Interjú a sorozat íróival

1
11
megtekintések

Mennyire lesz fontos Aladdin és Jaffar a történet szempontjából?
Adam Horowitz:
A premierben csak egy kis ízelítőt kapunk belőlük. Egy kicsit több idő kell hozzá, hogy megértsük, hogy kapcsolódik Aladdin világa a történetbe.
Edward Kitsis: Sok nyitott szálat hagytunk tavaly: Jekyll és Hyde, a Gonosz királynő… szóval nem sietünk fejest ugrani Jaffar és Aladdin történetébe, mert van még elintéznivalónk. Ez az év nem olyan lesz, hogy 10 részig elugrunk Camelotba, aztán egy kicsit máshová. Sokkal inkább az első-második évados, Storybrooke-ban maradós hangulat lesz jellemző.
 
Miért éreztétek úgy, hogy most jött el Aladdin ideje?
Adam:
Remélhetőleg a premierből megértitek majd, hogy miért. A mi koncepciónk szerint Aladdin is Megmentő volt – ahogy a Comic Con jelentben is láthattátok – mert mint mindig, most is próbáljuk megcsavarni a történetet. Nyilvánvalóan emiatt van valamiféle kapcsolat közte és Emma között és ez az a kötelék, ami miatt megfelelőnek tűnt az idő, hogy behozzuk Aladdint a műsorba. Néhány különösen erőteljes és érzelmes dologgal fogunk foglalkozni.
 

 
A kiadott jelenetben a madár Jágóra, a papagájra utalt a meséből?
Adam:
Azt mondanám, arra a madárra érdemes odafigyelni, mert még vissza fog térni.
Eddy: Elég könnyű észrevenni.
 
Ha már szóba jött a madár, lesz más szereplő is az Aladdin meséből, akire még lehet számítani?
Adam:
Igen, érkezik Karen David, Jázmin szerepében. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ő is csatlakozik a stábhoz.
 
Mesélnétek az elmondatlan mesékről?
Adam:
Itt van az Elmondatlan mesék földje, tele olyan karakterrel akiket még nem láttunk a műsorban, de a hőseinknek is vannak még elmondatlan történetei. Titkok a múltjukból, amik előbukkannak és elkezdik felfedni magukat, olyanok is, amiknek a jelentőségével még nincsenek tisztában a karaktereink. Azt hiszem mindig is tárgyilagosan szemléltük a karakterek múltját – ahogy a közönség is – és az elmúlt években, mióta az átok megtört sokan elgondolkoztak és vissza tudnak tekinteni azokra dolgokra, amik ilyenné formálták őket és sok múltbéli tettüknek komoly következményei lettek.
 
Viszontlátjuk még valaha Neal-t?
Eddy:
Ez a jó a visszaemlékezésekben, bárkit viszontláthatunk bármikor. Nagy rajongói vagyunk Michael Raymond-Jamesnek és nagyon örülünk, hogy tavaly vissza tudott térni a 100. epizód kedvéért. Ő is része volt Emma életének és még nem érezzük úgy, hogy végeztünk volna Emma múltjával. Szóval láthatjuk még? Igen, de ki tudja.
 
Van most pár terhesség is a sorozatban…
Eddy:
Nagyon termékeny ez a sorozat, mindenki terhes. Biztos a vízben van valami…
Adam: Emily kislánya megszületett, szóval most már gyorsan előkerülhet Belle abból a dobozból.
Eddy: De lehet már a doboz is terhes.
 
Felszabadul benne a hely, ha újra teherbe esne Ginnifer?
Adam:
Ez az év Hófehérke és Charming éve lesz, ezt megígérhetem. Kettejük története, a szerelmük…
Eddy: … és a Gonosz királynő visszatért, hogy gondoskodjon arról, amiben úgy véli a másik fele megbukott: a bosszúállásban.
Adam: Tehát mindenképpen szeretnénk, ha visszatérnének.
Eddy: De ha valaki teherbe akar esni, csak jelentkezzen a műsorba színésznek és biztosan összejön.
 
Mi vár idén Zörgőfürgére?
Eddy:
Ahogy az első évadban figyelmeztetett már minket, ő olyan ember akit nem könnyű szeretni. De mindig elfeledjük ezt, mert nem akarunk emlékezni rá, hiszen olyan törődőnek látszik és annyira szereti Belle-t… De tavaly őszinte volt. Mindennél jobban szereti az életét és persze Belle-t is. Egy új gyermek lehetősége olyasmi, amire nagyon vágyik, mert ez új lehetőséget ad számára, hogy ezúttal helyesen csinálja. Azt hiszem kettejük viszonyában épp a kuszaságát szeretjük. Ezt a legmókásabb megírni, mert nem tud kibújni a bőréből. Szóval erre az évre is egy nagy adag káoszt terveztünk be nekik.
 
A Comic Con panel alatt elhintettétek, hogy talán nem bízhatunk abban, amit Hádész az Olümposzi kirstályról mondott. Ezt kifejtenétek?
Adam:
Csak hogy tisztázzuk, nincs szó arról, hogy Robin talán még életben lehet. A lényeg, hogy Hádész azt mondta, hogy megsemmisült Robin lelke. De egy olyan tiszta és jó lélek, mint Robiné volt eltűnhet csak úgy és végleg megsemmisülhet? Vagy ez is csak egy olyan hazugság, amit a Hádészhoz hasonló rossz-fiúk mondani szoktak?
Eddy: Amikor a panel alatt azt mondtam, hogy “hiszek a reményben”, úgy értettem, hogy hiszek benne, hogy Robin lelke továbblépett. Ha egy Corához hasonló ember is megváltásra lelt, akkor egy Robin Hoodhoz hasonló nemes léleknél is így kellett lennie. Amit Hádész mondott, azt én egyszerűen nem hiszem el. De ennek még utána fogunk járni.
 

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..