Alvilági interjú az írókkal

0
26
megtekintések

Már csak kevesebb, mint egy hetet kell várnunk mire hivatalosan is megérkezünk Hádész birodalmába, ebbe a vad világba, ahol sok ismerős arc (nagyrészt ellenségek) vár Emmára, Reginára, Zörgőre és a többiekre. És persze ott van Hádész is, aki nem akarja, hogy a hőseink sikerrel járjanak és erre a nyilvánvaló okok mellett néhány meglepő indíték is közre játszik. Íme néhány exkluzív infó, egyenesen a sorozat készítőitől.
 
Az, hogy Storybrooke személyesíti meg az alvilágot rendkívül praktikus döntés a költségeket tekintve. De nem csábított az ötlet, hogy egyedi díszleteket készítsetek, hátborzongató barlangokkal, teli cseppkővel meg a többi szokásos cuccal?
EDDY KITSIS:
Talán megtettük mindkettőt. Cseppkövek nem lesznek, de több helyszínből áll az alvilágunk, mint amit eddig láttatok a képeken.
 
Szóval nem csak Storybrooke, bordós filterrel.
ADAM HOROWITZ:
Nem csak Storybrooke, bordós filterrel. De oka van miért néz ki úgy az alvilág bizonyos része. Anélkül, hogy lelőnénk a poén csak annyit mondhatunk, hogy határozottan megvan az oka miért látszik egy kifordított verziójú Storybrooke-nak.
STEVE PEARLMAN (PRODUCER): Technikai szempontból nagyon szórakoztató volt fogni az eddigi világunkat és teljesen kifordítani. Például Mr. Gold boltját meghagyni Mr. Gold boltjának, de mégis egy különböző verzióvá alakítani. A cél egy kicsit kesze-kusza Storybrooke volt és sok munkát fektettünk bele, hogy valóságosnak, de mégis kicsit apokaliptikusnak tűnjön. De vannak ott rejtett barlangok és folyók is, amik egy kicsit jobban összhangban vannak a Hádész/Zeusz mitológiával.
 
Tetszik, hogy az alvilág ennyi ismerőst visszahoz, kicsit olyan, mint egy nagy “greatest hits” album.
EDDY KITSIS:
Így igaz. Az ötödik évad második fele – kezdve a 100. epizóddal – nagyon hasonló lesz az első évadhoz. A témája “Befejezetlen ügyek” mert sok érzelmi lezárást láthatunk, ami nem történt meg korábban azokkal a karakterekkel akik már eltávoztak. Ez egy szuper módja volt, hogy megünnepeljük, hogy már öt éve műsoron van a sorozat és lehetőséget nyújtott rá, hogy viszontlássunk olyan embereket, akikkel már nem találkoztunk egy ideje.
ADAM HOROWITZ: Néha előbb vissza kell nézned, hogy előre léphess és ez a fő célja az évad második felének. Miközben előkerülnek olyan régi barátok és ellenségek a múltból, akik most új alakban térnek vissza, ez az egész valójában csak rávilágít arra, hogy az alapkaraktereink többségét a múlt fogta vissza és megakadályozta őket abban, hogy tudják, mit akarnak az élettől.
JOSH DALLAS: Az egyik legvagányabb dolog az alvilágban az, hogy végre szembenézhetünk a múltunkkal, ami mindig elég veszélyes dolog.
 
Meséljetek bővebben valamelyik újratalálkozásról!
EDDY KITSIS:
Az egyik nagy találkozás az lesz, amikor Regina viszontlátja Corát, főleg azután, hogy az anya utolsó szavai azok voltak, hogy “Te is elég lettél volna.”. Sosem láttuk őket igazán szeretetteljesen viselkedni.
LANA PARRILLA: Nagyon szépen fejezték be a dolgokat, még ha nagyon rövid ideig is tartott. Amikor először látjuk őket, meglesz még ez a szívélyes, mély elfogadás egymás iránt. Nagyon örülnek, hogy viszontláthatják egymást és megtapasztalhatják, milyen lett volna a kapcsolatuk, ha Cora visszakapja a szívét.
ADAM HOROWITZ: Én azért arra is nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz ha Zörgőfürge viszontlátja az édesapját…
 
