Idén visszatérünk az alapokhoz

0
5
megtekintések

Új kaland veszi kezdetét és sok dologban változnak meg Storybrooke karakterei, ahogy a műsor halad előre a 6. évad folyamán.
 
Az első változás, hogy a hősök Storbyrooke-ban maradnak, ami az Elvarázsolt erdő lakóinak otthona a sorozat kezdete óta. Az új döntés, hogy néhány évaddal azután, hogy kalandot keresve kimerészkedtek más világokba, most maradnak a központi helyszínen. Ez tehát azt jelenti, hogy a show visszatér az eredeti formátumhoz a fél-évadok és fél-évados történetmesélés után – amit a Jégvarázsnál vagy Sohaországnál láthattunk – ismét hosszú évadoknak és epikus történeteknek nézünk elébe.
 
“Az utolsó két évad után, amikben a karaktereink olyan más világokba utazgattak, mint Sohaország, az Alvilág vagy Camelot, ez az évad arról fog szólni, hogy hazatérünk és megnézzük mi a helyzet otthon.” mondta Adam Horowitz. “Ez felkínált egy olyan történetmesélési módszert, amivel több kisebb szálból az évad végére egy nagy történetet építhetünk.”
 
Mivel az OUAT visszatért a gyökerekhez a helyszínt illetően, más módon kell tovább fejlődni a történetnek – például vadonatúj karakterekkel. A legutóbbi évadban a műsor bemutatta az Elmondatlan Mesék Földjét, megtöltve olyan karakterekkel, akik “akikkel még találkoztunk vagy már megfeledkeztünk róluk”, és ők most mind átköltöznek Storybrooke-ba. Dr. Jeykyll (Hank Harris) és Mr. Hyde (Sam Witwer) voltak az első Elmondatlan Mesék Földjéről jött karakterek sorában akikkel találkoztunk, de vannak még híres irodalmi karakterek az írók tarsolyában, akiket megismerhetünk a 6. évadban.
 
“Találkozni fogunk Monte Cristo grófjával. El fogunk mesélni más világokból való meséket és irodalmi darabokat,” mondta Eddy Kitsis. ” Tényleg nagyon mókás kiterjeszteni a műsor univerzumát.
 
Tehát jönnek irodalmi alakok, kezdve Némó kapitánnyal – aki mellesleg gondokat okozhat Hooknak – újabb görög istenek is érkeznek, például Morpheus, akinek története erősen összefonódik Gold és Belle történetével.
 
Az új karakterek beáramlása kicsit talán zsúfolttá teheti a várost, de jó új irányvonalat adhat a műsornak. Felhasználhatják ezeket az új karaktereket arra, hogy ismét a főszereplőkre koncentrálhassunk, anélkül hogy egy új környezet terelné el róluk a figyelmet. Az újoncok – legyenek ellenségek vagy barátok – régi sebeket téphetnek fel és olyan helyzetekbe sodorhatják a hőseinket, ami tovább fejleszti a személyiségüket. Ezek az interakció segítik majd a történet kialakítását, szemben a korábbi nagy változásokkal, amit például Sohaország vagy az Alvilág hozott.
 
Végül a CaptainSwan páros rajongóinak egy bónusz spoiler: “A 6. évad premierjében közvetlenül ott folytatjuk ahol az előző szezon végén abbahagytuk, ahol Emma először győződött meg a szerelméről kényszeres élet-halál szituáció nélkül. A szerelem egy tündérmese. Szóval ha az emberek izgatottak a dráma iránt, reméljük élvezni fogják, amit mutatni fogunk velük.” – nyilatkozták a sorozat írói.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..