100. epizód és egyéb spoilerek

3
17
megtekintések

Hoztam néhány utólagosan kiadott promóképet a tegnapi epizódhoz, az írók pedig válaszoltak néhány rajongói kérdésre.
 

  

Galéria link: 5. évad > promó képek > 5×02 Az ár

 
Közeleg a nagy mérföldkő, kedvenc sorozatunk 100. epizódja. Logikus következtetés lenne, ha ez az epizód lehetne egyben a Sötét Emma fejezet lezárása is, de sajnos úgy néz ki a bűvös szám tavaszra esik, az évad második felére. (kb. az 5×12-es tavaszi premier epizód környékére) Abban viszont biztosak lehetünk, hogy kitalálnak nekünk valami különlegeset az írók 🙂
 
Sokan hiányolják Lily-t és August-ot is, akik az előző évadban igencsak előtérbe kerültek, most viszont ismét háttérbe szorultak. “Ők is ott lógnak valahol Storybrooke-ban. Lily esetében van egy tervünk, amivel ismét fel akarjuk venni a történetének fonalát, de ez nem jön el azonnal. Lehet csak az évad második felében.” – nyilatkozták a sorozat készítői.
 

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szóval ott hagyták abba, hogy visszatértek Camelotból 6 hét elteltével.

  Emma is mondja, hogy az átkot, amivel visszahozták Regina tanította neki, viszont a számára legkedvesebb ember szívét neki is fel kellett ehhez áldoznia.

  Az első elmélet szerint valahogy úgy vannak ott, mint David és Snow, akiknél egy-egy fél szív van.
  Nem tudhatjuk, kinek a szívét használta fel az átokhoz.

  Emma hozta el az Excaliburt is. Teljesen felesleges volt hát megérintenie, hiszen ő tudta, hogy nem fogja tudni a kardot még kihúzni, a kard nem az övé. Mivel elhozta, a kardot még Camelotban szerezte meg, vagyis ott is próbálkozott valamit a karddal.

  Ezért nem volt logikus, hogy ha ott, Camelotban nem ment, majd itt miért menne elsőre, Storybrooke-ban.

  Valahogy vissza kellett tenni az Ecaliburt a sziklába, hogy senki se tudja rossz célokra használni. Tehát Arthur védekezésképpen szúrta vissza a helyére a kardot, mert ugye más nem érhetett hozzá rajta kívül, Camelotba meg végig az oldalán volt a kard, míg Storybrooke-ban meg nincs. Arthur tehát a karddal lesz elfoglalva, annak keresésével, másik fele meg Emma ügyével.

  Mivel Camelotban vagyunk, kötelező átolvasni a Kerekasztal Lovagjait + Arthur-os mondakört hozzá, hogy értsétek a dolgokat.

  Regina magával vitte Zelenát Camelotba, vagyis ő nem akarja, hogy az csak úgy leléphessen Oz-ba és ott élje világát, vagyis a gyerekkel is számol.

  Regina kényszeríthette volna Emmát, hogy segítsen megmenteni Robint, mégsem tette. Csak akkor kényszerítette, mikor azt mondta, maradjon csendben, és hallgasson.

  Emma most már tudja, milyen gyengeségeket kell legyőznie, de vajon Reginának nem kell lemondania Robinról, hiszen neki ő a legnagyobb gyengesége, ahhoz, hogy Megmentővé váljon?

  Elvileg Merlint a tó hölgye, Nimue változtatta fává, tehát kérdéses volt a legnagyobb gonosz szerepe. Emma a Sötét Úrnő, de ott volt még Morgana is.

  Fogyatkoznak Arthur lovagjai is, na meg a kerekasztal is érdekes.
  Percival árulása nem kellett volna, ám mégis akartak vele valamit mondani.
  Sir Kay!?) -t az Excaliburral ölték meg, a néger Lancelottal meg Cora végzett annak idején. Meg kell még jegyeznem, hogy ez a támadás nem volt méltó egy lovaghoz, helyzeti előnyt kihasználva, aljasul hátba támadni valakit, szemtől-szembe kellett volna kiállnia. Na mindegy.

  Elvileg tehát ott tértek vissza 6 héttel később, hogy Emmát kiokította Regina és utána megszerezte a kardot.

  Szóval most Morganát várják, a történet szerint ő következik.

  Ebben az évadban a “szerelem egy fegyver”, rossz értelemben.

  Kérdéses az, hogy Emma milyen árat fizetett már az átokért és milyet fog az Excalibur kihúzásáért / összerakásáért.

