Nincs többé Megmentő – vagy mégis?

0
2
megtekintések

Emma
A premier főképpen Emmára összpontosít. Ez nem nagy változás az eddigiekhez képest, aki igazán megváltozott az Emma, akinek mindkét új verzióját látni fogjuk egyébként. A középkori ruhás Elvarázsolt erdőben ébredő verziója felfedezi, hogy Zordonná vált és minden porcikájával harcol ellene. Újra találkozik a Storybrooke-ban hagyott szeretteivel is, de ez egészen más lesz, mint bármi amit korábban láttunk a sorozatban. Nagyon nehéz helyzetben találnak rá a többiek és nekik kell rábeszélni arra, hogy visszataláljon a jó útra. Ahogy mindig, a szülei megpróbálják azt tenni amit helyesnek ítélnek és irányítani őt, döntést hozni helyette. Hook és Regina, akik szintén szembenéztek már a sötétséggel ezzel szemben tudják, hogy a döntést csakis Emma hozhatja meg. Emellett kapunk egy kis bepillantást az új Sötét hattyúra is.
Egy idézet tőle: “Többé nincs Megmentő ebben a városban!”
 
Regina
Regina egyike azoknak a főszereplőknek, akik Emma után a legtöbbet szerepelnek a premier epizódban, nagy szerepet játszik Emma megtalálásában. Bár néhány dologban nem ért egyet a többiekkel azt illetően, hogy hogyan találják meg, végül mégis ő vezeti el őket hozzá (egy kellemetlen segítőtárs közreműködésével). Regina elég ingerlékeny lesz, de vajon tényleg elhagyta a benne rejlő sötétséget? Tényleg ő lett az új Megmentő? A premier epizód utolsó két perce előkészíti az idei történetívet és hogy miképpen fogják a Sötét hattyút kezelni.
Egy idézet tőle: Úgy tűnik élvezed azt a kampót, akarsz esetleg még egyet?
 
Hook és Henry
Hook is nagy szerepet játszik Emma megtalálásában. Nem igazán ragaszkodik a konvenciókhoz a dolog mikéntjét illetően, amivel Regina nem feltétlen ért egyet. Hook és Regina többször is összetűzésbe kerül emiatt, de ez csak megmutatja mennyire szeretnék mindketten visszahozni Emmát. Meglepően sok időt tölt a kalóz Henryvel, aki sokkal inkább támogatja az ő ötleteit, mint Regináét. Érdekes lesz őket látni, ahogy összedolgoznak. Az újra találkozásuk Emmával nagyon szép lesz és Hook igazán megértő lesz azt illetően, hogy Emmának önállóan kell eldönteni, hogy mihez kezdjen ebben az új helyzetben. Határozottan megmutatja ez az epizód, hogy mennyire törődnek egymással.
 
Belle és Zörgőfürge
Zörgőfürge sokat szerepel az epizódban, de nem abban a formában amire számítanánk. A Storybrooke-i verziója továbbra sem ébred fel és Belle mellette virraszt, míg a Kék tündér neki nem ajándékozza a “Szépség és a szörnyetegből” már jól ismert varázsrózsát. A rózsaszirmok Zörgő életerejét jelképezik és a lány magával is cipeli az epizód során mindenhová, ahová csak megy.
 
Zelena és Robin
Zelena szerepe jelentős a premierben és ördögibb, mint valaha. Robint felhasználja Regina ellen több módon is, de emellett azt is látni fogjuk ezáltal, hogy Robin mennyire törődik Reginával. Javarészt Reginával, Hookkal és Robinnal vannak jelenetei, a többiekkel ritkán látjuk a premierben.
 
Merida
Merida bemutatkozik és megtudjuk, hol tart most. Legfőképpen Emmával lesznek közös jelenetei, de egy kis időre látjuk majd a többiekkel is. Hogy miképpen kapcsolódik az évad további részéhez nincs világosan kifejtve a premier epizódban.
 
Mary Margaret, David és a többi városlakó
Regina és Hook veszi át a vezető szerepet a műveletben, a többi városlakó csak követi őket. Mary Margaret párszor próbálja enyhíteni a feszültséget Regina és Hook között, de ezt leszámítva nem sok szerephez jutnak a többiek az évad első epizódjában.
 
Camelot
Camelot jelentős színhelyként készíti elő az epizód, sok köze lesz a Sötét hattyú eredetéhez és jelentős kötődése lesz az egyik főszereplőnkhöz. Az utolsó két perc előkészít mindent, amire ebben az évadban számítani lehet és érdemes nagy figyelmet fordítani a kőbe zárt kardra is.
 

Előző cikk5×07 Forgatási infók
Következő cikk5×01 jelenet #1
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..