11 dolog amit tudunk az alvilágról

1
9
megtekintések
 • 1. Amikor utoljára láttuk a hőseinket éppen az alvilág felé vették az irányt, hogy megmentsék a frissen eltávozott Hook-ot, de a tavaszi premier végére rájövünk, hogy a kaland még csak most kezdődik: sokkal magasabb a tétekkel kell szembenézniük és alaposan próbára lesznek téve a hősök és gonosztevők egyaránt.
   
 • 2. Az alvilág sokkal inkább a purgatóriumhoz hasonlít, semmit a valódi pokolhoz: azok kerülnek ide, akiknek még befejezetlen ügyei vannak, fizikai megjelenésében pedig egy ördögibb verziója Storybrooke városának. Ez elsőre furcsának hathat, de kapunk rá magyarázatot.
   
 • 3. Mivel az alvilág nem a pokol, ezért nem is feltétlenül csak rossz emberekkel találkozhatunk ott. A hősök feladata, hogy segítsenek nekik továbblépni.
   
 • 4. Az alvilági történetszálnak köszönhetően rengeteg elhunyt karaktert viszontláthatunk ebben az évadban. Az 5×12-ben Cora (Barbara Hershey), Pán Péter (Robbie Kay), a Varázstükör (Giancarlo Esposito), Regina édesapja (Tony Perez) és a Vak Boszi (Emma Caulfield) várható, de a rajongói kedvenc Szörny Ella (Victoria Smufit) jelenléte is érezhető lesz, még ha fizikailag csak egy későbbi epizódban jelenik is meg.
   
 • 5. Az epizód címe “Souls of the Departed”, azaz az “Elhunyt lelkek” egyszerre utalás az alvilágban ragadt lelkekre és az azonos című 1992-es Bruce Springsteen számra, ami nagy kedvence Adam Horowitz-nak.

 

 • 6. Regina újra találkozik az anyukájával. A Mielőtt Cora a második évadban meghalt visszakapta a szívét és rádöbbent, hogy a lánya szeretete is elég lett volna számára, így a találkozással egy olyan lehetőséget kapnak arra, hogy rendezzék a viszonyukat, amire valószínűleg egyikük sem számított. A Cora történetszál a 100. epizód után is folytatódik.
   
 • 7. Belle ugyan nem tartott a többiekkel az alvilági túrára, mégsem marad ki sokáig az események sodrásából. Bizonyos események miatt ő is bele lesz rántva a történetbe.
   
 • 8. Új szereplőkként az 1997-es Hercules mese karaktereit üdvözölhetjük majd az alvilági történetívben: közülük a premierben máris bemutatkozik az új főgonosz, Hádész. “Greg Germann képes volt eljátszani a veszélyes oldalát, a humoros oldalát, de a lelke mélyén rejtőző fájdalmat és szomorúságot is, ami a cselekedeteinek mozgatórugója.” – nyilatkozták az írók a Hádészt megformáló színészről. Herkules és Megara pedig a tavaszi premier utáni részben, az 5×13-as epizódban kerülnek elő.
   
 • 9. Természetesen Hádésznak és Herkulesnek is közös múltja van egy-egy karakterrel a főszereplők közül.
   
 • 10. Idén az írók kevésbé választották szét az évad két felének eseményeit: az első szakasz utóhatásait látni fogjuk az évad második felében. A tavaszi évad közepén visszatér Ruby és Mulán, de Meridát és Camelot lakosait is viszontlátjuk még az évadfinálé előtt.
   
 • 11. És persze megérkezik a beharangozott egynemű páros is, akiket már sokan nagyon várnak, ezért nagy a nyomás a sorozat íróin. Az epizódot semmiképpen sem szeretnék “különleges” epizódnak feltüntetni, de háttérbe sem akarják szorítani a történetüket. Azt szeretnék ha egyszerűen csak tovább színesítené a műsort.
   

 

1 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szerintem tök egyszerű a képlet: Nem az alvilág hasonlít Storybrook-ra, hanem fordítva. Mivel egy átok, könnyen lehetett a mintája az alvilág.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..