Harc Emma lelkéért

0
20
megtekintések

Miután Merlin Arthur irányítása alá került egy komoly ultimátumot ad Emmának: vagy átadja a tőrt vagy elpusztul a családja. “Arthurnak jó érzéke van rá, hogy kiszúrja mások gyengeségeit és ezzel a Charming családból valakit komoly veszélybe sodor.” – árulta el Ginnifer Goodwin. A fenyegetés végül egy epikus erőpróbába torkollik: Emma és a hősök, Arthur, Merlin és Zelena ellenében. “Ez eltér a tervtől, nem erre számított Emma. Ezért most alkalmazkodnia kell és új irányt kell vennie, hogy megmentse a családját és közben mégis végrehajtsa az eredeti tervet.” – nyilatkozta Jennifer Morrison. Ám akármi is legyen Emma terve, súlyos következményei lesznek – aminek az előzetesen kiadott jelenetek szerint Hooknak is köze lesz – és egy megrázó felfedezéshez vezetnek azt illetően, hogy mi történt Camelotban.
 
Bár a helyzet húzós lesz, mégis remek alkalmat nyújt, hogy a Charming szülőket végre a lányuk oldalán lássuk, amit már sok rajongó hiányolt az évad eddigi részében. “Én nem érzem úgy, hogy keveset törődtek volna vele, egyszerűen csak próbálták kitalálni, hogy mivel tudnának leginkább segíteni rajta. Sosem érezték fenyegetve magukat miatta. Nekik az a lényeg, hogy megadják neki azt, amit szeretne és remélik, hogy ezt értelmes módon meg lehet oldani és találnak megoldást anélkül, hogy veszélybe sodornák őt.” – nyilatkozta Ginnifer.
 
Eközben Storybrooke-ban is bonyolódik a helyzet, amikor Zelena terhessége begyorsul, a baba érkezése pedig vitához vezet Robin és Regina kapcsolatában. “Regina alaposan beszabályozza a dolgokat. Megmondja, hogy mi hogyan lesz. Láthatod a lányodat, de csak szigorú felügyelet alatt. Egyikünknek jelen kell lennie – Robinnak vagy Reginának – de még így is sok a bizalmatlanság kettejük között. Nem hiszi, hogy helyes döntést hozna. Zelena azt akarná, hogy a baba gonosz legyen és meg is tanítaná neki, hogyan tegye. Elvinné Óz birodalmába és Reginának és Robinnak mindent meg kell tennie, hogy megakadályozza ezt.” – meséli Lana Parilla.
 
“Robin családias fickó, de eléggé meg van győződve róla, hogy Zelena menthetetlenül gonosz. Bonyolult évad lesz ez nekik, hogy kitalálják mi a legjobb megoldás. Ez a műsor a reményről szól és megpróbáljuk elhinni, hogy mégis van remény Zelena számára, de majd meglátjuk mi történik, van e mit megmenteni benne. Az igazi nehézség Robin számára, hogy mégis ő a gyermeke anyja. Normális esetben megtörhetné az erkölcsi kódexét és megölhetné őt, de ha ezzel a gyermeke anyját ölné meg, a dolog kicsit bibliaivá válik.” – teszi hozzá Sean Maguire, Lana viszont nem gondolja, hogy Zelena valaha is megváltoztatná a véleményét. “És ez igazán elszomorít. Ez olyan, mint Szörny Ellánál: őt sem lehetett megmenteni és meg is halt gonosztevőként. Nem tudom mi lesz Zelena sorsa, de szívesen remélném, hogy végül igazi nővérek lehetnek. Ez igazi boldog befejezés lenne, de nem tudom ezt szánják e nekünk.” – teszi hozzá.
 
Szintén nagy szerephez jut majd a dupla epizódban Merida, Mulán és Ruby kalandja. “Merida hazatér és megtudja a “Merida, a bátor” meséből ismert banyától, hogy az édesapja tartozott neki. Meridán áll, hogy visszafizesse az adósságot, vagy elveszíti a királyságot. Ez lesz az első kihívása királynőként, ezért felkeresi régi barátját, Mulánt. Ennek a kapcsán kapunk egy visszaemlékezést is, hogy hogyan lett belőle harcos és hogyan ismerte meg Mulánt.” – meséli Eddy Kitsis. Erről egyébként egy jelenet részletet is kaptunk már, [ide kattintva elérhetitek]. “Meg fogjuk tudni azt is, hogy merre járt Mulán az elmúlt időben. És amikor összeállnak Rubyval az ő hollétére is fény derül, hiszen tudjuk, hogy ő sem volt Storybrooke-ban.”
 

Előző cikk5×09 jelenet #1
Következő cikkInterjú a készítőkkel
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..