100. epizód spoilerek

0
15
megtekintések

Emma, Regina, Mary Margaret, David, Robin, Henry, és Mr Gold épp csak beteszik a lábukat az alvilágra, máris sorra érkeznek a figyelmeztetések, hogy miféle veszélyes földre tévedtek. Hőseink úgy gondolják épp csak jönnek és mennek, ám a küldetés nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik… Az út során sok régi ismerőssel futnak össze – egykori szeretőkkel, barátokkal és persze ellenségekkel – akik mind a befejezetlen ügyeik miatt ragadtak az alvilágban és ez olyan módon nehezíti meg a csapat dolgát, amire nem számítottak. És ha ez még nem volna elég: az alvilág ura, Hádész is megorrol rájuk, mivel nem nézi jó szemmel, hogy háborgatják a birodalmát és mindent megtesz, hogy megszabaduljon a betolakodóktól.
 
A visszaemlékezések pedig az Elvarázsolt Erdőbe repítenek vissza minket, hogy felelevenítsük az eddigi 99 részt, egyenesen azokba az időkbe, amikor még javában dúlt Hófehérke és a Gonosz királynő csatája.
 
Innentől kezdve a poszt konkrét információkat tartalmaz a hétvégi sajtóvetítésről, tehát erősen spoileres! Tessék ezt figyelembe venni, mielőtt valaki tovább olvas.
 
Emma és Neal közös jelenete igazán szívfacsaró lesz. Természetesen szóba kerül az a kényes téma is, hogy miért nem tette meg ugyanezt Emma annak idején Neal halálakor és erre választ is kapunk, nyers őszinteséggel. Ám a valódi ok, amiért Neal felkeresi Emmát, hogy figyelmeztesse milyen kockázatos küldetésbe kezdett és jobban tenné ha befejezné, amíg még van lehetősége visszakozni.
 
Mint később kiderül, az alvilági Storybrooke bizony tényleg elég veszélyes hely: olyan, mintha senki sem ismerné a stop táblákat – ezt biztos Szörny Ella vezette be – és mindenki úgy járkál, mint a szeszélyes huligánok, sosem lehet tudni milyen sötét terv jár a fejükben. Ami pedig az óratornyot illeti: a pilot epizódhoz hasonlóan ismét különös jelentéssel bír majd.
 
A Regina rajongók imádni fogják az epizódot, hiszen a karakter minden formájában fontos szerephez jut. Az alvilágban összetalálkozik mindkét elhunyt szülőjével, akikkel bizony sok megbeszélni valója maradt. De ha ez még nem volna elég: a szülei csúnyán össze is kapnak azon, hogy mi volna a legjobb a lányuknak és Regina igazán szívszorító helyzetbe kerül, ami szörnyű áldozatot követel.
 
Gold persze messze nincs elragadtatva az alvilági túrától: ám egyre növekvő önzése és cinizmusa valószínűleg nem csak abból fakad, hogy kockáztatnia kell az életét az egykori ősellensége megmentése érdekében, hanem alaposan rájátszik a nyugtalanító találkozása is a harmadik évadban elhunyt édesapjával. Pán Péter vezeti Mr. Gold zálogházát az alvilágban és persze azt is tudja, hogyan lehet elszabadulni innen: csak találni kell valakit, aki átveszi a helyed!
 
Henry természetesen ezt a küldetést is elnevezi, ez lesz az “Operation Firebird” azaz a “Tűzmadár hadművelet”.
 
Ami Hook-ot illeti nincs túlságosan jó bőrben: nem sokkal az epizód vége előtt látjuk majd először, de nem lesz szép látvány, Regina egyenesen eltakarta Henry szemét, hogy ne kelljen látnia. Véres, sebes és megégett, láthatóan szenved valahol az alvilág rejtett bugyraiban, amitől Emma még kétségbeesettebb a megtalálását illetően.
 
Idézetek az epizódból:
 
“Nem megyünk el, amíg meg nem találjuk Hook-ot!”
 
“Olyan mágiával játszadoztál, amit nem is értesz.”
 
“Nem érdekel mik ezek, undorítóak.”
 
“A halál relatív fogalom itt.”
 
“Semmit sem találtok, ha úgy akarom.”
 
“Nem, de a leírásod elég pontos volt.”
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..