Mi jön még? – Az elmondatlan mesék

19
51
megtekintések

Mr. Hyde ígérete szerint ősztől az “Elmondatlan mesék” veszik át az uralmat Storybrooke és a tévéképernyők felett! Persze a hőseink biztos nem adják könnyen magukat, de sajnos ez a konfliktus még a jövő zenéje, hiszen a sorozat őszig nem tér vissza a szünetről. De hogy addig se unatkozzunk, nézzük milyen milyen apró utalásokat kaptunk a fináléban néhány lehetséges “elmondatlan történet” jelöltről!
 
Don Quijote
Miközben Henry az új mesekönyvet lapozgatta a könyvtárban, jól látható egy szélmalom felé haladó lovas. A következő lap pedig le is pontosítja, hogy “Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha” címszereplőjét ábrázolja Miguel de Cervantes Saavedra 17. századi regényéből. A könyv főhőse Alonso Quijana, egy vidéki úriember, aki túl sok lovagregényt olvasott és beképzelte magának, hogy ő is vándorló lovag. Így hát „Don Quijote de la Mancha” néven elindul kalandokat keresni „fegyverhordozója”, Sancho Panza oldalán.
 

Don Quijote

 
Gulliver
Szintén az új mesekönyvben láthatunk egy illusztrációt Jonathan Swift “Gulliver utazásai” című szatirikus utazási regényéből is. A főhős, Gulliver utazásai során több fantasztikus vidékekre cseppen, például a képen látható Lilliputba, ahol olyan apró emberek élnek, hogy mellettük óriásnak tűnik a hétköznapi termetével.
 
Gulliver Lilliputban

 
Némó kapitány
Némó kapitány is kapott egy apró – ám annál egyértelműbb – illusztrációt az új mesekönyvben. A Némó kapitány Jules Verne egyik leghíresebb tudományos-fantasztikus műve, amiben a címszereplő egy tengeralattjáró, a Nautilus fedélzetén utazva a mély tengerek világába kalauzol el minket, elsüllyedt városokkal és sok-sok kalanddal tarkítva.
 
Némó kapitány

 
Az óriás favágó
Az egyik ábrán jól felismerhető Paul Bunyan a legendás óriás favágó, aki a monda szerint negyvenkét fejszenyél magas volt.
 
Óriás favágó

 
A három testőr
Amikor a hőseink Mr. Hyde elől menekültek az embertömegen át, könnyen kiszúrhattuk a három testőrt is, Alexandre Dumas regényéből.
 
A három testőr

 
Örülnétek, ha beleszőnék őket a hatodik évadba? Milyen elmondatlan történeteket látnátok még szívesen?
 

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Igen jó lenne őket látni,ráadásul jó ötlet volt ez az íróktól, mert így elszakadtak a meséktől és most már gyakorlatilag bármit beleszőhetnek a történetbe. Amúgy a végtelen történet például jó lenne, vagy crossover is lehetne népszerű filmekkel vagy sorozatokkal pl: Doctor Who, Charmed már ha megkapnák a jogokat, de szerintem az nem lenne gond, mivel ezen a szinten tulajdonképp egymást népszerűsítenék.

 2. Aladint,Egyiptomi legendák királyait mese formában szívesen látnám. Szörny Rt tagjait is szívesen látnám,pl. ellenségként a jók ellen. Lilo -t és Stichet is szívesen látnám a sorozatban. Jöhet még ide a sorozatba a hihetetlen család,a halott mennyasszony története.Az eszeveszett birodalomból a fő gonosz és az állatbarát inasa.Maugli is szerepet kaphatna egyszer.Tarzan is beleillene ebbe a filmbe.stb stb…

 3. A halott menyaszzony nekem is tetszene, és Drakulát tenném még bele (személy szerint nem örülnék crossovereknek, a jégvarázs szál sem tetszett annyira) 🙂

 4. Én minden történetnek örülnék.:3 Mindegyik annyi izgalmas kalandot von maga után meg olyan látványt nyújtana hogy nem lehet betelni vele akármi is valósul meg közülük vagy még ezeken is túl.:D

 5. A Don Quijote-t rögtön kiszúrtam, de a többit nem. Némó kapitánynak örülök, szeretem ezt a történetet, gondolom itt is jó nagy csavarokat visznek bele a sztoriba. Érdekes lesz ez a 6. évad, bár nem igazán értem, merre tart a sorozat. Én szívesen látnék továbbra is meséket. Aladdin sztorija még nem volt, tök jó lenne, hiszen Jafar volt már a Wonderlandben, meg már tettek egy csomó utalást Agrabára. Vagy például Bűbáj (Enchanted) tök jó lenne, hiszen ott is mesevilágból a mi világunkba sztori van. De Mulan sztoriját jó lenne végrw látni, mert az oké, hogy szerepelt már, de az OUAT féle múltját még nem ismerjük.

