Kérdezz-felelek Reginával

0
9
megtekintések

Van rituáléd az évad elején, hogy hogyan közelíted meg Regina történetét?
Lana:
Az attól függ hol tart Regina éppen és hol fejezte be az előző évadban. Az íróinknak köszönhetően nagyon tiszta képet kapunk a karaktereinkről, szóval egyszerű a dolgunk. Általában azt nézem, hogy mi az útja ebben az évadban és melyik archetípust nem fedeztük még fel, természetesen a történet keretein belül maradva. Az előző évadban láttuk, ahogy szépen lassan hőssé vált és ez úgy tűnik ebben az évadban is folytatódik, szóval a hős útját tártam fel, sőt a gyógyító útját is. Annyi mindenen ment keresztül, annyi belső démonnal nézett szembe és győztesen került ki belőle, ami azt jelenti, hogy sokat gyógyult a lelke mások segítségével. De a saját elkötelezettsége és vágya, hogy jobb ember legyen igazán tiszteletre méltó és inspiráló. Ezért látom őt nem csak hősként, de gyógyítóként is, lehetősége van rá, hogy másoknak is segítsen.
 
És Emmának szüksége is van a segítségre. Tekintve, hogy Regina is eltöltötte a maga idejét a sötét oldalon, ez segítségére lesz abban, hogy segítsen Emmán vagy épp visszahúzza ahhoz, amilyen a múltban volt?
Lana:
A szerencse az, hogy Emma el van nyomva. Sokkal több jó ember veszi körül, mint amennyi rossz. Ez nagyon hasznos Reginának, mert csak egy emberre van szüksége, aki hisz benne. Ő is így végezte ezen az úton, azzal, hogy Emma hitt benne. Emma elhitte, hogy Regina is lehet jó, meghozhatja a helyes döntést és megkaphatja a boldog befejezést. Ennek köszönhetően Regina úgy érzi az övé a felelősség oroszlán része Emma megmentését illetően. Miután átélte milyen érzés a sötétség, hogyan tudja megfertőzni a lelket, milyen örömöt okoz és a sötét mágia hatalmát átérzi milyen belső küzdelem dúl Emmában. Megvan a tudása, hogy segítsen neki ellenállni a kísértésnek, de végül csak Emmán múlik minden.
 
Milyen volt így Jenniferrel dolgozni, hogy egy ennyire különböző oldalát játssza Emmának?
Lana:
Remek volt. Jó látni, hogy Jen feltárja ezt az oldalát is Emmának, hiszen ő is sötétséggel született, szóval mókás látni Jen útját ahogy keresztül megy ezen, a kutatásait és amit letesz az asztalra. Az emberek azt mondják szerepcsere, de Regina sosem volt Zordon. Valójában a szerepcsere inkább Emma és Gold között zajlik, Ha belegondolunk Regina sosem félt Goldtól, szóval Emmától sem fog, még annyira sem hiszen tudja, hogy Emma is odabent van valahol. Úgy kezeli, mint egy skizofrén embert: van Emma és a Zordon, aki néha túlerőben van. A vasárnapi epizódban látni fogjátok ahogy Regina azután az Emma után kutat, akit ismer.
 
Nem tudom még milyen lesz Camelot, de mindenki számára jó véget fog érni vagy inkább olyan vegyes-felvágott?
Lana:
Vegyes-felvágott. Camelotban vagyunk és egy nagyon speciális okból. Nem tervezünk hosszan maradni, csak jönni és menni akarunk. Ez a cél. De mivel ez az “Egyszer volt, hol nem volt” így sok akadályba ütközünk amivel foglalkoznunk kell, sok meglepő kérdéssel, veszéllyel, karakterrel és úttorlasszal találkozunk. De megtapasztaljuk Camelot mókás oldalát is, úgy tűnik itt sok a bál, szóval Regina első bálját is látni fogjuk. Volt már bálon, de nem igazán vett részt rajta. Senki sem hívta táncolni, ami elég sokkoló lesz azoknak akik ismerték őt odahaza, a mesevilágban is. Hiába volt hercegnő, majd királynő senki sem vezette be ezekbe a dolgokba. Mindig is fiús lányként láttam Reginát fiatalabb korában, igazi lázadóként, aki követi a szívét és a szerelem elvonta a társasági élettől. Hozzá akart menni a lovászfiúhoz és boldog volt az egyszerű élettől is, amíg a sors vagy a végzet más irányba nem terelte. De soha nem vett részt az ünnepségeken és a bálozó világban ami szokás ezekben a birodalmakban. Szóval meglátjuk milyen élményeket szerez és hogy tetszik majd neki.
 
