Utoléri a végzet Emmát?

0
19
megtekintések

Emma Swan felkészült a halálra — legalábbis a látomás ezt sugallta neki — de nem kezeli túl jól az esetleges nem-olyan-boldog befejezés lehetőségét.
 
Mikor a 6. évad elstartolt, Emmának látomásai kezdtek lenni arról, hogy egy csuklyás alak átszúrja egy karddal, megspékelve egy kis kontrollálhatatlan kézremegéssel. Pénteken a New York Comic Con-on Jennifer Morrison is megjelent a műsor alkotóival, Adam Horowitz-al és Edward Kitsis-el, hogy meséljenek Emma jövőjéről ennek az új felfedezésnek fényében.
 
“Ez majdnem olyan, mint a poszt traumás stressz, amikor egy normális ember életéből élet-halál szituációkba kerülsz és nem jut időd megemészteni vagy feldolgozni ezt és többé soha sincs egy normális napod.” – mondja Morrison. “Úgy gondolom igyekszik kibogozni a szálakat: keresi önmagát és próbál rájönni ki is ő valójában.”
 
És nem Emma az egyetlen, aki keresi az útját — és nem is csak az Elmondatlan mesék földjének karakterei. “Az egyik téma amit feltárunk ebben az epizódban és ebben az évadban az, hogy: Mi a normális?” – mondja Horowitz a szombati, Hamupipőke-témájú epizód levetítése után. “Minden karakternek meg kell találnia a módját, hogy kialakítsa az életét, egy normális életet. Ez is egy próbatétel számukra, hiszen végtére is ők mind emberek, annak ellenére is, hogy közben egy személyben tündérek, sárkányok és egyebek is.”
 
Mindannak dacára amin Emma keresztül ment, mindig erős maradt – jegyezte meg Horowitz. “Az élet nem mindig könnyű, de amit a legjobban szeretek Emmában az, hogy nem számít mi történik, kemény marad,” – mondja. “Tartogatunk még neki akadályokat és ő továbbra is leküzdi őket, ezt szeretjük benne.”
 
A következő akadály pedig minden bizonnyal az lesz, ha Hook végül is rájön az igazságra Emma sorsáról. “Azt szeretjük Hook-ban és Emmában, hogy rajtuk keresztül meg tudunk mutatni egy igazi kapcsolatot.” – mondja Kitsis. “Mind tudjuk, hogy Emma most rejteget előle valamit, egy titkot, és amit fel akarunk tárni velük kapcsolatban az, hogy hogyan birkóznak meg a hétköznapi élet dolgaival. Láttuk már őket szembenézni a fantasztikus dolgokkal, de a kapcsolati dolgok még most kerülnek csak igazán játékba.”
 
“Ez egy ilyen műsor: a boldog befejezés nem a végpont. Ez egy folyamat, ami nem áll le és mindig jönnek új kihívások.” – teszi hozzá Horowitz.
 
De megbirkózni a megjövendölt komor végzettel nem az egyetlen fenyegetés ami Emmára vár ebben az évadban, hiszen a Gonosz királynő is elég nyilvánvalóvá tette a jelenlétét Storybrooke-ban. “Az is a móka része, hogy hat év után még egyszer utoljára felütötte a fejét a Gonosz királynő és a boldog befejezések útjába áll, de ezúttal Emmának nem egyedül kell szembeszállnia vele” – mondja Kitsis. “Most Regina is az ő oldalán áll. Ez megmutatja az azóta bekövetkezett fejlődést a kapcsolatukban és egy furcsa módon, Regina már Hófehérkéhez is közelebb került, annak ellenére is, hogy korábban meg akarta ölni őt.”
 
“Hófehérke és Regina viszonya bonyolult — sok mindent kell még tisztázniuk.” – teszi hozzá Horowitz. “Emma és Regina esetében viszont éppen a fejlődés az, amit igazán érdekes számunkra megírni: az első epizódok tiszta gyűlöletétől a barátságig, és még milyen bonyolult barátságig.”
 
Morrison rámutat, hogy az Emma, Regina, és Hófehérke közötti kapcsolat kulcsfontosságú eleme a tündérmese dráma sikerének. “Ahelyett, hogy cicabunyóba kezdenének és megpróbálnák elnyomni egymást, egymásért küzdenek és próbálják egymást jobb emberré tenni. Ezért vagyok olyan büszke, hogy a sorozat részese lehetek, azt hiszem a világnak több ilyenre lenne szüksége. Igen, a nemek közötti egyenlőséget akarjuk, de törődnünk is kell egymással, támogatnunk kell egymást. A sorozat egy olyan példa erre, ami igazán inspiráló lehet. Engem legalábbis inspirál, ahogy minden nappal egyre jobb és jobb emberré írják őket.”
 
A kérdés már csak az: Ki rejtőzik a csuklya alatt, ki az aki úgy látszik végezni fog Emmával? Nos, erre előbb megkapjuk a választ, mint hinnénk. “Figyeljetek jól, az Orákulum még játékba kerül.” – mondja Kitsis. “Hogy ki rejtőzik a csuklya alatt… karácsonyig választ kaptok rá.” – teszi hozzá Horowitz.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!