Mire számíthatunk idén?

0
19
megtekintések

Az “Egyszer volt, hol nem volt” világa ismét bővül az Elmondatlan Mesék Földjének és annak karaktereinek bevezetésével. A Mr. Hyde jóvoltából a fináléban elszabadult karakterek “különböző okok miatt hagyták el a történetüket: nem tetszett nekik a befejezés, nem tetszett nekik az irány, ami felé haladtak, szünetre volt szükségük. Így Emmának és a hősöknek egy csomó új karakternek kell majd segíteni befejezni a saját történetét.” – árulták el a sorozat alkotói. Például, Monte Cristo grófjának, aki olyan újoncokkal együtt fog megjelenni a vásznon, mint Jafar és Aladdin — az utóbbi története egyúttal feltárja a Megmentők mitológiáját is, miközben látjuk, ahogy Emma is megfizeti e nemes szerepkör árát.
 
Ám annak ellenére, hogy egy csomó új arc özönlik be idén, ez az évad főleg a kisvárosi történetekre fog fókuszálni. “Hófehérke kezd megvilágosodni arról, hogy itt nincsenek végleges boldog befejezések — az itt és most a boldog befejezése.” – mondja Kitsis. Ám egy felmerülő kérdés, ami Charming múltját érinti “váratlan akadályt gördít a boldog befejezés elé, amit az életükbe próbálnak csempészni.” – teszi hozzá Adam Horowitz.
 
Mindeközben Regina a Gonosz királynő képében életre kelt belső démonával küzd – szó szerint – aki azt tűzte ki céljául, hogy elveszi a többiek boldog befejezését egyszer s mindenkorra. “Épp olyan gonosz lesz, ha csak nem gonoszabb, mint ahogy az emlékeinkben él.” mondja Kitsis.
 
Mit tudtok elárulni az Elmondatlan mesék földjéről?
EDWARD KITSIS:
Főként olyan mesékkel van teli, amiket most fogunk még csak elmesélni. (nevet) Komolyra fordítva a szót, az Elmondatlan Mesék földjét ahhoz hasonló népek lakják, mint amit már láttunk az 5. évad fináléjában Dr. Jekyll-nél (Hank Harris) és Mr. Hyde-nál. Olyan karakterek, akiket még nem érintettünk a műsorban és akik valamilyen okból kifolyólag módot találtak rá, hogy elhagyják az Elvarázsolt Erdőt – vagy azt a helyet ahonnan épp származnak – azért, hogy ide jöjjenek. Egy csomó karaktert fogunk látni, akik különböző okokból elhagyták a saját meséjüket és ebből lesz is néhány vizuális móka, például megjelennek páran a Nagyinál, akik általában nem tartoznak a vendégkörébe.
 

 
Szóval miközben Hyde igazán boldog volt attól, hogy szabadjára engedhette ezeket a meséket, lesznek olyanok, akik nem osztják az örömét?
KITSIS:
Abszolút. Vannak akik okkal szöktek el az élet elől és meg voltak elégedve ezzel a helyzettel. Mások egyenesen rettegtek valamitől. És itt jön a képbe Emma és a hősök, hogy segítsenek ennek a sokaságnak a történetük végére járni.
 
Meséljetek az új karakterekről, akiket ennek következtében megismerünk majd.
KITSIS:
Látjuk majd Jafart. Ahogy a Comic Con klippben láthattátok ő elég ijesztő pasi és igencsak hidegvérűnek tűnik. Kicsit belenézünk majd az Agrabahi viszonyokba is és abba, hogy mi Jafar szerepe a birodalomban, illetve ez az egész miképpen kapcsolódik az Aladdin/Jázmin sztori általunk kreált verziójához.
 
Mit lehet tudni Aladdinról?
KITSIS:
A Comic-Conon már elárultuk, hogy ő is Megmentő volt. Szóval mondhatjuk, hogy Aladdin történetén keresztül sokat megtudunk majd a Megmentőkről. Sokat fogtok látni Aladdin történetéből az első 5 epizódban.
 
