5×05 jelenet #1

4
4
megtekintések

Henry összeszedi a bátorságát és elhívja Violetet az ünnepségre, ami a városban készül, de a lány nem akar ünnepelni, mert elszökött az imádott lova. Henry megígéri, hogy visszaszerzi neki. És kihez is fordulhatna ezügyben segítségért? Természetesen az anyukájához! Emmát kéri meg, hogy mutassa meg, hogy benne lakozik még az az ember aki egykor volt és segítsen neki visszaadni a barátja boldog befejezését.
 

 

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Mondjuk ez baromira Henryre vall. Eddig szarta el anyukája II.-t, de most hogy a segítségére van szüksége, mindjárt megtalálja. A II. évadban ugyanezt játszotta Reginával.

 2. Nem értek ezzel egyet.

  Henry volt az egyetlen, aki BOCSÁNATOT KÉRT Emmától, úgy, hogy

  1. fogalma sem volt róla, mi történt Camelotba
  2. nem tudhatta, hogy ő hibás volt-e

  Ez nagyon nagy dolog egy gyerektől, hogy bocsánatot kér a szülőjétől, olyan esetért, amiről nem tudhat, de látja, mit tett az anyjával.

  Emma sem számított erre, ez nagyon megható volt, már annak, aki érti, mit jelent a jelenet, mennyire nehéz bocsánatot kérni, ha bűnös vagy, pláne úgy, hogy nem vagy az, de rossz látnod, mi lett anyukádból, rossz a gondolat, hogy talán te is részese voltál ennek. Ez elviselhetetlen egy gyereknek, így látni az anyját.

  A többieknek is ezt javasolnám, mert
  SENKI SE KÉRT BOCSÁNATOT, még Regina sem, pedig Emma miatta lett Dark One, hát legalább annyit mondhatott volna neki, hogy sajnálja, hogy ezt okozta Emmának. Eszébe sem jut még Charmingnak és Snownak sem bocsánatot kérni, hiába mondják azt, hogy megtesznek mindent a lányukért.

  Emma gonosz, attól még ez is Emma, olyannak kellene elfogadni, amilyen, hiába akarod visszaváltoztatni, az is segített abban, hogy Emma ilyen lett. Inkább azon igyekeznék, hogy Emma ne érezze magát egyedül, legyen társasága, gyerek-szülő köteléket erősíteni benne.

  Henry tehát jól teszi, hogy látszólagos indokkal Emma segítségét kéri, mert ezzel hat olyan dologra, amit esetleg a sötét sem írhat felül.

  Biztos meg tudná oldani más segítségével is (Charming) Mondjuk nekem is furcsa, hogy mennyire nem foglalkozik néha a szülőkkel, de közben láthatjuk azt is, hogy másképp gondolkodik és érez, mint a többiek. Még Hook sem érti azt, mi történt Emmával, pedig ő is nyilván felelős. Ha igazán szeretsz valakit, olyannak fogadod el, amilyen, nem próbálod meg visszaváltoztatni, megváltoztatni, formálni, alakítani, mert azzal nem segítesz rajta.

  Henry azért közeledik megint anyjához, hogy ezzel is kimutassa, (azért, hogy eddig látszólag letojta attól még, hogy nem mutatják, nem biztos, hogy lesz@rja), másképp áll hozzá, mint a többiek.

  Szerintem egyébként Hook és Charming, Snow szúrja el a dolgokat, Regina meg mit sem változott, nem fogja fel a dolgokat igazán. Ha lesz gyerek, akkor Robin se lesz az övé, hiába intézi el Zelenát. Talán jobban járt volna mindenki, ha Reginából lenne most a Dark One, de nyilván így drámaibb a szál. 🙂

  Még mindig azért van ez a Fény/sötétség dolog, hogy a Földről azért akarja kioltani a gonosz az összes fényt, hogy eluralkodjon rajta a sötétség, avagy a földi pokol legyen. A Sátán akarata ez, aki el akarja hozni a sötétséget (poklot) a Földre, úgy, hogy azt nem pusztítsa el, az emberek pedig szenvedjenek.

  Isten a Világosság és a Fény, ezáltal a Sátán istent akarja elpusztítani.

  A Bibliában a sötétség a Chaos, “Isten a sötétségből teremtette a Földet és a világot”, vagyis Isten győzte le a sötétséget, mert ő a Fény.

  Tehát ezért nyűglődnek annyit a gonoszok, egyáltalán ne legyen semmilyen fény a világban, az Excalibur pedig erre képes, nemcsak elpusztítani a sötétséget, hanem a fényt is, ha olyan kezekbe kerül.

  A poros dolgot megmondom őszintén, nem értettem, sem Lancelotos szált.

  De Henry nagyon sokmindent meg tud változtatni, ő hozta Emmát Stroybrooke-ba, ő kezdte el az egészet azzal, hogy elolvasta a könyvet.

  Talán Emma még most sem igazi Dark One, hiszen vannak olyan kötelékei, amik hátráltatják, amire Zörgő is célzott: család, gyerek, szerelem, barátság, ezekkel sarokba lehet szorítani a Dark One-okat is.

  Henry segít Emmának ilyen módon, akkor az jó, mert ez Emma jelenlegi gyengesége. Talán azt akarják ezzel elérni, hogy Henry is meggyűlölje Emmát, vagyis Emma legyőzze a szülői kötelékét, elvágjon egy kapcsolatot/gyengeséget.

  • Én máshogy látom Henryt. Engem egyébként az első két évadban zavart a viselkedése, hogy mennyire leszarja Reginát, aki több, mint tíz évig nevelte és ahhoz a nőhöz dörgölőzik, aki lemondott róla. Nekem ő ilyen kis haszonlesőnek tűnik, aki mindig az erősebb (a nagyobb hős) felé hajlik.
   Charmingék viselkedése nekem is furcsa. Felébrednek újra Storybrookba, nem tudják, hogy mi történt, de szarják le a lányukat, mert az “gonosz”. Holott igazából semmi gonosz dolgot nem tett még, csak átöltözött és kontyot csináltatott. (Kivéve Hapci kővé változtatását, amit Regina kb. 10 másodperc alatt megoldott.) De ha tett volna, akkor is a lányuk, akiért felelősséggel tartoznak és aki önhibáján kívül lett “gonosz”.
   Lancelot + királynő szál nagyon össze lett csapva, erőltetett lett szerintem.

   • Azért tudják, hogy emma most a Dark One, vagyis veszélyes, nem lehet tudni, mi várható tőle. Bár meg kell mondjam, elsőre már gonoszabbnak tűnik, mint Zörgőfürge volt, mielőtt kiszívták belőle a sötétséget. Minden tettének volt célja, öncélúan sosem tett gonoszságot. Emmától már most jobban kiráz a hideg.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..