Emma persze most is küldetésen van, hogy megmentse Hook-ot. De van rá esély, hogy esetleg Hook nem akar visszatérni?
EDDY KITSIS:
Van néhány ember, akinél van rá esély.
ADAM HOROWITZ: Ez egy nagyon figyelmes észrevétel, de nem akarunk erről több részletet elárulni.
COLIN O’DONOGHUE: Amikor Hook feláldozta magát, azért tette mert ez volt a helyes és nem várta, hogy utána megkeressék. Akár megtalálják, akár nem, ő azért tette amit tett, hogy megmentse a szeretteit.
ADAM HOROWITZ: Az évad fő kérdése nem az lesz, hogy “Sikerül e megmenteni Hook-ot vagy sem?”, ez csak a belépőnk egy új világba, ami remélhetőleg rengeteg olyan történetet hoz, ami hatással lesz a karaktereinkre.
 
Hogy érzi magát Hook amikor viszontlátjuk?
COLIN O’DONOGHUE:
Hook nagyon nincs jól. Földrajzilag, mentálisan, fizikailag… (nevet) Sehogy sincs jól.
 
Az alvilágban örülnek az új látogatóknak?
ADAM HOROWITZ:
Van aki igen és van aki nem. Határozottan vannak néhányan, akik barátságosabbak a többieknél. Páran igazán örülnek, hogy végre olyan embereket láthatnak, akik még nem halottak, de vannak néhányan, aki nagyon-nagyon nem boldogok tőle. Ez az egyik vicces része az évad második felének, összehozni ezt a sok különböző embert, különböző célokkal ebbe az őrült világba.
 
Van rá esély, hogy Emmát eltérítsék a céljától? Milyen akadályok várják odalent?
ADAM HOROWITZ:
Hook megmentése miatt megy le az alvilágba, de ez egy olyan úttá válik számára, ami rákényszeríti, hogy nézzen mélyen magába és szembenézzen a ténnyel, hogy a szerepe Megmentőként még nem ért véget, valójában még csak épphogy elkezdte.
JENNIFER MORRISON: Már az egy nagy akadály, hogy a halott Hook-ot próbálja megmenteni a haláltól. A családja vele tartott, ami sokat jelent neki, hiszen sohasem támogatta őt senki azelőtt, viszont ez nagy nyomást is helyez rá. Illetve összefutunk jó pár olyan emberrel is, akiknek még befejezetlen ügyei vannak és ezek között jócskán akad olyan is, amit éppen mi okoztunk nekik.
SEAN MAGUIRE: Mindenhol akadályok vannak. Sok rossz ember előkerül a múltból és ők nagyon nem örülnek a hőseinknek. Ha ez lenne a Star Wars trilógia, határozottan most járnánk a “Birodalom visszavág”-ban. A dolgok sötétek és kicsit ijesztőek lesznek, de vár néhány meglepetés is.
 
Milyen konfliktusok várnak a Charming szülőkre?
EDDY KITSIS:
Davidnek van egy bátyja, akivel sosem találkozott…
JOSH DALLAS: Mondjuk úgy, őt is utoléri a múltja.
ADAM HOROWITZ: Mindig is szerettem bennük, hogy mivel olyan okosak, jók és mindig helyesen akarnak cselekedni, önfejűen beleszaladnak a dolgokba, azt gondolva, hogy “Csak jövünk és megyünk”. De persze ők nem tudják, hogy mi írók már előre eldöntöttük, hogy eltöltünk némi időt az alvilágban. Egy ilyen önfejű döntésnek – amiben még a gyermeküket is hátrahagyták Storybrooke-ban – határozottan lesznek következményei. Emiatt szembe kell nézniük néhány igazán érzelmes dologgal.
 
