Ő lesz Némó Kapitány

0
23
megtekintések

Exklúzív hírek: a sorozat leszerződtette Faran Tahir-t Némó kapitány szerepére. A karakter eredetileg Jules Verne (Verne Gyula) egyik leghíresebb tudományos-fantasztikus regényének a “Némó kapitány”-nak – eredeti címén “Vingt mille lieues sous les mers” azaz “Húszezer mérföld a tenger alatt” – a fő és címszereplője.
 
Az “Egyszer volt, hol nem volt” változatról eddig csak annyit tudni, hogy Némó a Nautilus tengeralattjáró kemény kötésű kapitánya, aki buzgón követi a meggyőződését, ami 20 000 mérfölddel a tenger alá vezet egy olyan végzet felé, aminek elérésében senki sem akadályozhatja meg.
 
A karakter megformálásnál a regény mellett úgy tűnik az 1954-es Disney filmadaptációt vették még alapul az írók – bővebb infók a Disney a verzióról [ide kattintva] – de természetesen Némó kapitány történetét is megcsavarják az írók, a tőlük megszokott módon.
 
“Izgatottak várjuk, hogy felforgassunk egy Némó kapitányhoz hasonló, klasszikus karaktert, aki az egyik kedvenc Disney filmünk szereplője. Alig várjuk, hogy a története összefonódjon Storybrooke saját kapitányával, Hookkal. Ha másért nem is, legalább azért, hogy összemérjük a Jolly Roggert egy tengeralattjáróval.” – nyilatkozták az írók. És ha már felmerült a lehetséges kapcsolat a két kapitány között, gondoljunk csak arra, amit az idei Comic Con-on már elárultak nekünk: Hook múltjából sötét titokra derül fény a hatodik évadban. Talán a titok épp Némóhoz kötődik?
 
Egy biztos, a hatodik évadban az írók tényleg szabad utat adtak a “nem tündérmese” szereplőknek, ki tudja ki bukkan még fel Némó, Jafar (Oded Fehr), Aladdin (Deniz Akdeniz), Jázmin (Karen David), Morpheus (Giles Matthey) és Monte Cristo grófja (Craig Horner) mellett…
Ti kiket látnátok még szívesen?
 
Kiegészítés: Néhány lehetséges “Elmondatlan mese” jelöltet már korábban összegyűjtöttünk a fináléban felbukkanó új mesekönyvekből, a cikket erről [ide kattintva] érhetitek el.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..