Zelena interjú

0
10
megtekintések

Meg lehet bízni Zelenában? Eléggé kiismerhetetlen volt eddig.
Rebecca Mader:
Ezt nehéz megmondani, mert Zelena végső soron gonosztevő, de most kisbabája is született. Szóval ez egy érdekes időszak számára a saját önképe szempontjából és a végcélja is változik, ahogy megnyitja a szívét a gyermekvállalás. És persze a Hádész történetszál is felébresztett bizonyos dolgokat benne, szóval ez egyben elég zavaros időszak is. Azt hiszem még önmagában sem bízik most.
 
Hádész elég biztos benne, hogy Zelena az igaz szerelme, de vajon ezzel Zelena is így van? Bízik benne vagy inkább szkeptikusan áll hozzá?
Rebecca:
Elég nehéz számára elhinni és elfogadni ezt, mert egész életében egyedül volt… Határozottan inkább szkeptikus. Már a 16. epizódban rengeteg olyan pillanat volt amikor minden arra mutatott, hogy na most kéne csókolózniuk, de nem történt meg. A zene hullámzott és ott volt a pillanat – például a biciklin vagy amikor Hádész letérdelt elé a vacsoránál – amikor a való életben odahajolnál egy csókért, de Zelena ekkor elhúzódott vagy kihátrált, mert rettegett tőle, hogy végül megsérül, mert csak a fájdalmat ismeri. Fogalma sincs róla mi van a másik oldalon, mert sosem volt alkalma megtapasztalni és ez szörnyen ijesztő számára.
 
Az eheti epizódban az utolsó jelenetükben Zelena azt mondta, hajlandó vállalni a kockázatot. Ez a jövőjükre nézve okot ad a reménykedésre?
Rebecca:
A szíve kezd ellágyulni és úgy gondolja, talán adhatna neki egy esélyt… Eljutott arra a pontra amikor rájött, hogy csak az ellenállás kedvéért áll ellen és sosem adott neki igazi esélyt. Amikor azt mondta, hogy hajlandó megpróbálni az hatalmas dolog volt tőle. Sebezhetőbbé tette ez a mondat, mint bármi amit valaha mondott. A következő epizódból megtudjátok meddig hajlandó elmenni ebben és hová jut vele.
 
Mik voltak a szándékai a Belle-nek adott álomátokkal? Tényleg segíteni akart vagy ez is a saját javát szolgálta?
Rebecca:
Lemondani a gyermekedről az egyik legnehezebb dolog a világon és nagy hatással volt rá, amikor Belle-t olyan szomorúnak látta, ez ilyen “anya-az-anyához” beszélgetés volt közöttük. Belle határozottan nehéz helyzetben volt és Zelena úgy vélte “Talán most a változatosság kedvéért tehetnék jót is és segíthetnék egy másik anyukán”. Ha nem lett volna ő is anya valószínűleg sokkal inkább úgy állt volna hozzá, hogy “Vagy igyál egyet velem vagy húzd el a beled és tűnj el a házamból.” De fejlődik és ez jó.
 
Végre volt egy kis előrelépés Zelena és Regina kapcsolatában, de Zelena most ismét ellöki őt. Hogyan változnak meg a dolgok azzal, hogy Regina ismét megpróbálja tönkretenni a boldog befejezését?
Rebecca:
Annyi mindent meg fogtok tudni, hogy szerintem az emberek nem is tudják majd hová legyenek. Nagyon izgalmas lesz abból a szempontból, hogy mélyebbre ásunk kettejük kapcsolatában. A kettejük közötti kapcsolat az egyik kedvencem a sorozatban és most sokat megtudunk a múltjukról: lesz sok fejlődés történet és tanulság. Nagyon-nagyon-nagyon jó. Amikor először olvastam a szövegkönyvet, alig hittem a szememnek. Érdekes megtudni, hogy… de nem mondhatok sokat. Regina végső soron megpróbálja szétválasztani Zelenát és Hádészt. A rajongók el fogják dobni az agyukat.
 
Egy nagy családi titokra is fény derül Cora jóvoltából. Elárulhatsz arról valamit, hogyan hat ez a két nővérre? Zelena sosem ismerte az édesanyját, lesznek közös pillanataik?
Rebecca:
Az egyetlen amit mondhatok erről az, hogy #eldobodazagyad. Szó szerint leestem a kanapémról amikor megtudtam, szóval készüljetek fel, hogy talán ti is így jártok. Biztonsági öveket bekapcsolni, igazán sokkoló.
 
Tekintve az eddig leleplezett titkokat, gondolod, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb felfedezés?
Rebecca:
Igen, ez a csúcs. Mivel ez most rólam szól, nekem biztos ez lesz a kedvencem. (nevet)
 
Zelenának mindig van valaki a célkeresztjében, akit le akar győzni, Dorothy pedig előbb megkapta az igaz szerelem csókját, mint ő…
Rebecca:
Most annyira nem érdekli Dorothy, sokkal inkább a kislánya. A szülővé válás tényleg mindent megváltoztat és már kevésbé érdekli a bosszú. A féltékenység és a zölddé válás Regina miatt volt, mert ő kapott meg mindent helyette, de most minden más jelentést kapott számára. Nem mérges vagy féltékeny amiért elveszítette a gyermekét, mert a saját döntése volt és próbál jobb emberré válni. A következő epizódban azért lesz mérges és csalódott, mert amikor végre esélyt próbál adni Hádésznak a húga mindent el akar rontani. Ez a súrlódás oka közöttük.
 
Meddig menne el Zelena, hogy megállítsa Reginát? Korábban már próbált végezni vele… Mi az amire még hajlandó, hogy megmentse a lányát és a boldog befejezését?
Rebecca:
Határozottan úgy vélem, hogy kevésbé halálos mióta anyuka lett. Ez inkább arról szól most, hogy “Hogyan szerezzem meg amit akarok a gonoszságomhoz méltó módon, de úgy, hogy kevesebb vér tapadjon a kezemhez?” hiszen az milyen példa lenne az én kis borsócskámnak? És a gonoszság itt már nem azt jelenti, hogy “tönkreteszlek és elpusztítlak”, hanem azt hogy “hű maradok önmagamhoz és megszerzem ami jó nekem”. A gonoszság jelentése változott meg számára azzal, hogy édesanya lett.
 

Előző cikk5×19 jelenet #2
Következő cikkStorybrooke UK Con 2016
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..