5X08-5X09 előzetes (dupla rész)

30
10
megtekintések

Jövőhéten két rész kerül levetítésre, mivel az azutáni héten elmarad a vetítés az American Music Awards miatt. Íme az epizód előzetesei:
 

 


 

30 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Fú remélem, hogy ez az elkövetkezendő dupla rész nem lesz tele Captain Swan ömlengéssel, mert már elég rosszul viselem őket.

 2. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy lesz ömlengés bőven. Csak azt remélem, hogy nem arra hagy következtetni a kanadai promo amit sokan tippelnek, hogy Emma úgyanúgy szórta ki az átkot mint anno Snow a 3 évadban. Jó lenne ha nem ismételnék folyton önmagukat és előállnának valami újjal és meglepő csvarral. Pl. Nimue volt az aki átkot szórt és megölte Merlint…
  Na de leszámítva az ömlengést elég izgalmasnak tűnik a jövő heti rész.

  • nekem is az a megérzésem, hogy az átkot nem emma szórta ki. Én inkább Arthura tippelnék.
   Meg még kérdés: amikor a gomba kivetítette merlin képét a projektorra, akkor Merlin valami sötét nagyúrról beszélt. Igen, ám, de melyikről? Szerintem nem emmáról.

  • Na várjunk csak! az átokhoz fel kell áldozni annak a szívét, akit a legjobban szeretsz. KI hiányzik a bandából? Merlin. Őt pedig NImue szereti a legjobban. Úgyhogy szerintem Nimue szórta ki az átkot, csak nem tudom, hogy mi miatt.

   • Pontosan így van, ezért gondoltam, hogy itt lesz a csavar és nem Emma volt hanem Nimue hiszen Merlin sehol sincs ( szerintem Merlin rá gondolt amikor azt mondta a múlt heti részben hogy már rá is talált, Nimue-tól félt) és Emma bizonyos értelemben csak a bábja. Emma csak akkor szórhatta volna ki az átkot ha valakit feláldoz akit szeret, de mindenki jelen van ( szív megosztásáról szerintem most nincs szó). Úgyhogy én Nimure-ra tippelek vagy neked lesz igazad és Arthur volt.

    • Akkor hogy lehet, hogy Emma emlékszik mindenre, és a többiek nem? Ha más szórta ki az átkot, neki is amnéziásnak kellene lennie. A 06. részben pedig volt valami boltos jelenet, ahol ott volt Merlin, és megint szólt Emmának, hogy hagyja békén a kardot.

     • Először is Merlinnel soha nem találkoztunk a jelenben az összes jelenet amiben szerepelt mind Camelotban történt.
      Másodszor Rumple is emlékezett az 1. évadban mindenre pedig nem ő szórta ki az átkot hanem Regina.

     • Az átkot nemcsak a sötét úrnő szórhatja ki. REgina sem volt sötét úrnő, hófehérke meg még varázsolni sem tudott, mégis megtették.

 3. Ha Nimue Sötét Úrnő volt is, már nagyon valószínű, hogy nem az, és ha ő szórta ki az átkot miért mondta volna Merlin, hogy keressék Nimuét, mert ha ő nincs csak Nimue segíthet? Vagyis ha segíthet, akkor elvileg él, és valami más módon szabadult meg a Sötétségtől, mint a “tőr a szívbe és átveszem a helyed” lehetőség, már ha egyátalán valóban Sötét Úrnő volt.

  Talán ennek az átoknak is van más változata, amihez mondjuk nem kell szíveket, meg szeretteket feláldozni, különben is, Emma Henryt is szereti, Hookot is szereti melyik lehetne az erősebb? Szerintem nincs szívkitépősdi, itt máshogy történtek a dolgok.

  Nekem az is megfordult a fejemben, hogy talán Emma azért vált teljesen(?) Sötét Úrnővé, és Azért egyesítette a kardot Merlin tanácsa ellenére, mert így meg tud menteni valakit, elvégre Merlin sem látja teljesen a jövőt, csak darabkákat, és Emma ezért most kicsit más felállásban játsza a Megmentőt.
  végül is előbb-utóbb kiderül mi történt…

  • Éppen lehetett Nimue, ha az volt a célja vele, hogy Emma valamit ne tudjon elkövetni Camelotban. Csakhogy Emma világosan megmondta Reginának az elején, hogy ő volt “és itt most nincs megmentő”. Aztán ott vannak az álomfogók is, Emma otthonában, no meg az Excalibur is.

   • Szívkitépősdi szerintem sincs, most valami más van a háttérben. Hamarosan kiderül. Én kétlem, hogy Nimue jó lenne.

    Senta válaszolva az előző üzenetedre amikor Emma még kislány volt az 30 évvel ezelőtt volt most viszont a Camelot-i eseméynek csak 6 hete történtek, így Merlin simán meghalhatott amióta Emma a sötét úrnő. Valami oka van, hogy nem látjuk most Storybrookban.

