5×22-23 (dupla finálé) leírások

7
20
megtekintések

Az ötödik évad ismét dupla résszel zárul, ami természetesen hatással lesz a feliratra is. Egyelőre még nem tudok bővebb infót mondani róla, hogy mi lesz a menetrend, majd ha kijön az epizód kint lesz minden infó az oldalon.
 
5×22 “Csak te/Only You” leírás:
A dupla részes finálé első felében Regina Robin halálán rágódik és mindenki próbál neki segíteni a gyászban, de amikor a hősök tudomására jut, hogy Gold ellopta Hádész Olümposzi kristályát és hozzákötötte a Storybrooke-ot átjáró mágiához, neki kell látniuk a megállításához. Henry úgy dönt elég fájdalmat okozott már a mágia a családjának, szóval elhagyja a várost Violettel, hogy örökre elpusztítsa a varázslatot. Eközben Zelena, Hófehérke, David és Hook egy portált próbál megnyitni, hogy hazaküldhessék Meridát és a többieket de a dolgok balul sülnek el és a csoport átkerül egy zűrzavaros új világba.
 

  

Galéria link: 5. évad > promó képek > 5×22-23 évad Finálé

 
Állandó szereplők:
Ginnifer Goodwin – Hófehérke, Jennifer Morrison – Emma Swan, Lana Parrilla – Gonosz királynő, Josh Dallas – Charming herceg, Robert Carlyle – Zörgőfürge, Jared Gilmore – Henry, Colin O’Donoghue – Hook, Rebecca Mader – Zelena.
 
Vendég szereplők:
Lee Arenberg – Leroy/Morgó, Beverley Elliott – Nagyi, Amy Manson – Merida, Liam Garrigan – Arthur király, David-Paul Grove a- Tudor, Gabe Khouth – Hapci, Faustino Di Bauda – Szundi, Michael Coleman – Vidor, Mig Marcario – Szende, Eric Keenleyside – Moe French, Raphael Alejandro – Roland, Michael P. Northey – Tuck barát, Jason Burkart – Kicsi John, Olivia Steele Falconer – Violet, Hank Harris – a pályamester, Sam Witwer – Igazgató, Candus Churchill – Könyvtáros, Arnold Pinnock – ügyeletes és Chris Olson – Vámszedő.
 
5×23 “Egy elmondatlan történet/An Untold Story” leírás
A dupla részes finálé második felében a varázslat létezése és Storybrooke sorsa egy hajszálon függ, így megindul a hajsza: Emma és Regina közösen indul Henry keresésére, hogy még Gold előtt találjanak rá. Regina persze továbbra is zavarodott és küzd a korábbi gonosz énje ellen, mialatt egy másik világban Hófehérke, David, Hook és Zelena bezárásra kerül és összetűzésbe kerülnek két fura fazonnal, akik zavarodottságban még Golddal is felvennék a versenyt.
 
Állandó szereplők:
Ginnifer Goodwin – Hófehérke, Jennifer Morrison – Emma Swan, Lana Parrilla – Gonosz királynő, Josh Dallas – Charming herceg, Robert Carlyle – Zörgőfürge, Jared Gilmore – Henry, Colin O’Donoghue – Hook, Rebecca Mader – Zelena.
 
Vendég szereplők:
Beverley Elliott – Nagyi, Olivia Steele Falconer – Violet, Hank Harris – a pályamester, Sam Witwer – Igazgató, Tzi Ma – a sárkány, Shannon Hearn – Határmenti lakos, Arnold Pinnock – ügyeletes és Nikolai Witschl – kiszolgáló.
 

 

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Először is nagyon szépen köszönöm a feliratot és ezt a sok cikket. Minden nyalizás nélkül mondom, hogy ez az oldal a kezdőlapom és kb. óránként felnézek, hátha van valami új. Szóval hatalmas köszönet meg minden.

