5×18 “Piros cipellők” elérhetőségek

37
20
megtekintések

Közérdekű: A felirat ahhoz a verzióhoz készül, amelyik a címében is fel van tüntetve. Ha másik verziót töltesz le, nem biztos, hogy tökéletes lesz hozzá az időzítés!
 
A torrentről letöltött részeket 24 óráig tárolhatod legálisan a gépeden!
 

Elérhetőségek:

Letöltés Letöltés 720px Online angol
Magyar Felirat Feliratos vidto Feliratos inda

[Segítség] az epizódnézéshez // További elérhetőségek a [Média] menüpontban

 

Előző cikk5×18 jelenet #2
Következő cikk5×19 feliratos előzetes
MEGOSZTÁS

37 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Számomra a rész egy bizonyos jelenete förtelmesen gusztustalan volt, meg lehet érte kövezni…
  Nem értem ez minek kellett, de mindegy…
  A történet egyébiránt továbbra is érdekes és jó, de ez kiverte a biztosítékot.

  • Értam mire gondolsz, vagy legalábbis van tippem. Amikor a bájos meseszreplő Doroty csókolózik a bájos meseszereplő Piroskával a meghatott mumpicok előtt. Nekem sincsen bajom a homoszexuálisokkal, ezt egy természetes dolognak tartom, de taszítónak találom, amikor ezt a vonalat beleerőltetik egy mesébe a pollkorrektség kedvéért. Ennek a szálnak semmi értelme nem volt, mint az alkotók politikai megfelelésvágya.

  • A homofóbia egyéni szocPROBLÉMA 😉

   Ha neked bajod van azzal, hogy miért erőltetik a homoszexualitást a sorozatírók, nekem is bajom van azzal, hogy te miért erőlteted az utálatát itt az oldalon 😛

   Nem tudom, láttál-e már huszonegyedik századi sorozatot, de a 90%-ukban legalább mellékesen megjelenik egy homoszexuális szereplő. Egyszerűen azért, mert képes színesíteni egy sorozatot, és mert aktuális téma, és mert egyre elfogadottabb, és bele lehet beszélni, hogy ránkerőltetik, hogy fogadjuk el, de az is tény, hogy az amerikában már teljesen elfogadott dolog, szóval itt már korántsem erről van szó, szimplán a visszamaradottabb országok nyafognak, hogy azért folyik ez a csapból is mert “mindenkit meleggé akarnak változtatni.”

   Fel kéne nőni 😛

   • És mert tudom, hogy milyen szadizó válaszok szoktak jönni egy elírás miatt, még előtte kijavítom magam, az “Az amerika” miatt…

    • Akkor is gusztustalannak tartom, látom, nem egyedül. Attól, hogy erőltetik a polkorrektség miatt pár százalék ember problémáját mindenkire és egy bizonyos csoport rendkívül hangos, ez még természetellenes marad, és a heteroszexuálisok többségének egyszerűen természetes módon gyomorforgató. Márpedig ők a 90% fölötti rész, attól még, hogy a csapból is ez folyik. Ha pedig ezért valaki elmaradottaz azért, mer számomra hányingerkeltő egy egynemű pár csókolózásának látánya, akkor legalább tudom, hogy egészséges vagyok.

