Újabb Merlin interjú

0
24
megtekintések

Mit szóltál a felfedezéshez, hogy a Zordon hatalma egy helyről fakad Merlin hatalmával?
Elliot:
Szerintem ragyogó ötlet volt, mert ez bemutatja, hogy a jó és a rossz között van kapcsolat és csupán egy nagyon-nagyon vékony határ választja el őket egymástól, egy döntés. Ez határozza meg őket két különböző dologként. Szintén tetszett, hogy láttuk Nimue-t az első Zordonná válni, mert ő volt a legjobb választás, hogy ezt megtegye. Még ha valahol igaza is volt, van egy egyetemes törvény amit nem szeghetsz meg. Olyasmi, mint a Harry Potterben, ahol a varázslat lehet csodálatos és lehet jóra használni, de ott van az a három főbenjáró átok is. Van amit nem tehetsz meg, hiába ugyanaz az erő, te döntöd el mire használod. Szeretem ezt a témát, nagyon okos.
 
Útmutatóként Emma és Arthur esetében Merlin nem végzett túl jó munkát ebben az évadban, gondolod, hogy esetleg van valami titkos célja, valami amiről senki sem tud?
Elliot:
Én Merlinre inkább hírnökként gondolok. Ő egy nagyobb kép részese, kötelességének érzi hogy helyreállítsa és fent tartsa az egyensúlyt a világban, amit én személy szerint nagyon szeretek benne. És ahogy már mondtam, abban hogy jó vagy rossz lesz az erő amit használsz a fő összetevő maga a döntés, amit te hozol meg. Számomra az határozza meg, hogy mit teszel vele. Ez határozza meg azt is, hogy milyen ember vagy, ami nem biztos hogy az amit előre vártál volna ezektől a karakterektől. Ezt teszi a sorozat, több dimenziót ad hozzájuk, érdekesebbé, emberibbé teszi a karaktereket, Merlint is beleértve.
 
Te is beszéltél a döntésekről és a sorozat egyik fő témája is az a kezdetektől fogva, hogy dönthetsz a sötétség és a fény között. Emiatt nekem kicsit halva született ötletnek tűnik ez a pusztítsuk el a sötétséget dolog. Te mit gondolsz erről?
Elliot:
Néha a dolgok többek, mint aminek látszanak. Azért mert valaki mond valamit, még nem biztos, hogy igaz, még ha jó szándékkal is teszi, a nagyobb kép érdekében. Azt gondolom a jó és a rossz mindig küzdeni fog egymással. Volt egy jelenet Merlin és Emma között, ahol Merlin azt mondta, hogy egy nap talán lesz valaki, aki képes használni ekkora hatalmat, anélkül, hogy tévútra vezetné, de ha tovább folytatjuk a küzdelmet a sötétség ellen, sosem kell ilyen nagy dolgot kérni senkitől. De ki tudja, meglátjuk mi történik. Mármint én tudom, de…
 
(nevet) Nekünk várni kell, de te már tudod.
Elliot:
Pontosan. Már tudjuk, hogy ez egy állandó harc és küzdelem az elhatározás és az emberi gyengeség között. Ezért lesz egy darabig a huzavona a következő pár részben, aztán jön sok csavar és váratlan fordulat – nem csak a nézőknek, de még a karaktereknek is – ami lehet, hogy végül egészen váratlan irányt vesz.
 
A vasárnapi részben Merlint Zelena az Excaliburthoz kötötte, ami kicsit túlságosan is könnyűnek tűnt, tekintve mekkora hatalommal rendelkezik a Mágus. Teljes a kötelék vagy több van mögötte, mint amit a szemünk lát?
Elliot:
Valójában a varázslat kiszórását nem láttuk egészen, nem láttuk pontosan mi történt. Szóval nem tudjuk, hogy valójában milyen árat kellett fizetni azért, hogy hozzákötötte Merlint a kardhoz. A varázslatban mindig vannak kivételek, nincs olyan varázshasználó, akinek ne lenne gyengesége.
 
A jövőheti epizódban úgy tűnik, hogy végre megtudjuk, hogy Emma miért fogadta el a sötét hatalmát. Mit tudsz erről mondani?
Elliot:
A jó és a rossz csatáját illetően lesz néhány érdekes pillanat a dupla epizódban, és határozottan egy tetőponthoz érkezünk Emma utazásában a sötétség felé. Nem mondom, hogy ez lesz az út vége, de az biztos, hogy nagyon-nagyon fontos pillanat lesz. És az egyik kedvenc jelenetem is ebben a részben lesz.
 
Mondhatsz róla valamit, hogy rájöjjünk majd melyik az ha látjuk?
Elliot:
Sajnos nem. De tudni fogjátok, amint meglátjátok. Nagy pillanat lesz, talán az egyik legnagyobb pillanata a sorozatnak.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..