Interjú az írókkal a fináléról

3
35
megtekintések

A cikk spoileres annak aki még nem látta az 5×11-es epizódot. Csak az olvassa el, aki már látta vagy nem bánja a spoilereket!
 
Miért öltétek meg Hook-ot?
Minden évaddal próbáljuk tovább fejleszteni Emmát. Hitetlenként kezdte az első évadban, falakkal körülvéve, el sem akarta ismerni, hogy van egy fia. Azóta eljutott addig, hogy együtt van a családjával, felismerte, hogy Storybrooke az igazi otthona és elfogadta, hogy ki ő. Megnyitotta a szívét Hook-nak is, elfogadta, hogy szerelmes lett, de Emma szerencsétlenségére, akit megszeret az mindig pórul jár és ő ezt nem akarta újra végignézni. Ezért felmerült bennünk az ötlet, mi lenne ha Emma szembekerülne a döntéssel, hogy el kell engednie őt? Biztosan nem tenné meg. Zordonná változtatta, azzá amit a legjobban gyűlöl, ám a szerelmük ezt is legyőzte és végül úgy tűnt Emma megtanult elengedni. De valójában mégsem, hiszen az apja szavait idézve tartja még magában a lelket: “Rád találok. Mindig rád találok.”
 
Ezt tenni Hook-al nehéz döntés volt nektek?
Mindig nehéz ha a karaktereket ilyen nehéz helyzetbe keverjük. De az évad második fele arról szól, hogy Emma meg tudja e menteni őt.
 
Colin nem volt mérges a döntésetek miatt?
Colin inkább izgatott. Jól szórakozott amíg a Zordont játszotta és nagyon szerette a tegnapi jelenetét Emmával. Sok történet maradt még amit elmesélhetünk velük, szóval nem hiszem, hogy mérges lenne, hiszen tudja merre tartunk.
 
Szóval jó esély van rá, hogy viszontlátjuk az évad második felében is?
Az igazi kérdés: Elhozható a remény egy olyan kopár helyre, mint az alvilág?
 
Miért pont az alvilágot választottátok az új, felfedezésre váró birodalomnak?
Az egyik fontos dolog az volt, hogy az alvilág nem pokol, ez egy amolyan köztes hely. Nem gonosztevőkkel van tele, inkább olyan lelkekkel, akiknek még befejezetlen ügyei vannak. Ezért jött nekünk ez kapóra, mert így a hőseinknek szembe kell nézniük váratlan dolgokkal a múltjukból és találkozhatnak rengeteg karakterrel, akiknek még befejezetlen ügyei vannak. És bizony közülük többnek is épp a mi karaktereink miatt vannak befejezetlen ügyei…
 
Az internetet elárasztotta pár hónapja a hír, hogy szereplőt válogattatok Hercules és Megara szerepére, illetve talán egy “jól öltözött ördög” Hádész szerepére is. Ezek szerint Disney vonalon a Hercules mesére lehet számítani?
Azt hiszem lehet feltételezni némi átfedést. De természetesen ezen is rajta lesz a saját csavarunk. Szóval az utalások a mesére és a mitológiákra szépen összekeverednek a mi kis OUAT levesünkben és egészen új életre kelnek.
 
Számíthatunk még visszatérőkre, a korábbi évadokból?
Az előzetesben is benne volt Cora, szóval rá abszolút lehet számítani. Jön a varázstükör is, akkor is ha ő nem halt meg. Ami az elhunyt karaktereket illeti, jön Pán Péter, Cora, Regina édesapja és még páran.
 
Most, hogy Goldnál van minden valaha élt Zordon ereje ismét a főgonosz szerepben tetszeleghet?
A téli fináléban nagyon őszinte volt, amikor azt hitte meg fog halni. Önzetlen volt, amikor azt mondta Belle-nek, hogy menjen el és hogy szereti őt. Aztán felfedezte a kiskaput, amivel megmenekülhet és meg is ragadta, mert remélte, hogy így viszont láthatja a szerelmét. Azért tette, hogy megmentse a saját életét, mert ő ilyen ember. Amit Hook mondott neki, abban sok igazság volt. Összességében Zörgő szerette a tőrt és szeretett Zordon lenni. Még ha valamit javult is azóta, már az első évadban figyelmeztetett minket, hogy őt nehéz szeretni. Szóval azt hiszem ez az ő varázsa, ahányszor azt hinnéd kiismerted, mindig meghúz valami váratlant.
 
Szóval ismét veszélyt jelent a hőseinkre.
Az is az egyik varázsa a karakterének, hogy sosem tudhatod mire készül. Van rá esély, hogy segítsen de arra is hogy ártson. Jelenleg ez még nincs tisztázva.
 
Emma eléggé leharcoltnak tűnt az epizód végére. Jobban lesz, vagy egy ideig most még zavart lesz érzelmileg?
Ő most eltökélt, hogy megtalálja Hook-ot. Amikor azt mondta megtalálja, úgy is értette. Emma erős nő és ez erőt ad neki, hogy bármivel szembenézzel, amivel szükséges. És most egy sok kihívást tartogató világba kerül.
 
Az idei új karakterek közül lesz aki az évad második felében is velünk marad?
Meridát még látjátok és a Camelotiak is a közelben maradtak. De a fő hangsúly az alap karaktereinken marad, mint mindig.
 
Milyen témát akartok kibontani az évad második felében?
A témánk az, amikor a múlt visszatér kísérteni és ez sok érzelmi lezáráshoz is elvezet.
 

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Azért remélem, ez a sok érzelmi lezárás és Emma szerelmének (esetleges) beteljesedése nem lesz egyben a sorozat lezárása is.

  Igaz, annak örülök, hogy minden félévad végét úgy komponálják meg, hogy a záró rész utolsó 5 percének levágásával az egész sorozat egy szép befejezést kapna arra az esetre, ha hirtelen elkaszálnák a szériát.

  • Teljesen egyetértek, a vége percek mindig nagyon impozánsak 🙂
   Amúgy egyszer vége kell legyen, mert nem lehet a végtelenségig húzni a sztorit, mert előbb-utóbb nem lesz már olyan dolog, ami újnak hatna, mert mindet ellőtték. pl. megint Gold a Dark One, azt hittem lefejelek valamit…
   Szóval még szerintem max. 1-2 évad és csináljanak valami szép véget és pápá! 😉

   • Én azért még várom, mikor viszik bele a sorozatba Sinbádot, Marinát, Íziszt és Tartaroszt. 🙂

    Hátha majd most, hiszen a káosz illik az alvilághoz, Szinbád meg meg kalóz, akárcsak Hook.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..