5B – Szereplőválogatás

15
20
megtekintések

Lassan véget ér az évad első felének forgatása, de a munkálatok természetesen tovább folytatódnak decemberig. Az évad második feléhez már keresik is az első új szereplőt, akit titokzatosan csak “előkelő úriemberként” neveztek meg a szereplőválogatás kiírásában és a leírás szerint rejtélyes, veszélyes és bosszúálló, isten-szerű figura. Miután a sorozat készítői a New York-i Comic Con-on az évad második felét egy szóval “pokol”-ként jellemezték, elindult a találgatás, hogy esetleg az alvilágba látogatunk majd el. Ha ennél az elképzelésnél maradunk, lehetséges, hogy éppen egy jól öltözött ördög szerepére válogatják a színészeket eképpen?
 
BÓNUSZ SPOILER: Úgy tűnik az 5×11-el Arthur és Guinevere is búcsúzik, bejelentették, hogy ma forgatnak utoljára.
 

Illetve egy kis egyéb infó: végre eljutottam addig, hogy komolyabban nekilássak a speciális epizód feliratának, ami ha minden jól megy pár napon belül el is készül. Addig is időnként osztok meg egy kis ízelítőt belőle:

5. évad speciális epizód – előzetes

Tudom, hogy korábbra ígértem, de sajnos csak most jutottam el eddig. Pár napon belül érkezik feliratosan az évad eleji speciális epizód 🙂
#onceuponatime #ouat #egyszervoltholnemvolt

Szerző: Onceuponseries – OUAT Hungary, 2015. október 21.

 

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Én nagyon nagyon megnéznék egy Herkules-szálat… van benne felhasználható mágia bőven, és biztos vagyok benne, hogy integrálható lenne a sorozatba :3

 2. Nekem is az ördög jutott az eszembe. Bár ennek az alak minden filmben inkább röhejes, mint félelmetes. Kivétel Robert de Niro az Angyalszíveben.

 3. Bocs. Még egy teória, de az annyira nem úriemberes: A hercegnő és a békából a főgonosz… Ha új értelmet adnak a “túlvilági barátok” kifejezésnek, akár kísérthetne Neal, Cora, Gaston…. és még ki tudja mit lehetne kihozni eből :3

 4. Hát, Lucifer szerepére mindenesetre állandó szereplő van, aki minden sorozatban fel szokott bukkanni. 🙂 Legalábbis, ahol Isten és a Sátán dolog előfordul, meg a Fény és Sötétség ügye.

  Isten – szerű mit takarhat, vagy Isten, vagy félisten, vagy nem isten, csak olyan ereje van, mint Istennek, vagy isteni erőkkel felruházott egyed. Halhatatlan, vagyis a mi világunkban is jelen van, meg úgy minden világban. A Fény és a Világosság = Isten, a Darkness, Sötétség = Sátán, Gonosz. Ha az Excalibur kiírtja a Sötétséget, akkor elpusztítja a gonoszt. Ha a fényt írtják ki vele, akkor elborítja a világot a sötétség. Becsapós, mert a pokol, mint sötétség más, mint az a sötétség, amit Chaos-nak hívnak.

  Isten a Káoszból teremtette a világot úgy, hogy az angyalokkal harcoltak és legyőzték a Káoszt, elzárták azt egy jelbe, az a Káin jele, amit Isten Lucifer karjára helyezett el. Lucifer azonban megőrült, ellene fordult, így lett a pokol. A jelet azonban átadta Káinnak, aki alkut kötött vele, így ölte meg a testvérét Ábelt.

  A pokol, nem egyenlő a darkness-el, viszont a Sátán még el tudja hozni a földre a poklot, hiszen neki nem célja a Föld elpusztítása, csak az, hogy ő uralkodhasson rajta.

  A valódi darkness, (Chaos) tehát sem a jó, sem a gonosz érdeke, mert mindkettőt elpusztítja, elvileg, ha eljön az utolsó ítélet, akkor ismét a semmi, vagyis a Káosz lesz, miközben a jók a mennybe, a rosszak a pokolba jutnak.