   • “A homofóbia egyéni szocPROBLÉMA ?
    Ha neked bajod van azzal, hogy miért erőltetik a homoszexualitást a sorozatírók, nekem is bajom van azzal, hogy te miért erőlteted az utálatát itt az oldalon
    Fel kellene nőni”
    Meglehetősen személyeskedő hozzászólás, én megpróbálom ezt a stílust mellőzni, annak ellenére, hogy egy meglehetősen előítéletes hozzászólásról van szó. Tudom, hogy ez a fórum nem a magánéletemről szól, de talán kicsit tágul a világképed: én biszexuális vagyok, mielőtt megállapodtam mindkét nemmel felváltva volt intim kapcsolatom. Számomra ez teljesen természetes volt, soha nem titkoltam és semmi különösebb attrocitás nem ért miatta. Tehát ennyit erről, hogy én homofób lennék. Viszont kurva cikinek tartom magamra nézve is, hogy egy szexuális irányultságból politikai irányvonalat csinálnak és az alkotók megfelelési kényszerből beleszövik azt a történetből. Elég egyértelmű, hogy ez a leszbikus vonal egy sehová sem vezető szál volt, egyszerűen amerikában ez a homoszexuális téma előkerült az azonos neműek házassága kapcsán. Az írók meg gyorsan állást akartak foglalni, mint az egyszerű facebook felhasználó, aki gyorsan beszivárványozza a profilképét, hogy megmutassa, hogy ő milyen felvilágosult. (Egyébként van benne valami bájos, hogy egy olyan ismerősöm is szivárványosított, aki annak idején megjegyzést tett a szexuális irányultságomra.)
    Nem szeretem a magánéletemet fórumokon felhozni, most is azért tettem meg, mert annyi az előítéletes hozzászólás, a szűklátókörűség, ami azt hozza, hogy egyesek azonnal elkezdenek szemet forgatni, meg homofóbozni, ha valaki úgy gondolja, hogy egy mesesorozat ne az aktuális közéleti trendekről szóljon, főleg nem ilyen benyali módon.

 2. Ez a képmutatás csak engem akaszt ki, itt az előttem felszólalónál! Nem értem, hogy ilyen emberek miért jelentik ki, hogy ők elfogadják a homoszexuálisokat, de egyébként se utcán, se tv-ben nem viseli el a látványukat. És politikai kényszer és megfelelésvágy! Basszus vagy a lakosság 15%-a meleg, így levetítve a szereplők sokaságára, eddig nem csak egy meleg párnak kellett volna szerepelni a majd 5 évad alatt (nem a sorit bántom; ők is csak nagy gonddal merték ezt megcsinálni, mert az elvileg liberális Amerikában is félnek a nézők elpártolásától). Tehát nem értem miért vannak az emberek úgy kiakadva: a valóéletben is találkozol melegekkel és látod rajtuk, nem (na jó, itt beismerem elmentem kicsit kioktató általánosságokba, de mindig felidegesítenek – elnézést a szóért – az ilyen hozzászólások). Alapjában véve nem szoktam ehhez hasonló felszólalást írni, de a kedvenc sorozatomról van szó. Remélem a többieknek már haladóbb a gondolkodásuk! És igen, akit most itt provokálok, tudom, hogy most a szólás szabadsággal fogsz jönni, hogy annak értelmében bármit írhatsz, de szintúgy én is.

  • Nem a homoszexuális ember látványa, hanem maga egy homoszexuális aktus látványa, ha csak egy csók erejéig is. Nyugodtan lehet fröcsögni, kitüntetés lesz számomra. Nekem is a kedvenc sorozatom volt, de már annyira kezd elmenni erőlködésbe, hogy lassan nem az, nem emiatt, hanem egybéként.

   • Ez egyébként pont olyan, mint hogy leszbikus unokahúgom pedig a heteroszexuális aktusoktól kap hányigert, mert annyira nem tudja beleképzelni magát. Kizárólag a lány-lány aktus nem zavarja. Egyszerű pszichés reakció ez, semmi köze semmiféle fóbiához. Az ember óhatatlanul beleérez a szituációba, és ha zsigerileg nem tud vele azonosulni, taszítónak találja.

 3. Én imádtam a mai részt is.:) Nekem semmi problémám a Ruby/Dorothy párossal bár sokkal inkább örültem volna ha Mulánra talál rá egy ilyen fajta szerelem. S ha azt nézzük végül is Ruby nem leszbikus hiszen volt neki barátja is tehát ő még különlegesebb, mert mindkét nemet szereti.:) Egyébként én se értem azokat akik ezt nem tartják elfogadottnak, hiszen rengetegszer sokkal inkább képesek őszinte érzelemmegnyilvánulásra a meleg/leszbikus párosok mint az átlagos felállású párok. De igen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ezt támogatja avagy sem. De megmondom őszintlén meglepett ez a fordulat mert azt hittem Ruby és Mulán fognak összemelegedni 😀 És úgy gondolom igaza van az előttem felszólalóknak, hogy ilyen világot élünk és egyre elfogadottabb csak hazánkban tartják rengetegen visszataszítónak. Pedig ha ezt hallja valaki általában azt szokta mondani, hogy “ha két lányról van szó az még el is fogadható csak ha két férfiről az nem, mert az már undorító” Ahhoz képest szerintem még így is a “kedvelhetőbb nem” formáját célozták meg az írók.:) Köszönet a feliratért és remélem, hogy nem csak ennyi szerepet kaptak Ruby-ék az idén.:S <3 És nagyon megkönnyebbültem, hogy Ruby nem halt meg.:))