És Jázminnal mi a helyzet?
KITSIS:
A saját verziónk Jázmin történetére szintén kibontakozik az első 5 epizódban. Sokat megtudunk majd róla és remélhetőleg úgy találjátok majd, hogy beleillik az OUAT hercegnőink közé: nagyon erős akarat és van egy fontos célja, amit el akar érni. Nem csak az Aladdinnal való románc szempontjából lesz fontos vagy ilyesmi. Ő is olyan hercegnő, akinek küldetése van.
 
És többet kapunk Hyde-ból is?
KITSIS:
Határozottan elhintettük a fináléban, hogy Hyde és Zörgő ismeri egymást a múltból és már alig várjuk, hogy megmutassuk mi is ez pontosan. A saját verziós Jekyll és Hyde történetünk is kialakul az első 5 epizódban.
 
Mit szól Jekyll ehhez az egész helyzethez?
KITSIS:
Megmondom én neked: retteg. Jekyll azért jött ide, hogy menedékre leljen, közben meg a rosszabbik fele arra készül, hogy végezzen vele. Eléggé be van ijedve.
 
Ezen felül megismerjük még Morpheust is.
ADAM HOROWITZ:
A premier azt hiszem magáért beszél majd. Az ahogy a karaktert értelmezni fogjuk és amit kezdeni akarunk vele elég világos lesz a premier epizódból.
KITSIS: És valószínűleg mégsem egészen az lesz, mint amire gondoltok. Ha mégis, akkor tényleg rajtakaptatok minket.
HOROWITZ: Lesznek még meglepetések Morpheussal kapcsolatban.
 
Monte Cristo grófjával kapcsolatban is?
KITSIS:
Monte Cristo grófja egy tökéletes karakter az Elmondatlan Mesék világába. Meg fogjuk tudni, hogy került oda és mi elől menekült el. Érdekes kapcsolata lesz néhány karakterünkkel az Elvarázsolt Erdőből.
 
Az Elmondatlan Mesék kapcsán a régi karakterek elmondatlan meséi is felszínre törnek?
KITSIS:
Látni fogjuk, hogy a királynő valamiképp kapcsolatban állt Monte Cristoval és ez lesz az első módja, hogy lássátok ezek a történetek szorosan kötődnek az alaptörténetünkhöz.
KITSIS: Archie (Raphael Sbarge) is visszatér.
HOROWITZ: Emma a páciense lesz és ő átsegíti a nehéz időkön. Dr. Whale szintén felbukkan egy epizód erejéig.
KITSIS: Csak egy cameo, apró szerep, de imádjuk David Anders-t.
HOROWITZ: Itt lesz Dr. Jekyll és Mr. Hyde, muszáj összehoznunk egy őrült tudós találkozót.
KITSIS: Mondjuk úgy, az őrült tudósok mindig összetartanak.
 
Térjünk rá a főhősökre. Mi vár Emmára idén?
HOROWITZ:
Emma megküzd azzal, hogy mit jelent a Megmentői szerepkör, milyen mitológia áll mögötte és ez milyen összeköttetésben van a személyiség fejlődésével, amin az elmúlt 5 évben átesett. Ez fog most előtérbe kerülni.
KITSIS: Látni fogjuk, hogy mi az ára ennek az örökös küzdelemnek, amin Emma keresztül ment. Tudjuk milyen nehéz gyermekkora volt és milyen elkeseredetten kereste a családját, de az elmúlt 5 évben nem csak családra lelt, hanem felismerte azt is, hogy ő a Megmentő.
HOROWITZ: Igen, ez az egyik nagy kérdés idén: milyen hatással volt rá ez az 5 évnyi küzdelem, a Sohaországi út, mindenki életének megmentése, hogy megjárta az Alvilágot… Milyen hatással van ez valakire? Mit tesz valakivel, ha ekkora felelősség nehezedik a vállára és ilyen óriási hatalom kerül a kezébe? Ez lesz a kiindulópontja Emma útjának idén.
 