  A görög, egyiptomi és római mitológiákban van az alvilág, ami a pokolnak megfelelő. Ott Hádész uralkodik, Perszephoné-val, Kharón -nal viszi Hermész a holtak lelkét a csónakjával az ítészhez. Miután eldöntötte az ítész, hogy hová kerülnek, a lelkek ennek megfelelően mennek a pokolba, vagy a mennybe.

  Ha az isteni világot akarják behozni, akkor a főbb istenek is kellenek Zeusz, Poszeidón (ő már szerepelt ugye) ezért sokan arra tippelnek, hogy a görög mitológiát fogják behozni, mert már volt a sorozatban, mikor Ariellel foglalkoztak az elmúlt évadban.

  Szándékosan nem fogalmaztak pontosan, mert akkor lelőtték volna az évad poénját, hová fogunk kilyukadni.

  Most 3 eset van:

  1. Emmáról leveszik a sötétséget ám nem teszik át másba
  2. Emmáról nem veszik le a sötétséget, viszont az Excaliburral kiírtja a Fényt (Dark One-nak is érdeke lenne a tőr és a kard egyesítése eszerint)
  3. Emmáról leveszik a sötétséget és átteszik másba

  Tehát eléggé úgy tűnik, felesleges a hajtás, mindenkinek az kell, hogy az Excalibur teljes legyen, csak kérdés az, hogy ki mire használná fel, ki a Fényt, ki a Sötétséget írtaná ki vele.

  Ebből következik, hogy Emma valószínűleg megkapja, amit akar, viszont valami olyan gondot okoznak vele, amit ember már nem oldhat meg, kell ezért ez az “isten – szerű dolog” behozása.

 5. Szóval nagy poén lenne, ha behoznák a színészt, Lucifert, aki a Lost mellett most épp a Supernaturalban is van. 🙂 Őt imádják a népek valamiért. 🙂

 6. Ha viszont Arthur és Guin búcsúszik => Excalibur kilőve, vagyis az biztos, kétesélyes lesz megint a dolog:

  Excaliburt elviszik, magukkal viszik,

  Excaliburt elpusztítják.

  Itt megint kettéválik a dolog, hiszen ha elviszik, ha elpusztítják:

  Dark One-os tőrrel egyesítették,

  nem egyesítették az Excaliburt a tőrrel.

  Ha egyesítették a kettőt és csak úgy leléphetnek vele, az is rossz, mert Emmának kell a tőr, ahhoz van kötve.

  Ha nem egyesítették, az is rossz, mert Emma akkor marad a régi, viszont nem használták fel ellene.

  Érdekes lesz, le kell vezetni a dolgokat, mint egy folyamatábrán. 🙂

 7. Annyi biztos, hogy a téli szünet előtt lekerül Emmáról a sötétség. Nagyon remélem hogy valamilyen módon visszakerül Rumpelba 🙂 hiányzik a sötét, manipulátor Mr Gold.

  • Igazából én nem szeretném, hogy felszabadítsák Emmát. Kicsit kezd sok lenni (számomra), hogy a sztorik csak félévadosak… legyen csak minimum egy évadon át gonosz… ne csak egy kis semmiség legyen, dolgozzák ki, menjenek bele még mélyebben…
   Mekkora lenne, ha most az évad felénél Emma győzne, ha minden jó karakter tényleg elbukna a sorozatban, ha Emma hozná el azt a poklot, amit az írók már emlegettek és ezt kellene valahogy megoldaniuk…

    • Tőlem az évad végén visszaváltozhat.
     Csak szeretném, hogy a Sötét Emma ne csak egy fél évados kaland lenne, hanem egy tök komoly, mély és tartalmas szál.
     Nyilván ez úgy is lehetséges, hogy csak fél évig van terítéken a téma, de egy egész évad során lehetséges, hogy sokkal több mindent meg lehetne mutatni belőle…

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..