  • Egyébként meg szerintem igazán tehetséges színésznőkről beszélünk ugyanis nem mindenki képes eljátszani, sőt felvállalni egy ilyen jellegű szerepet úgy, hogy ha közben a másik nemhez vonzódik a való életben és mégis vállalja az olyan emberek negatív véleményéből fakadó rossz élmények elviselését, mint akik itt egyből a rész után felszólaltak. Szerintem tiszteletre méltóak 😉 És Adam és Eddy is, mert ezzel is valóságosabbá/életszerűbbé tették a történetet.:D
   De ezt ne szapulásnak vegye senki ha bántóan fogalmaztam. Ez csupán egy véleménynyilvánítás és gondolkodásbeli különbség.:) Mindenkinek további szép estét.:D

  • Csak hazánkban tartják visszataszítónak?? Szerintem nézz utána, melyik országban hogy fogadják a Prideot, és mekkora óvintézkedéseket kell tenni a megrendezésekor. Annyit segítek: Jeruzsálemben köveket is ragadtak miatta.

   • Senta nem csak kifejezetten a mi országunkra gondoltam hanem úgy Európa szinten. Arra értettem, hogy a világnak inkább azokon a tájain akik távolabb helyezkednek el Amerikától ott sokkal kevésbé elfogadott. De tény és való hogy az országunk az egyik leginkább ellenzője ennek a fajta szerelmi megnyilvánulásnak. BÁrki is mondjon bármit én megértem és aláírom amit gondol hisz szíve joga de a magyar emberek ha szeretnek valamit azt nagyon tudják ha pedig nem akkor azt porig alázzák és gyűlöletté formálják. Nagyon csúnyán tudnak bánni a magyarok az emberrel. (De ezt nem szapulásnak szánom mert természetesen nem csak a magyarok ilyenek és nem is mind ilyen. A temperamentumra szerettem volna ezzel utalni hiszen minden kultúrában/ országban másabbak az emberek mind életfelfogásban mind pedig vallásilag.:)) Csak már mikor írtam a választ ennyire nem tértem ki és fáradt voltam. Elnézést kérek amiért félreértést szült a kommentem személyed felé.:)

 4. Gondoltam, hogy ez egy nagyon megosztó epizód lesz, de az igazság most is középúton van. Engem totál hidegen hagy hogy melegek, maga a történetszál nem annyira meggyőző. Egészen eddig arról volt szó, hogy az igaz szerelem milyen ritka és nem olyan mint a “klasszikus mesében” hogy egy pillanattal a találkozás után már igaz szerelem csókja és “boldogan éltek míg meg nem”. Ehhez képest ők ketten pontosan ilyen mesebelien akadtak össze, nem is ismerik egymást rendesen. Ha legalább 2-3 epizódban alakult volna ki ez az egész a háttérben, már hihetőbb lenne. De így megértem mocskosmacskát, amiért erőltetettnek érzi ezt a szálat, és arra gondol, hogy csak a “melegkvóta” miatt alakították így.

  Hozzáteszem a “Modern család”-ban Mitch és Cam, a meleg páros a kedvencem, szóval van olyan LGBT szerelem amit el lehet adni nekem is…

  • Az az igaz szerelem csókja néha beakad: Zörgőfürgéknél például egyáltalán nem működik. Némi következetlenség van a dologban.

   • Szerintem Zörgőéknél azért nem működik, mert Belle egy idolba szerelmes, nem Zörgőbe. Amíg azt várja el, hogy Zörgőfürge teljesen kiforduljon magából, addig nem is fog működni.

