgő és Belle közös útja elég kemény és kanyargós volt, de néha előfordul, hogy valami váratlan módon hoz össze minket. Mindig is szerettem ezt a két karaktert és remélem nekik a legjobbakat.
HOROWITZ: Azt mondanám, hogy: A múltheti epizódban – a téli finálé előtt – azt hiszem láttátok, hogy Zörgő egészen a határig merészkedett. De amikor megvolt a képessége és a lehetősége, hogy felgyorsítsa Belle terhességét és megtegye vele az egyik legrosszabb dolgot ami történhet, nem tette meg. Elérte a határt és visszafordult, még akkor is, ha Belle ezt nem is tudta a 9. epizód végén. De megtette, és azt hiszem, ez egy nagyon fontos és sokat mondó pillanat volt. Minden hatalomvágya és mágia-függősége ellenére, ott van egy mély, maradandó szerelem Belle iránt, és mindig összetűzést okoz a lelkében. Ez az a remény szikra, ami nem alszik ki és bizonyos fokig ez a kapcsolatuk gyökere.
 
Emma és Regina az alternatív univerzumban ragadtak. Hogyan kellene hívnunk ez a világot?
HOROWITZ:
Ez a kívánság világ. Egy világ, ami egy kívánság nyomán jött létre, de valóságos hely ami most már tényleg létezik. Egy kívánság alkotta, szóval ez nem egy alternatív világ abban az értelemben, hogy csak képzeletbeli és hamis, ez már tényleg egy létező hely és valóságos.
 
Kihez fordulnak majd segítségért?
KITSIS:
 Nos, mindent bevetnek, amit csak tudnak.
HOROWITZ: Igen, talán egy régi fapajtás hasznos lehet.
KITSIS: Igen, segített az 1. évadban, szóval én Emma helyében Pinokkióhoz fordulnék.
 
Tehát akkor August visszatér?
KITSIS:
August visszatért.
HOROWITZ: Előbukkan párszor Eion Bailey.
 
Beszéljünk arról, hogy jutottatok arra, hogy Robin Hood vissztérjen ezen a módon és meséljetek arról, Regina hogyan fogja kezelni, hogy ismét körülötte tartózkodik az elkövetkezendő epizódokban?
KITSIS:
Már nagyon izgatottak voltunk emiatt a történet miatt. Szeretjük Sean-t és úgy gondoltuk, hogy ez egy mókás módja folytatni Robin Hood történetét, de némileg eltérő szögből, mert ez a karakter akivel találkozunk, már nem ugyanaz a Robin Hood, akit ismertünk. De mivel ő is egy verziója Robin Hood-nak, nyilván valóan nagy hatása lesz Reginára. A tavaszi premierben látni fogjátok, hogy milyen fontos részévé válik Regina történetének és ennek folytán Emma és a többiek történetének is. Nem akarunk túl sokat elárulni arról, hogy mi fog történni de ez lehetővé teszi majd számunkra hogy feltárjuk a sebeket, amit Robin elvesztése ejtett Reginán és egy mókás módon mutathatjuk be ezt a félig-meddig új karaktert.
KITSIS: Mióta Robin tavaly meghalt, sok mindent megkérdőjelezett. Kivágta magából a sötétséget, csak azért, hogy szépen lassan visszatérjen. Több eldönteni valója van most annál “Hogy jó vagy rossz legyek ma?” Láttuk már, hogy Regina képes a szerelemre és szeretni az embereket, de akit igazán fel kell még fedeznie, az saját maga.
 
Regina megölte Hófehérkét és Charmingot a kívánság birodalomban. Miféle veszélyt jelent ez most, hogy ott ragadtak ebben a világban? Az emberek, például Henry vadászni fognak rájuk emiatt?
KITSIS:
Ó, az 100 százalék.
HOROWITZ: Mozgóképes szempontból az egyik kedvenc jelenetünk lesz a műsor történetéből az, amit a tavaszi premierben láttok majd Henrytől egy lovas üldözéssel.
KITSIS: Menekülni fognak mert mindenki azt gondolja, hogy a Gonosz királynő megölte és Hófehérkét és Charmingot és elrabolta Emmát.
 
Feltehetőleg minden karakter akit ismerünk és szeretünk ott van a kívánság birodalomban is, szóval milyen lenne ha Emma és Hook valamelyik verziója összetalálkozna?
KITSIS:
Azt elmondhatom, hogy száz százalékosan ez a kedvenc jelenetem a tavaszi premierből. Csak ennyit fogok mondani. És a top 10-es kedvenc jeleneteim egyike.
 
Esetleg más karakterek is megöregedtek úgy, mint Charming és Hófehérke?
HOROWITZ:
 Más és más változások lesznek más és más karaktereken, különböző okokból. Ez a kívánság birodalom szépsége — logikus, hogy egy kívánság nem teljesen ugyan olyan mint a való világ, de mindig következetes a saját logikájához, a kívánság világ szabályaihoz. Ez lehetővé teszi, hogy sokat mókázzunk ezekkel a karakterekkel, újrajátsszuk amit az elmúlt hat évadban csináltunk és új csavart tegyünk rájuk.
 
Ahogy már elárultátok, a prófévia valóra válása még mindig fenyeget. Hogy érinti ez Emmát és Hookot (a Storybrooke-i verziót) az évad hátralévő felében?
HOROWITZ:
 Nos, a valódi Hook, aki hátramaradt Storybrooke-ban, azt mondanám, az rendkívül aktív és motivált, hogy segítsen Emmának és megtegyen mindent, ami emberileg lehetséges. Mókás látni őt és Charmingot összedolgozni, és szeretnénk többet összehozni David-et és Hook-ot, mert remek kémiájuk van együtt mikor összeállnak. Nincs nagyobb dolog ami összefoghatná őket, mint az hogy Davidnek a lánya, Hooknak a szerelme van veszélyben.
 
Mit árulhatsz el arról, hogy Charming és Hófehérke meddig küzd még ezzel az álomátokkal és miféle új kihívások állnak előttük?
KITSIS:
Ez nem olyan dolog, amin már a következő epizódban túlesnek. Ez eltart még egy darabig.
HOROWITZ: Charmingnak és Hófehérke szereleme epikus, ami több átokkal is leszámolt már. Az új átok amivel küzdenek, azért érdekes, mert olyan módon választja el őket, ahogy korábban még sosem voltak, de azt hiszem mindkettejüket látni fogjuk hősiesen felülkerekedni ezen, miközben megküzdenek az átokkal. Amiért érdekes ezt feltárni, hogy ez nem csak őket érintette a szerelmük miatt, de hatással van a barátaikra és a családjukra is körülöttük.
 
Aladdin hátrahagyta a szkarabeuszt Emmának. Milyen célt szolgált ez pontosan és hasznos lehet még a jövőben?
HOROWITZ:
Az évad második felében ellátogatunk Agrabah-ba és folytatjuk ezt a történetet — mind Aladdin és Jázmin történetet, amit már elkezdtünk elmesélni, mind azt hogy hogyan hat ez ki Emmára, tekintve, hogy mindketten Megmentők és és ott van közöttük ez a kötelék. Szóval az a pillanat, amikor odaadta a szkarabeuszt Henrynek szimbolizálta a kapcsolatot Aladdin és Emma között és a Megmentők vérvonalát. Ez a történet fontosabbá válik majd az évad második felében, és persze mókás is ellátogatni Agrabah-ba.
 
A sorozat 2017 márciusában tér vissza. Várjátok már?
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.