Eduardo Castro – a jelmeztervező – ismét alkotott neked valami csodálatos viseletet a bálra?
Lana:
Igen és ez nagyon eltér Reginától minden formában. Leginkább olyan, mint amit az édesanyja szeretett volna látni rajta. Lesz egy vicces pillanat, amikor Regina átöltözik a báli ruhájába. Felöltözik egy ruhába, amit viselni szeretne a bálon, de a többieknek nem tetszik, ezért átvált egy sokkal hercegnősebb viseletre. Biztosan arra gondolt, hogy “Mit akarna az anyám, hogy felvegyek?” Azt hiszem ilyenkor Regina mindig így gondolkozik. “Én nem értek ehhez, szóval mit adna rám az anyám?”
 
Az évad kezdetén Regina és Robin viszonya elég szilárdnak tűnt, de mi vár a folytatásban így, hogy Zelena is képben maradt?
Lana:
Rebecca csodálatos, imádom. Ezt a szerepet neki találták ki! De olyan sok a félreértés körülöttük, ez nem szerelmi háromszög. Robin nem rágódik azon kivel szeretne lenni. Reginával akar lenni és szilárd a kapcsolatuk. Egyszerűen csak bonyolult a dolog most, hogy Zelena terhes, de azt gondolom igazán felnőtt módon kezelik. Valószínűleg jobban, mint ahogy én kezelném. (nevet) Reginában van egy nagy adag bizalom, hit és meggyőződés a Robinnal való kapcsolatát illetően és tudja, hogy együtt bármilyen akadályt legyőznek. Zelena pedig gyengeelméjű, szellemileg nem stabil. Regina úgy látja, nem elég épelméjű hozzá, hogy anya legyen, de ettől még a gyerek az övé. Nem akarja elvenni tőle egészen a babát, de kemény megszorítások közé akarja szorítani, csak akkor láthatja a gyereket ha van aki figyeljen rájuk. Robintól sem akarja elszakítani a gyereket, hiszen benne ott van az a tisztaság, ami olyan vonzó Regina számára és tiszteli, hogy milyen jó apa. Tudja, hogy ennek a gyermeknek is nagyszerű apja lesz, szóval támogatja a dolgokat, de felügyelnie kell a helyzetet, hogy meggyőződjön róla, hogy mindenki biztonságban lesz.
 
Azt mondanád vannak még testvéri érzések Regina és Zelena között vagy ezek nem létezhetnek azok után, amik közöttük történtek?
Lana:
Ez érdekes kérdés, mert pár napja éppen erről beszélgettem Eddyvel. Volt egy sorom és megkérdeztem mit jelent. Tudtam, hogy szerintem mit jelent, de tőlük kellett hallanom. Kétféle képpen lehetett játszani: vagy úgy, hogy ez az én családom, az én nővérem és segíteni akarok neki vagy úgy, hogy rajtam kívül senkinek sem kell Zelenával foglalkoznia. Összességében úgy gondolom, hogy amennyire szeretne egy vérrokont és egy nővért az életébe épp annyira tudja, hogy ez a nővér haláláig nem áll le azzal, hogy tönkretegye a boldogságát. Szóval ez egy nagyon veszélyes kapcsolat, de azt hiszem a szíve mélyén Regina szeretné ha egy egészséges, szerető kapcsolatban lehetne a nővérével. Ő is tartott ott, ahol most Zelena, tett tönkre boldogságokat, zúzott össze szíveket és valószínűleg mindenkinél több gonoszságot tett a sorozatban. Csak gondolj bele a falukra amit lemészárolt vagy a több ezer kitépett szívre. De a tény, hogy képes volt kijönni belőle és hőssé válni egy szuper csodálatra méltó dolog. Azt viszont nem tudom, hogy Zelena megmenthető karakter e.
 

Előző cikk5×02 jelenet #3
Következő cikkCaptainSwan spoilerek
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..