    Dorothyéknál viszont akkor sem érzem indokoltnak. Ők azon kívül, hogy kemény dolgok történtek velük a múltban semmit sem tudnak egymásról. Az oké, hogy mindenki másképp definiálja a szerelmet, de azért az igaz szerelemtől egy kicsit többet várna az ember…

    • Az igazat megvallva már ezt feszegették egyszer-kétszer miért is nem tudja megtörni Rumple átkát Belle az igaz szerelem csókjával. Az egyik nyomós ok és válasz az , hogy Rumple nem is akarja hogy megtörjön hisz neki ez egy áldás úgymond és nem tekint rá átokként a másik pedig, hogy Merlin és az inasa is mondta, hogy ha valakihez hozzákötik a sötétséget akkor azt csak úgy lehet elvenni ha valaki másba áthelyezed.:) De Belle valóban őt szereti szerintem teljes szívéből csak már egyre jobban meg akarja őt változtatni. Én őt is megértem mert számtalanszor átverte már Rumplestiltskin. Csak gondoljatok bele ti megbíznátok e ennyi rossz húzás után a párotokban s ha azt mondjátok igen akkor az nem e csak annyit takar, hogy fontos marad a számodra, de már nem teljesen úgy nézel rá mint a megtörtént dolgok előtt. Velük pontosan ez történt.:) É ez is teljesen életszerű mert sokaknak így mennek tönkre a kapcsolataik és így lesz a se veled se nélküled kapcsolatoknak sok %-a.:) De szerintem Belle-nél most a terhesség is okozhatja ezt az ingerlékenységet és buzgósági vágyat hogy mindenáron ő akar irányítani és mindent megváltoztatni. Szerintem akár valami terhesslgi elődepressziója is lehet.:) De már lehet túlkomplikálom ezze az elvvel de ki tudja.:D Lehet ha megszült utána meg egyből bocsánatot kér mindenért hogy csak a baba meg az aggodalom tette ezt vele.:) De aláírom, hogy mostmár tényleg kezd nagyon megkergülni szegénykém. Mondjuk én szeretem őt de most már a naívsága tényleg magas határokat súrol..:D

 5. Bevallom, én jobban örültem volna, ha Mulannal jön össze, Dorothy valamiért nekem nagyon nem szimpi. :/

  Egyébként nem bántásból, de kicsit érdekesnek találom, hogy rátámadtok másokra, hogy ti mennyire elfogadók vagytok, csak épp azokat nem fogadjátok el, akik nem fogadják el a homoszexualitást, és valljuk be, őket is meg lehet érteni. Van, akinek ez nem fér bele az értékrendjébe, ennyi. Szerintem mindenki kifejtheti a véleményét, anélkül, hogy mások letámadnák, hogy mennyire nem elfogadó. És szerintem is azért kicsit fura, hogy az (eredetileg) aranyos meseszereplő Dorothy és Piroska együtt 🙂 A gondolkodásmódjáért, értékrendjéért pedig nem kell megkövezni senkit. 🙂

  • Nekem se szimpi annyira Dorothy, kicsit mogorvának tűnik. Illetve Ruby leszbikussága is kicsit hirtelen jött, Muláné ki volt dolgozva, illetve szerintem az, hogy Mulán nem jött össze Aurorával, aztán végig kell néznie, hogy egy haverjának összejön egy ilyesmi kapcsolat, az több, mint gonoszság az írók részéről.

   • Hát igen, ez elég fura volt. :/ Egyébként jó lenne, ha lennének visszaemlékezések Mulan történetéről, mert konkrétan semmit sem tudunk róla, csak annyit, amennyit a legendából, meg a Disney meséből ismerünk. De gondolom, itt is nagy csavarok lennének a múltjával kapcsolatban.

