A stábtagok a téli fináléról

13
18
megtekintések

A cikk spoileres, ha még nem láttad az 5×11-es epizódot. Szóval csak akkor olvass tovább, ha nem bánod ezt!
 
A téli finálé sokkoló pillanattal zárult, a közönség kedvenc Hook feláldozta az életét, hogy megszabaduljon a sötétségtől, de “meglepő módon” Gold ismét nem tudott ellenállni a csábításnak és magába fogadta az összes valaha élt Zordon erejét. Nem kell azonban aggódni a szexi kalóz rajongóinak, Colin O’Donoghue nem megy sehová, továbbra is állandó szereplője marad a sorozatnak. “Ez elég bonyolult, mert az évad második felében az alvilágba megyünk. De Hook is a közelben lesz, csak egy teljesen más módon, mint ezelőtt.” – nyilatkozta a színész.
 
Ám ennek ellenére, Hook halála továbbra is megrázó, különösen ha figyelembe vesszük, hogy éppen Emma volt az aki átsegítette a túlvilágra. “Nem nagyon volt ideje gondolkozni, olyan helyzetbe került ahol azonnal döntést kellett hoznia. Azok után amin keresztül mentek rájött, hogy mennyit ártott azzal, hogy nem hitte el, hogy jobb ha elengedi, mintha Zordonná változtatja. Most újra meg kellett hoznia ezt a döntést és úgy döntött, ahogy Hook szerette volna. Ez is egyike azoknak az eseteknek, amikor az, amivel meg tudod mutatni a szerelmed, igazából szörnyű dolog.” – nyilatkozta Jennifer Morrison.
 
Ám az áldozata hiába való volt, Emma ugyanis még az epizód vége előtt felfedezte, hogy Gold átverte őket és újra Zordonná vált, méghozzá erőteljesebbé, mint valaha. Vagy mégsem volt teljesen hiábavaló? “Mindegy, hogy alakult végül, Hook újra hősnek érzi magát. A nagyobb jóért cselekedett, akkor is ha eredetileg ő okozta a bajt. Szerelemből cselekedett és ezzel úgy érzi bizonyított Emmának és Storybrooke lakóinak.” – nyilatkozta Colin. Így már csak egy harci feladat vár a hőseinkre: visszaszerezni Hook-ot az alvilágból. “Az a furcsa Gold újbóli Zordonná válásában, hogy Emma dühös rá emiatt, de mégis miatta van rá lehetősége, hogy visszaszerezze Hook-ot. Szóval amennyire mérges, annyira hálás is egy különös módon, hogy megadja a második esélyt arra, hogy visszaszerezze a szerelmét.” – zárta az interjút Jennifer.
 
Ti mit gondoltok a téli fináléról? Várjátok már az évad második felét?
 

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nekem egy kicsit csalódás volt.
  pl. Én szerettem Zelena karakterét, szerintem nem kellett volna elteleportálni. A következő évadban összehozhatták volna Cora-val, kíváncsi vagyok abból mi sülhetett volna ki.
  Meg a cím, a Hattyúdal nekem inkább arra utalt h Emma hal meg, de persze akkor csak ismételték volna a 4. évad finálét, h a többiek mennek utána.
  Rumpelstiltskin pedig lehet h érdekesebb DO-ként, de igazából Belle már megérdemelne egy olyan embert aki nem okoz neki állandó csalódást.
  Ezzel megint csak azt éri el, hogy ha kiderül, elhagyja.

 2. Once Upon A C(R)aptain Swan. Ennyit Rumple jellemfejlődéséről. Számomra itt van vége a sorozatnak. Elegem van ebből az állandó, mindig ugyanoda visszajutó ringlispílből.

  • Annyira egyetértek veled Annie, engem is nagyon dűhít, hogy Rumple újra Dark One lett.. Nincs semmi értelme amúgy se.. Hiszen csak jó dolgokat tett folyamatosan, szóval hős lett, ki is tudta húzni az excaliburt, szóval mi a franc ez a újra gonosz leszek história? Komolyan mondom totál kivagyok miatta akadva..

  • A Rumpeles dologban én is egyetértek. Nekem mingegy, ki mit mond, én mindigis utáltam a csávót. Egy önző dög. És úgy látszik, bár volt rá egy elég jó esélye, hogy ez változzon, továbbra is egy dög marad.

 3. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és még sosem okozott csalódást…
  Most eljött ez is…
  Több ponton sem tetszett, leginkább a Mr. Gold szál:
  1.: Eddig a Dark-One-ok ereje öröklődött. Egyikről a másikra szállt, mindig ugyan az a hatalom. Akkor most hogy sokszorozódott meg hirtelen?
  2.:Arra ment ki a fél évad, hogy Rumpel egy hős, erre ezt az egészet agyonütötték ezzel a Dark One-os dologgal
  (megmagyarázható, hogy igazából az Excaliburt az húzhatja ki, aki kiérdemelte, nem pedig az, aki hős, de akkor ennek legalább egyszer el kellett volna hangoznia)
  3.: Belle és Gold kapcsolata jó ideje arról szól, hogy együtt vagyunk, nem vagyunk, együtt vagyunk, nem vagyunk, együtt vagyunk, nem vagyunk… arra gondoltam, hogy most végre egyenesbe jönnek, láthatunk tőlük valami mást, valami újat… de nem, ezzel a húzással megint visszakerültek ugyanabba a körforgásba és ez már egy kicsit uncsi…
  (itt is van enyhítő körülmény. Volt egy jelenet, ahol Rumpel reggel felkelt, Belle pedig még az ágyban feküdt. Ha ez nem véletlen, és beveszik a színésznő terhességét a sorozatba, az még tartogathat érdekes dolgokat, de alapjáraton nem tetszik ez a huza-vona)

 4. Zelena:
  Eddig bármit tett, imádtam…
  – a 3. évadban, amilyen kegyetlen és gonosz volt
  – az ötödikben a remény, hogy ő is megjavulhat
  – még az is tetszett, hogy megneszelte a lehetőséget, hogy magához vegye a babát és a saját kis gonosz módján éljen

  Most egy olyan lehetőség van a levegőben, ahol az őt ért sérelem még valósabb, még mélyebb és ha egyszer visszatér, akkor reszkethet Regina, mert a düh, amivel Zelena visszatér és bosszút forral az nem lesz semmi (remélhetőleg)
  Kíváncs vagyok, mi lesz ebből a szálból. 🙂

 5. Én imádom tényleg, de kezdem úgy érezni, hogy egyre inkább egy hatalmas körforgás az egész….
  Gold a Dark One, aztán nem ő, most jót tesz, aztán elárulja a többieket, megint Dark One, megint nem ő, megint megbíznak benne, pedig megint elárulja őket….
  És mi volt ez az utolsó mondat? “Mindig rád találok.” Ez a Snow-Charming ikonikus mondatok egyike, a CaptainSwan párosnak igazán kitalálhattak volna valami mást, meg Emma karakteréhez ez egyáltalán nem passzol…

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..