Úgy viselkedtek, mintha csak leugranának a drogériába…
ADAM HOROWITZ:
Eléggé.
EDDY KITSIS: Kicsit túl magabiztosak voltak most. Tudod: “100 epizód óta rúgjuk szét a gonosztevők seggét és mindig mi győztünk.”
ADAM HOROWITZ: Komolyra fordítva a szót, szeretjük bennük, hogy olyan hősiesek, hogy nem gondolták át. “Szépen letudjuk ezt és visszajövünk. Jó lesz.” De persze ennél összetettebbek a dolgok. Rá kell jönniük mit jelent a család és milyen felelősségekkel jár.
JOSH DALLAS: Hátrahagyni a kicsi Neal-t nem volt a legjobb szülői döntés és ezt ők is érzik. Nem akarnak újra hibázni, úgy ahogy első alkalommal Emmával történt.
 
Ha Cora az alvilág polgármestere, hogy jön a képbe Hádész?
ADAM HOROWITZ:
Az alvilág az ő birodalma és Greg nagyon-nagyon mókás színész. Nagyon speciális oka van, hogy Hádész miért van az alvilágban, aminek egy részét valószínűleg a mitológia alapján már sejtik a rajongók. De rátesszük a saját csavarunkat erre is, amivel feldobjuk azt, hogy mit csinál odalent és miért. És nagyon közvetlen összeköttetésben áll legalább egy karakterünkkel. Nem rokoni viszonyban vannak, de egy nagyon fontos kapcsolatot készülünk felfedni.
 
Mikor kerül valaki az alvilágba?
EDDY KITSIS:
Az alvilág mondhatni egy állomás két világ között. Hádésznak van egy testvére odafent az Olümposzon, és persze odalent van egy másik hely, ami még az alvilágnál is rosszabb. Ez egy olyan hely ahová azért kerülsz, mert még nem találtál lezárást.
 
Tehát ha nem látunk ott valakit, akkor az azért van, mert már tovább lépett valamelyikbe az előbb említett két világ közül?
EDDY KITSIS:
Ez így van. Csak azért lehet, mert már tovább lépett.
ADAM HOROWITZ: Azt mondanám: a premier és az azt követő néhány epizód tisztázza majd, hogy kik kerülnek ide és kik nem, szóval remélhetőleg a közönség érteni fogja az okát, hogy kiket láthat odalent és kiket nem. Ha mégsem, akkor szabadon lehet kérdezni tőlem twitteren.
 
A többiek tudnak róla, hogy Zörgőfürge ismét Zordon lett?
EDDY KITSIS:
Azok akik vele mentek az alvilágba igen. Belle nem tud róla.
 
Ha már szóba került Belle: hogy tartjátok képben úgy, hogy otthon maradt?
ADAM HOROWITZ:
Vannak terveink erre vonatkozólag.
EDDY KITSIS: Lesz egy epizód amiben megismerjük, hogy milyen volt az élete pontosan azelőtt, hogy a “Felszín és mély” című epizódban megismerkedett Zörgőfürgével.
 
Szóval úgy három epizódonként lehet rá számítani?
ADAM HOROWITZ:
Azt mondanám ennél többet látjuk, nem tűnik el a sorozatból csak úgy. Igaz nem szált hajóra a többiekkel, de érintett marad és fontos a történet szempontjából. A téli fináléban jó helyen hagytuk őket, a kapcsolatuk fejlődött, de egy új akadály is felbukkant. Ezt a történetszálat nem fogjuk félbehagyni és remélhetőleg egy elég meglepő módon vesszük fel újra a fonalát. Főleg mert a közönség arra számít, hogy Belle nem lesz érintett az alvilági szakaszban, mivel nem tartott a hőseinkkel, de nekünk más szándékaink vannak.
 
Hogy jön a képbe Zelena Óz birodalmában és az új, harcos Dorothy?
EDDY KITSIS:
Zelena és Dorothy története jelentősen kötődik az alvilági történetszálhoz.
 

Előző cikk5×12 harmadik előzetes
Következő cikk5×12 jelenet #1
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..