  Ami az új részt illeti… inkább nem is írok litániát, mert megint felhúzom magam. De azért van itt néhány észrevétel, amit muszáj leírnom:
  1. Regina Hófehérke gyerekkora óta kereste a módot, hogy felkeltse a halottakat (Daniel miatt ugye), de nem jött rá, hogy csak le kellett volna menni érte az alvilágba. Meghalt Bae/Neal, de Gold nem ment le érte az alvilágba, pedig pontosan tudta, hogy kell megnyitni egy portált oda. Hook meghal, rögtön felbukkan a lehetőség. Érdekes.
  2. Az átok megtörése után nem tudtak hazamenni, mert nem olyan könnyű ám portált nyitni, ezért is nem tudott David Hófi és Emma után menni, amikor a mesevilágba kerültek és ezért kellett a harmadik évadban visszavonni a nagy sötét átkot, hogy megmeneküljenek Pán átka elől és hazajussanak. Mostanában érdekes minden sarkon portált lehet nyitni.
  3. Hádész most akkor szerette Zelenát vagy végig kamuzott? Miért működött az igaz szerelem csókja? Amúgy is vicces már milyen könnyen jön ez az igaz szerelem cucc, nem is értettem hova a nagy öröm Hook és Emma esetében, amikor az a mérleg kiadta, hogy igaz szerelem van közöttük. Dorothy és Ruby pár nap alatt elérte ugyanezt, szóval annyira úgy tűnik mégse ritka dolog azért…
  És hogy lett Zelena ilyen idegesítően naív? Példa: “- Jajj Zelena én nem mehetek vissza a városba, mert gonosztevőnek hisznek. – Majd én meggyőzöm őket, hogy nem vagy az.” Kapj az agyadhoz Zelena, amikor elmentél innen te is az voltál. Szóval miért is hinnének neked?
  4. Regina gonosz. Regina nem mindig volt gonosz. Regina meg akar változni Henryért. A többiek nem hisznek neki. Regina hisztizik. Regina szép lassan mégis megváltozik és szerelmes lesz. Regina hisztizik, mert 5 perce jó és nem kapta még meg a boldog befejezést. Regina végre megértette a lényeget és az egyik legnormálisabb karakter lett. Mit jöhet ilyenkor? Regina szerelme meghal és kezdjük előlről. Gratulálok.

  • Andi:
   Amiket most írni fogok kérlek szépen ne vedd sértésnek nem kötekedésnek szánom bármennyire is úgy hangozhat. Tényleg fogadd őszinte bocsánatkérésem nem vitát szeretnék szítani csak elmondom miért nem értek veled egyet azokban amiket írtál.
   1. Gold azután tudta meg hogyan kell lejutni az alvilágba, hogy ő maga is ottragadt. Addig nem tudott lemenni hiszen olyan ember vére kell hozzá aki már egyszer járt ott és mégis visszatért az élők közzé. Az Elvarázsolt Erdőben pedig nem volt meg a tó ami átjárót nyithatott volna 😉
   2. Megfelelő eszközökkel lehet portált nyitni. Ha jól megfigyeled többször is tettek említést korábbi évadokban az Ózból jól ismert cipellőre és még sok másra is amit első nézésre nem veszel észre a sorozatban de ha mindig elölről kezded ezek az apró részletek már utalnak is arra ahol tartunk.:) Adam és Eddy tudják mit miért csinálnak.:D Hádésznak pedig aki egy isten nem is halandó persze hogy vannak eszközei ahhoz hogy “minden sarkon” portált tudjon nyitni mostanában.:P
   3. Azért ha te is anya lennél (bár javíts ki ha az vagy mert akkor mélységesen sajnálom hogy ez feltételeztem :/) akkor te is tudnád, hogy a gyermekért bárki bármit képes feladni. Főleg egy olyan anya akit a sajátja elhagyott a saját céljaiért és nem akarja ugyanezt tenni az övével. Dorothy és Ruby kapcsolata pedig Ruby részéről ért meg hiszen ő azért sokat bajlódott a pasikkal mire Dorothy mellett kötött ki. Az sem 2 perc alatt valósult meg csak addigra fogadta el önmagát.:) lletve Zelenára visszatérve, azért merőben más, hogy visszakapta az emlékeit amelyek Reginával kapcoslatosak voltak és így már Regina aki a polgármester Storybrooke-ban aki hisz benne hisz a testvére és így a Charming család tagja akiknek mindenki hisz a városban így azért elég hatásosak tudnak lenni és elhihetik a lakók meg a töbiek Zelena szavait. Az más kérdés hogy most naiv volt mert végre odaadta valakinek a szívét és az összetörte… :/ Ezekbe bele kell mélyebben gondolni 😀
   4. Regina karakterútja soha se volt egyszerű és nem elölről kezdjük szerintem az egykori gonosz királynőhöz illő viselkedését csak meginog. De ha ért már ennyi meg ekkora jellegű trauma szerintem megértheted min is megy keresztül a karakter.:)
   S ha bármi bántót írtam mert lehet hogy van benne olyan, akkor kérlek ne haragudj rám.:)

   • Nem vagyok sértődős ne aggódj 😉 Viszont továbbra sem értek egyet veled.