Mi a helyzet Hófehérkével?
HOROWITZ:
Hófehérke történetében azt akarjuk felfedezni mi lesz most, ennyi év után, az átok megtörése után? Tavaly eldöntötte, hogy többé nem lesz Mary-Margaret, ő Hófehérke és a vezetője ezeknek az embereknek. Egy egész királyság uralkodója, aki most csak arra vágyik, hogy egy kicsit normálisabbá váljon az élete. De mi a normális? Hogy érheted el? És hogyan vezesd közben a néped?
KITSIS: Felismeri, hogy itt nincsenek végleges boldog befejezések — az itt és most a boldog befejezésük. Szóval amennyire lehetséges úgy akar Hófehérke lenni, hogy nem kerül összetűzésbe minden messzi földről érkezett rossz fiúval.
 
Hát Charming?
HOROWITZ:
A Királynő nem csak a levegőbe beszél. Charmingnak sok kérdése volt a családját – különösen az apját illetően – és azt hitte mindent meg is tudott róla, de most előkerül valami, ami miatt Charming múltja létfontosságú lesz a jövőjét illetően. Így Hófehérkével karöltve ismét kalandra indulnak, hogy feltárják a múltat, ám mindez váratlan akadályt gördít a boldog befejezés elé, amit az életükbe próbálnak csempészni.
 
És Regina?
KITSIS:
Sok fejlődést tapasztaltunk Reginánál. Láttuk a küzdelmét a belső démonaival. Szó szerint, láttuk ahogy elengedte őket… Most pedig szembe kell néznie az eddigi legkeményebb ellenféllel, akivel eddig összehozta a sors: saját magával.
 
Na és a Gonosz királynő?
HOROWITZ:
Az egyik amivel foglalkoznia kell, hogy végre megszabadult az általa leggyengébbnek ítélt részétől, ami maga Regina. Ismét bűnbánat nélkül gonosz és rossz lehet. De eközben mégis benne él Regina – legalábbis az emlékei – továbbra is Henry édesanyja és szereti őt. Bele fogunk menni ebbe a komplex témába, hogy tényleg megválhatsz e a sötétebb feledtől és lehet e valaki egészen jó vagy egészen rossz, vagy ez azért ennél bonyolultabb?
KITSIS: És a királynő továbbra is legalább olyan gonosz – ha nem gonoszabb – mint ahogy az emlékeinkben él.
 
Zelena?
HOROWITZ:
Zelena szintén önmagát keresi és azt, hogy merre haladjon tovább. Azt hiszem az édesanyjával való találkozás mély nyomot hagyott benne és nagy hatással volt rá. De ettől Zelena még mindig a Nyugati boszorkány maradt. Gonosz. Ez is a részét képezi. Szörnyű dolgokat követett el. Ő is szembenéz a múltbéli tetteinek a súlyával, de nem biztos, hogy mindenki a megváltás útjára teszi le a voksát. Talán ő olyan, aki elfogadja a gonosz oldalát is, de ez nem lesz mindenkinek ilyen egyszerű a városban.
KITSIS: Valahol mindig egy nővérre vágyott, most pedig még választhat is közülük.
 
Zörgőfürge?
KITSIS:
Gold tavaly elég nyilvánvalóan kifejtette, hogy szeret Zordon lenni, szereti a hatalmát és szeretné ha Belle azért szeretné őt, aki. Láthatóan gondjaik vannak, de a dolgok egyre zavarosabbá válnak. Válaszúthoz érkeztek.
HOROWITZ: Az az érdekes Zörgőben, hogy bármilyen sötét alak is, tényleg szereti Belle-t. Ezzel kell megküzdenie idén, hiszen tavaly elfogadta, hogy ki ő valójában és többé már nem akar bocsánatot kérni ezért, de mindezek ellenére egy része továbbra is szereti Belle-t. De hogyan békítse ki ezt a két oldalát, ha állandóan összetűzésbe kerülnek egymással?
 