 6. Ruby-Dorothy szállal nekem is az volt a gond, hogy egy rész alatt kivégezték, nem éreztem olyan felépítettnek, mint amilyennek szerintem kellett volna lennie, főleg úgy, hogy Mulanról tudtam, hogy leszbikus, de valahogy Rubyról nem jött le, vagy csak én nem vettem észre, és akkor így hirtelen mégis.
  Zelenát egyre jobban szeretem, egyszerűen fantasztikus!Annyira remélem, hogy boldog befejezést kap! Nagyon szurkolok érte.
  Hófehérke szabadulását szépen megoldották, David igazi hősszerelmes 🙂 Igen, ez szép volt!
  Ellenben Belle! Csak pislogtam, mint hal a szatyorban, hogy most mivan? Legszivesebben már én vágnám ki onnan azt a nőt úgy ahogy van! EGy biztos, Ő aztán sosem hibás! DE mindenki más az Igen! Ó, bárcsak az történne vele, amit most így elgondoltam magamban, hogy végre Őkirályi Picsogókisasszony is megtanulja a leckét!

   • Valamikor az első évad táján majdnem összejött az igaz szerelem csókja náluk, ha jól emlékszem. Majdnem, akkor még Zörgő félt a hatalma elvesztésétől, és a félelem megállította. A félelem, mondjuk eltűnt azóta, illetve inkább talán megszokott lett, most viszont tényleg Belle lehet az oka. Ha nem tudja elfogadni olyannak, amilyen, márpedig ő ilyen marad és ezt meg is mondta kerek perec, akkor nem szereti igaz szerelemmel. Pedig Rumplellel is működhetne. lásd Hádész és Zelena. Vagyis Belle hiába tetszeleg a “nem vagyok hibás semmiben. Én hős vagyok” szerepben! Hibás bizony, csak nem ismeri be! Így belegondolva ez nagyon tetszik! 😀 Bárcsak megmondaná neki valaki…hm..mondjuk az Anyja! Mekkora lenne már, ha az apja sem tudná felébreszteni! És mondjuk,amíg alszik az Anyja magyarázná meg neki, hogy hülyeség amit művel! Bár, biztos neki is megmagyarázná, hogy Ő márpedig nem hibás…jajj..
    Egyszerűen képtelen vagyok szeretni ezt a Bellet.

    • Na, ez a másik. Zörgő akkor ugye elküldte Bellet, mert félt az “igaz szerelem csókjától”. Viszont simán elment volna Corával, na, tőle nem félt, ha már annyira szerelmesek voltak egymásba? Bellevel azóta meg már váltott egy pár csókot, de az a fránya nem akar működni…

     • Hm. Coránál szerintem csak imponált neki, hogy a csaj kb. olyan mint ő. Kicsi, gyáva senki, aki hatalomra, elismerésre vágyik.
      Cora csinos fiatal lány volt, nem kicsi ambíciókkal. De nem hinném, hogy igazán szerelmes volt belé. De azt a jelenetet valahogy nem tudom elfelejteni, amikor lesmárolta Zelt…De őt sem szerette igazán., inkább szintén csak hasonlóságot érzett vele. És a vásár ugye kettőn áll…avagy bukik…

   • hm…Attól még Hádész elindíthatott benne valamit.. 😉 HM…nem hiszem, hogy az igazán szerelem volt..inkább a hatalom iránti vágy megtestesülése, amit szerelemnek hitt…Ezért léphetett képbe Hádész…Bár összejönne nekik..komolyan mondnom, jobban drukkolok ennek , mint előtte bármi/bárki mának!

 7. A kilencvenes években, amikor fiatal voltam, simán vállaltam a szexuális irányultságomat. De most már egyre cikibbnek tartom és pont emiatt az egyre jobban elterjedő, agresszív, szemforgató magatartás miatt, aki mindenki egy inkvizítor keménységével homofóboz le, akin azt látja, hogy egy kicsit is eltér a szerinte “felvilágosult” meg “liberális” tanoktól. Mindig félek, hogy az ilyen előítéletes, szűk látókörű, megfelelési kényszertől hajtott kispolgárokkal azonosítanak engem is.

