5×10 “Összetört szív” leírás

11
35
megtekintések

Camelotban Hook Zordonná válik és újjáéled a Zörgőfürge iránti bosszúvágya is. Amikor Emma és Hook nem ért egyet abban, hogy mi a legjobb lépés az elkövetkezőkre, a Cameloti rejtély utolsó darabkái is a helyükre kerülnek és szemtanúi leszünk a jó és a rossz erőinek túltöltött összecsapásának, ami ütközteti hőseinket a végzetük útjával. Végül Hook megpróbálja megölni Merlint, hogy kiszórjon egy átkot, ezért Emma kitörli mindenki emlékeit, amíg helyrehozza a helyzetet.
 
Eközben napjaink Storybrooke-jában Hook újra az évszázados bosszúját követeli és párbajra hívja Goldot, ami miatt mindkettejük jövője veszélybe kerül. Ezalatt Emma szerelme is egy újabb, végső teszt elé kerül, ahogy megpróbálja meggyőzni a kalózt, hogy forduljon el a sötétségtől, még mielőtt ő, Mary Margaret, David és Regina új küldetésbe kezdenek, egy váratlan gonoszság elszabadulásával.
 
Az epizódhoz kiadott promóképeket szintén megtaláljátok a galériánkban!
 

  

Galéria link: 5. évad > promó képek > 5×10 Összetört szív

 
Állandó szereplők:
Ginnifer Goodwin – Hófehérke, Jennifer Morrison – Emma Swan, Lana Parrilla – Gonosz királynő, Josh Dallas – Charming herceg, Emilie de Ravin – Belle, Robert Carlyle – Zörgőfürge, Jared Gilmore – Henry, Colin O’Donoghue – Hook, Sean Maguire – Robin Hood, Rebecca Mader – Zelena.
 
Vendég szereplők:
Lee Arenberg – Leroy/Morgó, Beverley Elliott – Nagyi, Amy Manson – Merida, Elliot Knight – Merlin, Liam Garrigan – Arthur, Joana Metrass – Guinevere, Sinqua Walls – Lancelot, Caroline Ford – Nimue, David-Paul Grove – Tudor, Michael Coleman – Vidor és Ingrid Torrance – Nővér.
 

 

Előző cikk5×10 jelenet #1
Következő cikk5×10 jelenet #2
MEGOSZTÁS

11 HOZZÁSZÓLÁS

  • Mindig adnak ki leírást, de ritkán ilyen egyértelmű, szóval biztos lesz benne csavar. Végülis csak annyit írnak, hogy meg akarja ölni Merlint, hogy kiszórja az átkot, azt nem, hogy meg is ölte.

   Miért ilyen rövid egyébként?

  • Az ABC Advisory-n mindig csak ilyen kis rövidet adnak ki, a hosszabb verzió nem sokra rá szokott megérkezni. Általában pár óra a különbség, ezért nem teszem ki őket külön, de most valamiért ez jóval előbb megérkezett.

   Ami a spoilert illeti, hivatalos forrásból származik, tehát a csatorna/írók döntése volt, hogy előre nyilvánosságra hozzák.

  • Amit viszont nem tudunk: kinek a szíve kellett az átok kiszórásához? Hook elvileg Emmát szereti a legjobban, de ő elég elevennek tűnik.

 1. Nem AZ Átkot, csak EGY átkot. Nem ugyanaz 🙂
  Hogyan halt meg Merlin? Ha meghalt egyátalán. Engem még mindig az a “video” üzenet izgat, hogy miért Nimue az egyetlen aki segíthet?

 2. Hát, nem tudom. Lassan izzadszágszagot kezdek érezni… És ebből fakadóan sok-sok következetlenséget.

  Pl:
  1. Zörgőt már régen meg kellett volna szabadítsa az igaz szerelem csókja, ami úgy tűnik, zárlatos, hol működik, hol nem.
  Arról már nem is beszélve, hogy kiderült, hogy Cora is jelölt lett volna, akkor nem félt Zörgő az igaz szerelem csókjától?

  2. A harmadik évadban kimondottan szó volt róla, hogy az átkot Cora lánya szórhatja ki. Most meg már boldog-boldogtalan megteheti.

  3. Emma, bár semmi rosszat nem tett odaát, full Dark Oneként érkezett vissza Storybrookeba, Hook viszon, aki meg akarta ölni Merlint és átkot vetett ki, ártatlan, mit sem sejtő bociszemekkel.

  Szóval az önmagába pörgés, laposodás, erőlködés jelei tűnnek mutatkozni…

  • Ha jól emlékszem az első évadban Belle próbálkozott az igaz szerelem csókjával ami majdnem bejött, de Zörgő félt elveszíteni a hatalmát. Az igaz szerelem csókja (ezek szerint) csak egyszer működik igazán. Emmáék esetében pedig Hook volt “defektes” azért nem jött össze.
   A 2. pontben nem tudok nyilatkozni, az kimaradt.
   Nem mondanám, hogy nem tett semmi rosszat. Teremtett még egy Sötét urat, ezzel felborult egy kényes egyensúly ami már önmagában rossz. Ehhez pedig sötét varázslatot használt, ami szintén rossz.
   Hook elvesztette az emlékeit, így a régi bosszúvágy, és gonoszság,ami 300 évig nyomta a szívét, és ami Sötét úrként feléledt benne (neki ez a gyenge pontja) újra elnyomódott, hogy jó lehessen Emmáért. De amikor Az emlékek visszatértek, visszatért a bosszúvágy is, szerintem ez nem olyan bonyolult. A Sötétség kihasználja a gyengeséget, Emmánál ez a veszteség, Hook esetében a bosszúvágy, Zörgőnél a gyávaság volt.

   • Persze, a mágikus erdőben valóban így volt, hogy Zörgő inkább elkergette Bellet. De azóta már csak megcsókolták egymást néhányszor, hiszen össze is házasodtak. Aztán Coránál mégsem félt Zörgőfürge, mikor Cora meg akart szökni vele, és ő kifejezetten szerelmet ígért neki?
    A “Nem könnyű zöldnek lenni” részben volt, hogy Zelena azért is féltékeny Reginára, mert Zörgőfürge Reginát választotta az átok kivetésére, amit “Cora lányának kell kivetnie”.

 3. Ja, Hook meg a másik. Még az első évadban volt, hogy Danielt nem lehet feltámasztani, pedig a Gonosz Királynő bármit megtett volna, hogy megtegye. “A halott, az halott” mondta neki erre Zörgőfürge, mármint hogy erre semmilyen mód nincs. Ez meg már nem is tudom, hányadik halottfeltámasztás azóta.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..