Karen David – Jázmin interjú

0
20
megtekintések

A királynő terror uralma még csak most kezdődik el igazán Storybrooke-ban. Miután a Charming család bent ragadt egy véget nem érő álomátokban és Emma egyre kétségbeesettebben keresi a módot, hogy megakadályozza a rá váró rettenetes sorsot, Belle is a Megmentő segítségére szorul, hogy megakadályozza Gold terveit születendő gyermekével. Ez alatt Aladdin és Jázmin az után kutat, hogy egy dzsin nélküli lámpa hogyan lehet segítségükre Agrabah keresésében.

Íme egy interjú a Jázmint alakító színésznővel arról, hogy mi vár a karakterére a folytatásban, milyen érzés Disney hercegnőt játszani és van e esélye Jázminnak a boldog befejezésre Aladdinnal…
 
Milyen volt a szereplőválogatás, hogy Disney hercegnő lehess?
Tudod szerencsés voltam, mert az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb. Éppen végeztem a Galavant-al és ahogy ilyenkor minden színész, én is épp azon tűnődtem, hogyan tovább. Épp csak elkezdtem gondolozni ezen, amikor hívott az ügynököm, hogy leszervezett nekem egy meghallgatást az “Egyszer volt, hol nem volt”-ba. A szívem majd kiugrott a helyéből, nagyon izgatott lettem, mert sejtettem, hogy Jázmin lesz a karakter. De amikor megkaptam a felolvasáshoz a papírt, azon nem Jázmin, hanem Seherezádé állt, aki a Szinbád mesevilágba illeszkedik. Örültem neki, hogy őket is behozzák, de egy részem csalódott volt, hogy nem Jázmin és Aladdin története lesz az. Amit persze én nem tudtam akkor, hogy az egész csak álca volt, mert nem akarták, hogy valami idő előtt kiszivárogjon.

Csak akkor tudtam meg, hogy valójában mégis csak Jázminnak jelentkeztem, amikor a meghallgatásra értem. Azt hiszem a többi lány már előre sejtette, hogy Jázmin lesz az, mert mind úgy voltak felöltözve. Én meg csak ültem ott a csodás, hercegnőnek öltözött lányok között fiús nadrágban és lovagló csizmában, mert azt hittem a harcos lány Seherezádénak jelentkeztem, aki a leírás szerint nem fél a harctól. Szóval úgy éreztem eléggé kilógok a sorból. De amikor bementem a próbára és rájöttem, hogy tényleg Jázmin a szerep, elkapott a fangirl pillanat, már egész kiskorom óta vágytam rá, hogy eljátszhassam őt. És végre eljött a pillanat, amikor tényleg eljutottam a felolvasásra, hogy megszerezzem ezt az ikonikus szerepet. Nem volt nagy a nyomás… kicsit sem.
 
Talán nem is volt baj, hogy egyszerű ruhában mentél. Jobban illett a rejtőzködő Jázminhoz.
Igen, talán épp kapóra is jött? Ahogy az eredeti történetből mind tudjuk már, Jázmin fel akarta fedezni a világot, tudni akarta mi folyik a birodalmában és rájönni, hogy az emberek mit gondolnak igazából Aladdinról és Jafarról. Szóval lehet tényleg áldásos félreértés volt.
 
Mielőtt Disney hercegnő lettél, lehetőséged volt elénekelni Alan Menken dalait a Galavantban. Ez milyen élmény volt?
A Galavant már magában is varázslatos élmény volt. Minden egyes műsor amibe az ember belefog, minden stáb amibe belecsöppen az ember más és más a maga csodálatos módján. A Galavant segített előhozni magunkból a lelkünk mélyén lakozó gyermeket. Sokat nevettünk és elénekelhettük a Disney zenék királya, Alan Menken és Glenn Slater dalait. Ennél jobb nem is lehetett volna. Nem mindennapos egy ilyen műsor, nagyon örülök és hálás vagyok, hogy részese lehettem egy ilyen különleges dolognak.
 
Van néhány hasonlóság a Galavantos karaktered, Izabella és Jázmin között. Mindketten erős akaratúak és nem félnek a saját kezükbe venni a birodalmuk sorsát. Merítesz ihletet Izabellából, amikor Jázmint alakítod?
Igen. Ez vicces, mert sokan megemlítik ezt a hasonlóságot Izabella és Jázmin között, pont azért, amit te is mondtál. Felelősséggel tartoznak a királyságukért és az ő vállukat nyomja, hogy gondoskodjanak a népről és a királyság jólétéről. Ebből a szempontból természetesem merítek ihletet Izabellából, de mindemellett az is nagyon fontos volt számomra, hogy külön válasszam a két hercegnőt és önálló karakterként formáljam meg őket.