 6. Én Willy Foggot mondanám, ha már Jules Verne volt. De lehet, Monte Christo grófja is. Aladin is lehet, ha már van Jafar ugye a Wonderlandből.

  Lehet lesz kalózos, talán A rejtelmes sziget, de lehet kapitányos is tengerészes.

  Szerintem még lehetne válogatni, a mesékből inkább, sok olyan mesét írtak a Grimm testvérek, amik nem feltétlen ismertek annyira. Azt furcsállom, állatos mesék egyáltalán nincsenek, állatok keveset vannak a sorozatban.

 7. Sőt, Quasimodo sem volt még, meg Esmeralda (akik Belle-sztoriban köthetőek). Miért teszik a meséket történetekké, nem nagyon értem. Az jó, hogy nem görög vonalba mentek el.

  Belle ugye ott sétált, ott élt, ahol Quasimodo is, abban a városban, helyen. Tarzan hajója volt az, ami elsüllyedt, és hol Ariel, a kis hableány játszódik.

  Szóval vannak összefüggések, lehetnének még bőven mesék. Ennyi erővel lehetne Zorro, Sandokan, meg Toldi.

  Ez már Chales Dickens, meg A nyomorultak korszaka, ahol jön Sherlock Holmes, Hasfelmetsző Jack, Drakula, meg Dr. Jeckyll és Mr. Hyde (sose tudom leírni a nevét) A rejtelmes, kincses sziget, A karácsonyi ének, Üvöltő szelek, Jane Austen korszaka.

  80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középpontja felé, nekem furcsák ezek egy mesekönyben mondjuk.

  Lehet akkor némi Shakespeare, Hamlet meg Othello, ha már Dante pokolja volt és az Ember Tragédiája is.

  Azt hiszem, háremhölgy is van, török a piros ruhás nő.

  1 a fontos, ezek már klasszikusok, de rendesen. Az óriás favágó megmondom őszintén, fogalmam sincs, miről szól. Lehetne a császár új ruhája, diótörő, Maugli, sok van, ami nem illik már a történetekbe.

 8. Én örülök, hogy nemcsak a klasszikus Disney-meséket látjuk, persze, mint irtátok, azon a téren is lenne mit behozni (bár lehet, hogy Aladin felbukkanása Storybrooke-ban, már bocsi, kicsit unalmas lenne egy Camelo-Alvilág évad után). Az a baj ezzel szerintem, hogy ezekről is azt gondolja mindenki, hogy ismeri őket, és ezért nem illenek az eredeti koncepcióba, ahogy eddig minden behozott meséről is azt gondoltuk, hogy ismerjük, de eddig mindig csavartak az eredetin, szóval ezek most miért lennének kivételek? Nem véletlenül hívják az elmondatlan mesék birodalmának a helyet… Higgyetek kicsit az írókban és a kreativitásukban, én lefogadom, hogy csavaros és ütős évadnak nézünk elébe… 🙂

 9. Ja ja ha már Verne Gyula akkor igen a Willy Fog is jöhetne régi kedvencem az is. 🙂 Hát a Drakulát azt kétlem, hogy beletennék de jó lenne bár aztán még ki tudja. Itt már bármi megtörténhet. xd 🙂 😀

  • Jajj, ezt a Verne Gyulázást annyira nem szeretem, olyan fura, hiszen nem is magyar volt. Nekem a Jules Verne néven szimpibb. A Willy Fogg-ot imádtam kiskoromban, azt a 80 nap alatt a föld körül című regényéből csinálták, és a csávó neve valójában Phileas Fogg, de igen, ez is egy jó ötlet. 🙂

 10. Ja ja. Am én azért is javasolnám először a Monte Cristo Grófját mert ugye a bosszú meg ilyenek az itt is sokszor előjött stb. és szerintem illene a képbe ez a világ.(pl: Hook-hoz) xd 🙂 😀 Ha jól megcsinálnák, akkor szerintem ide illő lenne. 😉 Henrynek meg valami tini történet talán a Rómeó és Júlia vagy ezek. 😉 De ja lehetne válogatni az biztos. Kíváncsi leszek, hogy miket hoznak majd ki. Lehetne sorolni az már igaz. 🙂

 11. Én Aladdin felbukkanását várom már elég rég óta… A Wonderland spin-offot nem láttam, de Sydney Glassről tudjuk, hogy dzsinn, és Agrabah-ból származik…

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..