Merida interjú

0
18
megtekintések

Hogy a szünetben se unatkozzunk annyira, hoztam egy átfogó interjút a Meridát alakító Amy Mansonnal, aki már egészen biztosan visszatér majd egy ponton az évad második felében. A cikkben mesél arról hogy szerezte meg a szerepet, milyen volt csatlakozni a stábhoz és megerősíti a visszatérését is.
 
Hogy készültél fel a szerepre?
Azt hiszem a munka java az volt, hogy megértsem a karaktert, ami mivel én is skót vagyok nem volt annyira nehéz. Felidéztem az ország szellemét, hogy hogyan határoz ez meg minket. Ez volt az első fele, aztán jött a forgatás. Mindenki kedvesen fogadott, az első jeleneteim Jennifer Morrisonnal (Emma) voltak és nagyon megértő volt velem, tekintve hogy ez volt az első munkám az államokban. Nehéz volt még az íjászkodás, ami az egyik jellegzetessége a karakternek. Olyan fiatalon megtanította lőni az édesapja, olimpiai bajnok is lehetne, ha a mi korunkba születik.
 
Miben lett hasonló az OUAT Meridája a Disney verzióhoz és miben térnek el?
Nos, a sorozatos története 10 évvel azután kezdődik, hogy a Disney mese véget ért, szóval azóta történtek változások. Az egyik legrosszabb dolog ami történhet valakivel, amikor elveszíti egyik szülőjét és vele épp ez történt, amikor meghalt az édesapja. Aztán elrabolták az öccseit és meg kellett mentenie őket, meg kellett védenie a koronáját és az országát. Ezek azért megváltoztatják az embert, de a tüzes természete megmaradt. Legbelül még mindig ugyanaz az ember, mint a mesében. Nagyon örülök, hogy igazi skótot szerződtettek le a szerepre.
 
Milyen volt új lánynak lenni a stábban?
Jó volt, nem volt gond. Színészként az ember minden új szerepnél aggódni kezd, nálunk otthon szokás olvasópróbát tartani az összes színésszel és a producerekkel. Itt nem volt ilyen és nem ismertem senkit, de a gépezet jól működik. Az emberek jönnek és mennek, a stáb jól fogadja az új arcokat. Jó volt együtt dolgozni mindenkivel, régóta rajongója voltam a sorozatnak.
 
Ki a kedvenc Storybrooke-i karaktered?
Azt hiszem Lana karakterét mondanám, a Gonosz királynőt, ő nagyon szuper. Olyan valóságossá teszi a karakterét és az egész stábból egyedül rá tudnám azt mondani, hogy jól illene Merida szerepére is.
 
Kivel szerettél legjobban együtt dolgozni?
Emilie (Belle) elég közel került hozzám, ahogy Jamie (Mulán) is. Nagyon szeretem Jamie munkamorálját, de ez igaz Jenniferre is. Minden nap ők értek be elsőnek a forgatásra és ez nagyon tetszett, mert odahaza mi is szeretünk előbb érkezni és időt hagyni a dolgokra.
 
Hogy írnád le Mulán és Merida viszonyát?
Mulán rengeteget tanított Meridának, tőle tud mindent a harcos életről. Nagyon hasonló karakterek, valószínűleg mindketten kenterbe verik küzdelemben a legtöbb férfit a birodalmukban. Emiatt van közöttük egy kölcsön tisztelet, amit mi színészként is megtaláltunk egymás iránt.
 
Melyik volt a kedvenc jeleneted?
Egyértelműen a Golddal közös jelenetek. A karakterem Emma irányítása alatt állt és ezt figyelembe kellett vennem, de jól esett nőként egy férfi szemébe vágni, hogy “ne sajnáltasd már magad”. Bobby pedig egészen elmerült a karaktere ezen oldalában, szuper jelenet volt.
 
A bátorság mellett, mit neveznél még Merida legnagyobb erősségének?
Azt, hogy kimondja amit gondol, úgy ahogy van. Nem köntörfalaz és harcol azért amiben hisz.
 
Látjuk még Meridát az évad második felében?
Személyesen hívtak vissza, szóval valamit csinálok jövőre is. Ami engem illet örülök is neki, mert megszerettem Meridát.
 
Van valami tipped vagy reményed hogyan tér vissza a karaktered?
Szerintem Belle-el lesz kapcsolatos. Jó kis jeleneteink voltak és az elmúlt években Belle-nek nem nagyon volt lány barátja. Szerettem őket együtt látni.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..