 8. Sok mindent megírtatok, amire én is gondoltam 😀
  Lance88Oncer! Nagyon szeretem a kommentjeid 😀
  És Mocsokmacskát is egyre jobban kedvelem 🙂

  Nekem nem volt bajom a homoszexuális szállal… a kidolgozás kurtasága az én fejemben is megfordult, de nyilván a sorozatban nem volt elég idő számára, mert ez valóban csak mellék szál.
  Engem is meglepett, hogy nem Mulan volt az egyikük, de lehet, hogy ennyire nem akarták megcsorbítani a mesét/legendát és még lehet, hogy összeakad a párjával valamikor 😉
  Azonban ami nagyon feltűnt, hogy nem lett kidolgozva az (ami a MI valóságunk), hogy ehhez ki hogyan áll (elutasítja vagy nem). Egy olyan világgá formálták az írók a sorozatét, ahol ezt a kapcsolatot senki sem tartja furcsának és elítélendőnek (ez egy szép gondolat 😉 )

  Más:
  A szememben most felfelé ível a sorozat (pár epizód óta ezt érzem). Eljutottunk odáig, hogy azok a dolgok, amik engem a téli fináléban nagyon zavartak, azok a szálak most tisztulnak és magyarázatra kerülnek.
  1: pár epizóddal korábban Zörgő:
  – bevallotta, hogy függ a hatalomtól és nem hajlandó elengedni
  – mindazonáltal mégsem süllyedt vissza ugyanoda, mert őszinte és egyenes volt (ami korábban nem igazán jellemezte 😛 )
  2: a gyermekek hátrahagyása:
  Nyilván nem volt egy bölcs döntés. De rájöttek és törekszenek a megoldásra (ezt én elismerésre méltónak találom). Na és persze David húzása a sírkővel nagyon tetszett 😀

  • Nekem pont ez volt a furcsa, hogy senki sem lepődött meg, senki sem reagált rá semmit. Nem hiszem, hogy egy meglepett pillantás sértő volna a melegek számára, főleg egy Ruby esetén, aki nagy pasifaló (haha milyen humorherold vagyok) hírében állt… De mégis életszerűbb lett volna.

   • Nekem is furi volt, hogy senki sem lepődött meg. Oké, ha a modern, amerikai Storybrookban hozták volna össze ezt a szálat, akkor oké, jó lett volna így, bár azért szerintem Nagyi kiakadt volna. 😀 De így, egy régimódi mesevilágban szerintem elég fura, hogy senki sem hökkent mg, nem voltak rosszalló pillantások a csóknál, csak mindenki vigyorgott mint a tejbetök.

  • frouat: Jól esett a bók nagyon köszönöm.:) Örülök, hogy valakit tényleg érdekel mindaz amit írok és nem csak kiadom magamból és elvész a semmibe.:) Mélységes tiszteletem.:))
   mocskosmacska: megértelek hiszen ez a téma hosszú évtizedek ha nem évszázadok óta tart és igen valóban sokakban ez egyfajta betegségként tudatosul de ez az ő (köztük a te) véleményed. Én is tiszteletben tartom a te kérésed. De azt viszont nem értem amikor valaki ír egy olyan mondatot amit alapból lehet támadásnak venni azok ellen akik támogatják a meleg párokat aztán meg fel vannak háborodva ha azok visszatámadnak akik az ellenkező “csoportot” támogatják.:D Ott is el kellene gondolkodni valamin 🙂 Ez most nem kifejezetten neked szólt szóval elnézést kérek ha magadra vetted.:)

 9. Sőt én most egy kicsit továbbmegyek. MIért olyan nagy baj az, ha valaki homofób? Mindenkinek vannak előítéletei. Nézzük csak a facebookot, ahol a poncius pilatus megmondja oldal csakis azon poénkodik, hogy milyen röhejes az, ha valaki beszédhibás. Túlsúlyos nő ismerőseim mindenféle olyan posztokat tesznek ki, aminek az a lényege, hogy a molett nők a vonzóak, a karcsúak, meg mind szikkadt vénlányok. Hányszor hallottam azt is, hogy a közfoglalkoztatottak lusták és nem dolgoznak, a katolikusokról meg annyi ízléstelen élc megy, hogy meg sem tudnám számolni. VAn ismerősöm, aki szerintem a pszichológusok mind kettyósak. A végtelenségig lehetne sorolni. De most éppen a homoszexuálisok védelmét kapta fel a politika, ezt veszi észre mindenki. Pedig nincsen előítélet mentes ember. Akkor miért pont a homofóboknak kell nekitámadni? Főleg, ha mondjuk idősebb emberről van szó, aki még úgy szocializálódott, hogy ez egy betegség?

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..