 
Belle?
KITSIS:
Belle egyelőre még Pandóra szelencéjében van, de reméljük hamarosan kijut onnan és ha ez megtörténik lehet, hogy egy váratlan barátságra is rátalál. Ezalatt persze továbbra is a helyét keresi a világban. Nem akar örökké úgy élni, hogy rá van utalva Goldra. De tudja, hogy babát vár tőle, ezért még ki kell találnia hogyan valósítsa meg mindezt. Nagyon mérges rá, de közben a gyermekét hordja a szíve alatt, szóval valahol örökké egymáshoz lesznek kötve és egymásra lesznek utalva. Belle fejében most ez jár és az, hogyan alakul majd a jövője.
 
Henry?
KITSIS:
Henry szép lassan hőssé cseperedik és azt hiszem ezt látni is fogjátok. Visszatér a suliba, hadműveletre indul Emmával és igyekszik felnőni a hősi és írói szerepéhez.
 
Az új hadműveletnek lesz neve is?
HOROWITZ:
Lesz egy új hadművelet név, amit már a premierben felfedünk.
 
Mi a helyzet Hook-al?
HOROWITZ:
Tavaly Emma kimondta az sz betűs szót minden életveszély nélkül, szóval Hook izgatottan várja, hogyan tovább. Eközben tovább halad a megváltás útján és mindent bedob idén, hogy hőssé váljon végre. Tervben van még az is, hogy mélyebbre ássunk a múltjában. Hooknak sötét múlt van a háta mögött és ami szintén ok lehet arra, hogy egy karakter aki a boldog befejezésért küzd szembenézzen a régi sötét tetteivel és felfogja, hogy ezeknek még váratlan következményei lehetne a jövőjükre nézve.
KITSIS: Hook évszázadokon át élt kalózként és járta a világot, sok régi ismerőst találhat az Elmondatlan mesék földjéről érkezettek között.
 
Milyen témákat akartok idén körüljárni?
KITSIS:
Az egyik témánk az, hogy mi is pontosan a boldog befejezés? Felfedezzük mi az a sors, a végzet, a jövő és mit jelent mindez pontosan? Ezen kívül körüljárjuk a bennünk lakozó démonok kérdését. Le lehet magadról választani a sötétséget, vagy az is a részedet képezi és szükséged van rá? Regina szó szerint szembenéz öngamával, de bizonyos szempontból ez mindenkire igaz lesz. Ott van Zörgőfürge és Gold, mindenkinek van valami sötét a múltjában, amivel számolnia kell.
 
Mindezek után, milyen lesz a viszony Emma, Regina és Hófehérke között idén?
KITSIS:
Ha 5 évadot megél egy sorozat az egyik jó dolog, hogy hosszú múltra tekinthetnek vissza a karakterek egymással. Tényleg egy családdá váltak. Henry álma az volt kezdetben, hogy összehozzon mindenkit és azt hiszem ez meg is valósult, de idén a múlt kapcsán próbatétel elé kerülnek. Ha valamit utál a Gonosz királynő, az Hófehérke – Hófehérke és más emberek boldogsága.
 
Hófehérke és Charming volt az első két karakter, akikkel szerelembe estünk. Nekik milyen meglepetést tartogat ez az év?
KITSIS:
Nehéz megmondani mi a legmeglepőbb a történetükben idén…
HOROWITZ: … anélkül, hogy túl sokat árulnánk el előre.
KITSIS: De ahogy mondtad, minden velük kezdődött és idén elég sokat fogjátok látni őket.
 
Végezetül: lesz végre valami története idén a törpéknek?
KITSIS:
ó, 100%osan. Határozottan látjátok majd Leroyt (Lee Arenberg) és a törpéket visszatérni és megtudjátok, hogy mi lett Kuka sorsa.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..