  • És mi van, ha Merlin mondta ki az átkot. Ő Nimuét szereti a legjobban, neki meg lehet, hogy már nincsen szükség a szívére, hiszen a teste már halott.

 4. Ami azt illeti, az alkotók mintha nem volnának következetesek. Nem régen néztem meg a harmadik évad Zelenás részét, amiben Zörgő azt mondja: “Cora lányának kell kivetnie az átkot”. Most meg már hirtelen boldog-boldogtalan kivetheti?

   • Ja. Máig töröm a fejem például, hogy ha “az igaz szerelem csókja” majdnem megtörte az átok előtt Rumpin a varázst, akkor hogy lehet, hogy még három évadon keresztül volt ő a Sötét Úr, miközben azért jó néhányszor csókolózott már Bellel? Aztán: Cora majdnem elment vele szerelemből, akkor nem félt az igaz szerelem csókjától? Szóval vérzik ez több sebből, gyerekek…

 5. Ha meg akarjuk tudni, hogy ki vetette ki az átkot, akkor két úton lehet elindulni.
  – kinek a szerettének hiányozhat a szíve?
  – ki áll vesztésre? Ki az, akinek a másik világban jobb esélyei lehetnek?
  Ami engem még érdekel: Arthurtól hogy került a kard Emmához? Vagy az átok része volt az is, hogy a kard megint a kőben landolt?

  • Ezek mind jó kérdések és őszintén nekem már fogalmam sincs ki lehetett. Viszont szerintem ezekre a kérdésekre most választ fogunk kapni a dupla részben

  • Miután a kard Emmánál van, és egyedül ő emlékszik a történtekre, nála vannak az álomfogók, továbbá Reginának elmondta, hogy ő volt, bennem fel sem merül, hogy más is lehetett volna.

 6. DE lehet, hogy mégis emma mondta ki az átkot. Ez mellett az az érv szólt, hogy Zörgőfürge Storybrookba maradt és Emmának szüksége volt rá a kard kihúzáshoz.

    • Nem is tudom, hogy mondjam nekem egy kicsit abszúrd, de inkább nem illik bele a képbe, mert ha bejönnének amit mondanak akkor nem látom értelmét Nimue behozatalának a történetbe ráadásul úgy mint az első Dark one.

     Az új “teóriát” egy bizonyos kép indította el amin Emma és Hook látható a rózsaszín rózsakkal borított réten. Hook fekszik és Emma a mellkasa felett tartja a törött kardot és sötét füst ( mint amilyen Emmaba szállt bele az évadzáróban) jön ki a szívéből vagy száll bele. Ezek után kitalálták egyesek, hogy Hook halott és Emma hogy megmentse sötét varázslatot használ ami végül hatalmába keríti és Dark one válik. Ezzel magyarázzák azt is, hogy megjelenik a csónakos alak storybrookban mert átverték a halált, de mégis eljön Hookért. Ja és még Kilian lelke a kardba lenne zárva.
     Bevallom van ebben a feltevésben logika de nekem abszurd és ahogy emlitettem nem illik bele mióta Nimue is megjelent. Én kitartok annál hogy Nimue manipulálja Emmat és Merlin szívével szórták ki az átkot.

     • Megnéztem a képet. Nekem se a twitteres tippek jutnak róla az eszembe. Főleg, mert Emma kezében a kard alsó része van, amihez a jó varázsló van kötve. Az első kérdés, hogy hogyan került Emmához Arthurtól. MOndjuk ez alapján a kép alapján el tudom képzelni, hogy emma szórta ki az átkot Hook szívével, aztán valahogy “becsapta” a halált.

     • Vagy emma megölte merlint a karddal és Hook lett az új “fény úr”, csak még nem jött rá a varázserejére.

 7. Valóban jó kérdés, hogy hogy került Emmához a kard. Talán Merlin nem áll mindig Arthur irányítása alatt és ki tudja játszani hiszen amikor Arthur nem parancsol neki a karddal akkor saját akarata van vagy valami más szerezték meg, lehet hogy Arthur asszonykája kijátsza (megtöri a varázst) Arthurt és titkon segít Emmáéknak.
  Ha Emma mégis Hook szívével szórta ki az átkot akkor csak úgy élhet ha Emma megosztotta a saját vele hiszen szív nélkül nem élhet. Ezt a lehetőséget már kizártuk mivel nem tudjuk Emma kit szeret jobban Henry-t vagy Hook-ot.Az tény, hogy mindkettőjüket nagyon szereti és valószínűleg e-miatt bármelyikük szívével működne az átok, Hook még képes is lenne feláldozni magát,de ez annyira elcsépelt lenne nem ha megint ezzel állnak elő az írók? Nagyon remélem hogy nem így lesz.
  A második opció amit mondtál az jobban tetszik. Nem hiszem, hogy 100%-osan igazam van de ebben az átokban szerintem Merlin a kulcsfigura.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..