SwanQueen, Mulán és LGBT szerelem

5
82
megtekintések

Az egynemű szerelem mostanában meglepően felkapott téma lett Hollywoodban. Ez természetesen nem baj, hiszen a szerelem minden formájában szép, de a média hajlamos túlságosan is túllihegni a témát. Szerencsére a sorozat írói nem így fogják fel a dolgot és egy újabb interjúban fejezték ki: nem céljuk senkinek sem kedvére tenni a meleg szerelem szállal, csak azt szeretnék ha a sorozat világa visszatükrözné azt a világot, amiben mindannyian élünk.
 
A SwanQueen rajongók egyértelműen nagyon szenvedélyesek. Sejtettétek, hogy egyszer Regina és Emma jelenetei ilyen erős reakciót váltanak majd ki a rajongókból és az emberek reménykedni fognak benne, hogy ők ketten együtt végzik?
Adam és Eddy:
Mindkettejüknél fontos szempont volt az elejétől fogva, hogy erős karakterek, határozott világnézettel. Emiatt ellentét alakult ki közöttük, aminek a közepén ragadt Henry. Ez volt a cél – azt leszámítva, hogy Regina még a Gonosz a királynő is volt egy személyben – két átlagos anyát festettünk le, akik egyetlen közös kisfiút szeretnek – vagy kezdenek megszeretni. A közöttük lévő szikra jól generálta a konfliktust és a kibontásra váró drámát számunkra a sorozat elején. Az évek során nagy öröm volt ezt a kapcsolatot olyanná fejleszteni, ami a kölcsönös tiszteleten alapszik.
 
Ami a rajongók reakcióját illeti, fogalmunk sem volt róla, hogy ez lesz. Amikor létrehozol egy sorozatot sosem tudhatod, hogy megszólít e majd az emberekben valamit. A rajongói válaszokat tekintve, Emma és Regina kapcsolata illetve maga az egész műsor is több szenvedélyt csikart ki az emberekből, mint álmodni mertük volna. A “shipelés” – ahogy megtanultuk – jelentős részét kiteszi az Emmára és Reginára adott reakciónak – ahogy sok más karakterünkre is – és örülünk, hogy alkothattunk valamit, ami ilyen érzelmi kötődést vált ki a rajongókból. De számítottunk e rá? A legkevésbé sem, azt hittük három epizód után elkaszálnak minket.
 

Amikor írjátok Regina és Emma jeleneteit, szándékosan szoktatok utalásokat tenni a SwanQueen rajongóknak, vagy ez inkább abból fakad, ahogy Jen és Lana eljátsszák a szerepet?
Adam és Eddy:
Az igazat megmondva, mi nem “shipelünk” a fejünkben, amikor a karakterek jeleneteit írjuk. Úgy tűnik ez egy általános félreértés néhány rajongó részéről, hogy mi a sorozatot a kapcsolatok szempontjából írjuk. Pedig mi csak megpróbáljuk elmesélni ezeknek a karaktereknek a történetét. A kapcsolataink csak egy része annak, hogy kik vagyunk. Emma és Regina útja is jóval több annál, hogy ki lesz a társa vagy kibe esik bele.
 
A sorozatnak sok meleg rajongója van, akik különösen örülnek Mulán visszatérésének – és az esetleges új románcának is. Hogyan írtok meg egy ilyen történetszálat, ami egy speciális célcsoportot szolgál ki?
Adam és Eddy:
Igen, Mulán visszatért és terveink szerint még látjuk is őt ebben az évadban, de a története és a karakter visszatérésének az oka még nincs kibontva egészen. A vele való terveinket még nem árultuk el és nem is szeretnénk egyelőre elárulni. Azt szeretnénk ha a sorozat világa visszatükrözné a való világ sokszínűségét.
 
Ami a speciális célcsoportnak való történet írást illeti, mi nem így fogjuk fel. Nem célzunk meg bizonyos történetekkel bizonyos közönséget, csak azért hogy ne gondolják rólunk, hogy háttérbe szorítunk bizonyos embereket. Csak azt szeretnénk ha mindenki megtalálná önmagát a sorozat világában, anélkül, hogy hasznot húznánk belőle. Azt szeretnénk, ha lenne egy mindent magába foglaló világunk, ahol nem számít a nem, a szexuális irányultság vagy a faj, mindezek csak hétköznapi részei az életnek.
 
Volt már szó róla valaha, hogy Emma és Regina valaha végül egymás oldalán végezze, vagy mindig csak mögöttes gondolat marad?
Adam és Eddy:
A mögöttes gondolatok bizonyítják, hogy a sorozatok bámulatos módon saját életet tudnak élni. Mi csak létrehozzuk a történetet és a karaktereket, aztán a közönség a maga módján fogadja azt be. Nem mi hoztuk létre a “SwanQueen” vagy “Snowing”, “Rumbelle”, “CaptainSwan” vagy bármelyik ship-et. Mögöttes gondolat vagy sem, a rajongóink viszik tovább a történeteket.
 
Hogy végül egymás mellett kötnek e ki… A sorozat nem ilyen fajta befejezésre törekszik, egyik karakter esetében sem. A sorozatot egy ikonikus befejezéssel indítottuk, amikor Hófehérkét felébreszti a herceg az igaz szerelem csókjával. Az volt a célunk, hogy a romantikus szerelmet, amit mindenki boldog befejezésnek vesz, használjuk kezdetnek. Ezt szeretnénk a továbbiakban is folytatni. Nem akarjuk a karaktereink belső életét arra korlátozni, hogy mégis kinek az oldalán végzik majd és nem akarjuk a boldogságot csak a kapcsolatokra korlátozni, mert a boldog befejezés számunkra csupán a kezdete a boldog élet felé vezető útnak.
 
 
Ti mit gondoltok? Itthon is olyan sok a SwanQueen rajongó, mint a tengeren túlon vagy jobban kedvelitek a hagyományos párosításokat? Mit gondoltok ki lesz Mulán párja? Hozzászólásban várjuk a véleményeket 🙂
 

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “csak azt szeretnék ha a sorozat világa visszatükrözné azt a világot, amiben mindannyian élünk.” Ezért van, hogy mindenki szép és vékony benne? Amerikában, ahol annyi az elhízott elég álszent ez a mondat.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..