Vannak különbségek is bőven, hiszen Jázmin főként természetesen a Disney karakteren alapszik. Persze a sorozat rátette a saját csavarját – amiben mindig annyira jók – megfogják ezeket az ikonikus karaktereket és behelyezik őket a modern világba, ahol szembe kell nézniük a mindennapi élet kihívásaival. Igazán frissítő és izgalmas élményt ezt előadni. Tényleg emberibbé teszik ezeket a karaktereket. Nagyon érdekes, ahogy Jázmin szembenéz a balsorssal, hiszen igen, sok problémája van, meg kell találnia a királyságát és megszabadítani őket- az édesapját is beleértve – Jaffar hatásától, de közben egy fiatal lány marad, aki megismerkedett egy sráccal, aki megtetszett neki. Csodás látni hogy meglágyul, ahányszor csak meglátja Aladdint, de közben egyensúlyoznia is kell az Aladdin iránti érzései és barátsága, illetve a hercegnői kötelességei között.
 
Az évad egyik fő témája, hogy hősnek vagy Megmentőnek lenni egyet jelent az áldozat vállalással, akár a végső áldozat meghozatalával is. Szerinted is így van ez?
Azt hiszem ebben az esetben Aladdin és Jázmin is bűntudatot érez a múltbeli döntéseik miatt. Kétségbeesetten próbálják helyrehozni a dolgokat, ezért képesek bármilyen áldozatot meghozni a nagyobb cél érdekében, hiszen emberek millióinak az élete függ rajtuk. Ez nagy súly Aladdin és Jázmin vállán. És Aladdin már nem Megmentő többé, így Jázminnak más megoldást kell találnia, egy mellékajtót hogy megmentse az édesapját és Agrabah népét.

Tudom, hogy a rajongók már várják, hogy hol van a nagy szerelmi történet közöttük, de én mindig úgy gondoltam ha két embert egymásnak szánt az ég, szembe tudnak nézni bármilyen balsorssal és hullámvölggyel, csak megerősödve jönnek ki belőle. Ez az igaz szerelem próbatétele, az elkötelezettségé, a barátságé. És ez vár rájuk is, érdekes lesz látni hogyan birkóznak meg ezzel a nyomással és a rájuk váró kihívásokkal. Remélhetőleg mindez közelebb hozza őket egymáshoz.
 
Örömmel halljuk, hogy számukra is van még esély a boldog befejezésre.
Adam és Eddy mindig azt mondja, hogy feltárják a kettejük közötti kapcsolatot és örülök neki, hogy a kezdetektől indultunk, hogy hogyan találkoztak össze és milyen közös kalandokon mentek keresztül. Nagyon izgalmas, senki sem tudja mi jöhet még. Én szeretem a szerelmi történeteket és remélem, hogy boldog befejezés vár rájuk, de úgy érzem még várnak rájuk kihívások addig. Majd meglátjuk, hogy alakul. Ha Jafarnak lesz beleszólása, ő biztosan mindent megtesz érte, hogy ne kapják meg a boldog befejezést. Már az évad elején elmondta, hogy szerinte nem jár boldog befejezés a Megmentőknek. Szóval vajon tényleg nem is lehetséges? Hamarosan kiderül.
 
Amikor utoljára láttuk őket, Aladdin és Jázmin talált egy lámpást. Erről mit árulhatsz el?
Nagy jelentősége lesz a lámpásnak, ami hamarosan ki is derül. Aladdin és Jázmin ki akarják deríteni mi a helyzet vele, hiszen Jázmin rögtön a benne lakó dzsin után érdeklődött, aki annak idején a legnagyobb szövetségesük volt. De persze a mesebeli dzsin már nem lesz a palackban, hiszen ahogy Aladdin mondta ő már eltávozott, ezzel szép emléket állítottak az írók Robin Williamsnek (aki 2 éve hunyt el és az eredeti mesében a dzsin hangját adta – a szerk). De az még nyitott kérdés mire képes így a lámpa. Aladdin szerint így is hasznos lehet, és nagyon fontos lesz a jövő szempontjából. Jó látni milyen keményen próbálja Aladdin helyrehozni, amit az ollóval tett a múltban. Már nem Megmentő, de mindent megtesz, hogy előlépjen és azzá a hőssé váljon, akinek Jázmin gondolja őt. Jó látni, hogy nincs szüksége extra erőre és önmaga lehet. Csak egy srác, aki törődik a barátaival és minden megtesz, hogy segítsen rajtuk.
 
Nektek tetszik a megreformált Aladdin történet? Mit gondoltok boldog befejezés vár rájuk?
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.