    1. Amikor Neal meghalt azért halt meg, mert felélesztette Goldot —> ergo Gold épp előtte járt az alvilágban és megnyithatta volna a vérével az átjárót. Mellesleg Neal Storybrooke-ban halt meg (az erdőben, Emma karjai között, emlékszel? az elvarázsolt erdőben még Gold magába olvasztotta) tehát a tó akkor is kéznél volt, ahogy most. Szóval sajnálom, de ebben tévedsz. Simán lemehetett volna érte.

    2. A probléma nem is az, hogy ennyi portálnyitó alkalmatosság került elő hirtelen, hanem az, hogy előtte miért nem használták. Pl. a fekete pálca azóta a Kék tündérnél volt, hogy legyőzte a Fekete tündért és elvette tőle (vagyis már jóval az első évad óta) az Író háza is a helyén volt a kis csodakapujával… Miért nem jutott senkinek eszébe, hogy használni lehetne ezeket?

    3. Ezt az anyaságost nem tudom honnan szedted, semmi hasonlót nem írtam. Valószínűleg valamit félre értettél valamit. Én csak arra céloztam, hogy Zelena amikor elhagyta Storybrooke-ot még mindenki gonosztevőnek hitte. Szép meg jó, hogy megváltozott az alvilági túrán, de ettől még hiába megy bárkit meggyőzni a városban arról, hogy Hádész milyen jó, senki sem hinne neki. Hogy Hook-ot idézzem ők “lemaradtak arról a részről is, amikor Zelena megváltozott.” És Zelena nem azt mondta, hogy megyek keresek valakit aki segít elhitetni a városlakókkal, hogy megváltoztam és te is jó lettél. Úgy tűnt teljesen “megfeledkezett” róla, hogy őt sem épp olyannak ismerik, aki megbízható.

    4. Regina esetében meg meglátjuk mi lesz. Merem remélni, hogy nem kezdik előlről az egészet, mert nevetséges lenne.

 2. 1. Mikor Gold meghalt a 3.évadban mert megölte az apjával együtt magát akkor meghalt, de a kriptába került vissza mert a megtestesült sötétség amiatt, hogy ő a Zordon. Szerintem az olyan szintű halál mint most Robiné hogy nincs Alvilág és nincs továbblépés semerre. Elmondták, hogy egyszer járt az alvilágban mielőtt most lement a többiekkel az pedig akkor volt mikor félholtan feküdt kifehéredett szívvel az évad elején.:D Tehát amikor Neal meghalt nem tudta volna feléleszteni.:P
  2. Szerintem valószínűleg azért, mert Gold tudta csak a csodaajtót hogy van. Kék meg Fekete tündér pálcáját elzárta amiért Rumple is félt tőle. Túl nagy hatalma van és nagyobb sötétséget idéz meg mint bárki is gondolná.:) De arra kíváncsi lennék ki is Fekete tündér.:D Az író háza pedig a legutolsó átokkal került át ezt Belle el is mondta mikor oda mentek nászútra.:)
  3. Nem félre értettem csak próbáltam azzal érvelni hogy az anyaság is megváltoztatta annak következtében ami vele történt és hogy született egy gyermeke, illetve hogy kibékült a testvérével az emlékeket visszakapva, ergó más ember lett és a Charming család akinek igazat ad annak a város is igazat ad tehát elhihették volna amit mond.:)
  4. Valóban ha ugyanaz történne Reginával mint a legelején az egy kicsit nevetségessé tenné a helyzetet. Bár én azért kíváncsi lennék rá ha visszatérne vajon meddig bírná a rossz oldalon.:D Már nem az az ember.:)

 3. a promóképek között van egy kép, amin Regina egy vastag könyvet fog a kezében, és mosolyog 🙂 nem tudom, hogy észrevettétek-e, de van egy másik kép, amin el lehet olvasni annak a könyvnek a címét, ami pedig nem más, mint Robin Hood, ha jól láttam 😀 ez most kicsit felvidított az elvesztése után…:(

 4. A 3-as ponttal nem értek egyet. Simán szétkapták volna Zelenát. A többi le volt maradva, főleg a város, hogy most vele mi van.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!