  Mikor Guinevre-t bemutatta Arthur, az is egy poén akart lenni. 🙂 Úgy mutatta be ugyanis, mint a +legszebb nőt a teremtésben”, aminek hatására bizony kiült a véleményformálás és szemforgatás a nők részéről, mint pl. Regináéra és Snow-ra. XD Hát, szép egy nő, de azért ez túlzás volt.

  Furcsa egy rész volt, tele ellentmondásokkal, például Emmát is figyelmeztette volna a hang Rumple, hogy minek próbálkozik kihúzni még a tőrt, ha úgyse ment előtte se, vagiys ott direkt szívatta Emmát Rumple.

  Emmánál csak a sziklába szúrt kard van és a tőr, tehát előnybe is van, meg hátrányba is. Egyrészt ő nem tudja még kihúzni a kardot, ehhez a négy feltételt kell legyőznie, másrészt össze kell raknia a kettőt.

  Azzal, hogy Percivel emlékeztette Reginát a korábbi tetteire, mikor lemészárolt egy egész falut azért, mert Snow-t kereste, kétségessé akarták tenni, hogy Regina valaha is Megmentővé válhat.

  Sokan kételkedtek abban, hogy Regina nem tudott táncolni, ez a Daniddel való tánc csak egy édes pillanat volt, mint Henry és az alkalmi barátnője ügye. Reginából Cora akart mindenáron királynőt csinálni, nem hiszem, hogy ne tanítatta volna meg az alapokra, ha lovagolni bezzeg tudott.

  A zenegép dala az Only you volt, ami nem igazán illett egy zenegép tartalmába. (Zámbó Jimmy is énekelte :))

  Most találgatják, ki lesz a hős, Hook, Regina?

  Az első témakör az volt, hogy vált Emma Dark – One-ná. Ezt kitörölte, mert ha az emberek tudják, akkor őt még meg lehet fogni. Nem Regina ellen tette mindezt, hanem a saját védelme érdekében. Vagyis Emma elkapható így is. Ehhez kapcsolódik a Szent Grál ügye, esetleg ezzel az erővel próbálják Emmát visszaváltoztatni? Ki tudja.

  A második témakör az Excalibur kihúzása lesz a kőből, amit csak egy hős húzhat ki.

  Harmadik témakör az, hogy Merlin mivel választotta le a kard végét az Excaliburról, valószínűleg ugyanazzal lehet visszatenni is, ez lesz megint egy másik témakör.

  Furcsa egy rész volt ez is, Davidnek és Snownak pl. többet kellett volna Emmával foglalkoznia, Regina helyett. Furcsa volt, hogy ráhagyták azt is, hogy rosszul lett, mikor segített Robin esetében. Ez nem az ő stílusuk volt.

  Siege Perilous, a következő rész címe elvileg a Kerekasztal – legendához kapcsolódik, ugyanis a Perilous szék egy olyan szék volt, amibe csak az ülhetett bele, aki megtalálja a SZENT GRÁLT. Ha bárki más ülne ebbe a székbe, azonnal kinyiffan, és meghal. Kb. ezért is érthetetlen, Emma miért sodorta magát veszélybe, hiszen oké, hogy ő a Sötét Úrnő, de korábban a lovag elporladt ugye azonnal, amikor megfogta az Excaliburt.

 2. Szóval helyesbítek: valóban ez az a hely a kerekasztalban, amit csak az foglalhat el, aki megtalálta a grált. (Egyébként 1 lovag helyére egyszer leûlt egy ember és azonnal meghalt, a földbe süllyedt a széke és csak csontok jöttek vissza fel) A szent Grálból Jézus az utolsó vacsorán ivott, s a kerekasztalról szóló legenda is ebből fakad. Ugye Jézus a 12 tanítvánnyal együtt ült egy asztalhoz, de az áruló Júdás heye üresen maradt, mert akkor ő már nem volt ott a vacsorán. Ezért nem ülhet senki erre a helyre egy másik történet alapján.

  A monda szerint egyébként Percival kereste a Grált is, ő korábban megtalálta, de mikor látta, leoffolták. Másodszorra már Arthurral és a lovagokkal kereste és meg is találta, ám a Grált az égbe viszi egy fehér galamb.

  Egy másik történet szerint Galahad találta meg a Grált (ő is volt már a sorozatban) kinek lelke mennybe szállt, teste pedig az oltár előtt maradt. (Kb. Úgy mint az Indiana Jones 3. részében is volt egy keresztes hadjáratos lovag, aki őrizte a grált)

  Tehát egyre keményebb a történet, ha már Jézus i képbe kerül a Grál-lal.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..