Mi vár Storybrooke-ra a folytatásban?

6
32
megtekintések

Először is, íme néhány utólagosan kiadott promókép a premier epizódhoz, a galériában már megtaláljátok őket:
 

  

Galéria link: 5. évad > promó képek > 5×01 The Dark Swan

 
A premier epizód végén egy váratlan csavarral 6 hetet ugrottunk előre az időben, ami elég volt arra, hogy minden megváltozzon. Hook és a többiek kudarcot vallottak, Emma elfogadta a Zordon lényét, átadta magát a sötétségnek és egy új átkot alkotott amivel hazarepített mindenkit, hogy megbüntesse őket valós és vélt hibáikért. Innentől a történet ismét két szálon fut: látjuk mi történik a jelenben és mi történt Camelotban ami idáig vezetett. Mos pedig nézzük mit árultak el az írók a folytatásról!
 
Emma sorsa
Emma hitetlenül jött a városba, de végül mégis ő lett a vezetőjük, ő fogott össze mindenkit. Most látni fogjuk, hogy ha elveszítjük a vezetőt, minden döcögni kezd. Storybrooke-i vonalon a premier után mindenki azzal küszködik, hogy kitalálják mégis mit tehettek Emmával, amiért ilyenné vált. Emma egyelőre letakarva tartja a kártyáit, de ez nem akadályozza meg abba, hogy direkt módon interakcióba lépjen a többiekkel, főleg Henryvel, Reginával és Hookal. A kapcsolatok egy új módon haladnak majd előre a jelenben, ahol egy nagyon gonosz Emmánk van. Eközben a múltban Camelot-i vonalon sok különböző döntést fogunk látni, sok különböző karaktertől, Emmától is és azoktól is akik törődnek vele. Néhány döntésről talán elsőre úgy tűnik hogy helyes, de végül kiderül, hogy mégsem volt az.
 
Charming és Hófehérke a bajban
Miközben Mary Margaret és Charming mindent megtesznek a lányukért, új kihívásokkal néznek szembe Camelotban a kapcsolatukat illetően. Hófehérke szoros kapcsolatban állt Lancelottal, akinek azt köszönheti, hogy teherbe tudott esni, míg Charming Arthur királlyal – Lancelot száműzőjével – barátkozik össze. Házasoknál gyakran előfordul, hogy egymás ellen fordulnak, ha olyan rossz helyzetbe kerülnek, ami ellen nem tudnak mit tenni. Erőtlennek érzik magukat és ez sok konfliktust szül kettejük között, úgy fognak vitatkozni, mint még soha azelőtt. Reméljük azért végül győzedelmeskedik a tény, hogy közös szíven osztoznak…
 
Még több Merida
Merida megfogja kapni a saját epizódját, amiben elutazunk az országába és látni fogjuk a családját is. Igaz az apuka sajnos már távozott az élők sorából, de a visszaemlékezésekből őt is meg fogjuk ismerni.
 
A rejtélyes Merlin
Az éles szemű rajongók kiszúrhatták a jegyszedő bácsit az Emma visszaemlékezésből, aki voltaképpen Merlin volt álruhában. Merlin is azok közé a Cameloti karakterek közé tartozik, akiknek megismerjük az eredettörténetét ebben az évadban. Egyelőre még nem tudjuk miért figyelmeztette Emmát olyan zordan, de az írók ígérete szerint erre is fény derül, ahogy előre halad a tőr és az Excalibur rejtélyes története.
 
Mulán és Piroska
A két visszatérő eddigi hollétéről magyarázatot fogunk kapni. Meg fogjuk tudni hol jártak, mi történt velük eddig és mire készülnek most. Mindketten több epizódban is láthatóak lesznek az évad első felében. De rajtuk kívül a sorozat készítői más régi ismerősöket is szívesen visszahoznának az ötödik évadra. “Tiszteletben akarjuk tartani azt, hogy a sok eddig behozott karakter élete tovább haladt azóta, hogy utoljára láttuk őket és szeretnénk megmutatni hol tartanak most, mi történt velük és látni szeretnénk hogy tudnak újra egyesülni a többiekkel.” – nyilatkozták.
 
Megmentő Regina
Miután Emma kiszállt a hősök közül, Reginára nagyobb szüksége lesz a városnak, mint valaha. Ám nem mindenki képes a városlakók közül túllépni a múlton, ami megnehezíti a dolgát.
 
Gold/Belle/ Zörgőfürge
Az évad során egy ideig még hasonlóképpen marad a felállás, mint a premier epizódban: Gold kómában, miközben Zörgőfürge a Zordonok szellemeként kísérti a múltban Emmát. Az írók ígérete szerint fejest ugrunk a Sötét Urak történetébe és megismerjük a legelső Zordont is. Belle pedig próbálja megmenteni Goldot, akinek ugyan nem bocsájtotta még meg, hogy a szerelmük helyett ismét a hatalmat választotta, de ha valami szörnyűség történik valakivel akit szeretünk, hajlamos az ember félretenni a haragot, amíg a másik jobban nem lesz…
 
CaptainSwan és Henry
A CaptainSwan páros ismét bajban, de nagy hangsúly lesz rajtuk az évad első felében. Egyetlen percét sem hagyjuk ki Hook küzdelmének a nőért, akit szeret és a permier után még több közös kalandban lesz része a kapitánynak Henry-vel. Miután Henry a kamaszkorba lép, aktívabban kiveheti a részét a kalandokból, sőt néhány eseményben ismét kulcsfontosságú szereplővé válik, akárcsak annak idején az első évadban.
 
Addig is várjuk a véleményeket a premier epizódról 🙂
[poll id=”10″]
 

Előző cikk5×02 jelenet #1
Következő cikkInterjú Merlinről
MEGOSZTÁS

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sziasztok!

  Akkor kezdjük az elemzést megint igazam lett, szögezzük le. 🙂

  Az amerikaiaknál nem a Kőbe zárt kard az eredeti címe a mesének, hanem A kard a kőben volt a mozira kiírva. Hogy eredetileg volt-e ilyen a moziban 1989-ben, ezügyben passzolok, de nincs erre az évre Merlines mozifilm, amit játszottak volna.

  Azért figyelmeztették Emmát, hogy az a kard nem az ő végzete, hanem Arthur feladata az, hogy kihúzza, habár neki is lesz egy esélye.
  Vagyis ott hibáztak, hogy Emma kihúzta a kardot, vagy hozzáért. A kard másik fele a Dark One -s tőr, hiába van meg a két rész, a kettőt még egyesíteni is kell valahogy. Emmának tehát nincs joga a kardhoz, ezért lett figyelmeztetve a moziban, hogy hozzájuthat, de ne nyúljon hozzá akkor sem, hallgasson a szívére.

  Tehát a teljes kard és tőr is Arthurt illeti.

  Az jó nagy pofáraesés volt, amikor kihúzta a kőből, és nem volt meg az egész. XD Ez egy poén is akart lenni.

  Emma eltűnt, ő most még nem lett egyből Dark One, a teljes átalakuláshoz bizonyos feltételeknek kell megfelelni, pl. összeroppantani egy szívet, lehetőleg hozzá közelállóét, valamint nagyon nagy gonoszságot is kell még elkövetnie.

  Henryt sem igazán értem, a cselekedetei igenis gyerekesek, hiába mondja magát, hogy ő nem az. Aki nem méri fel a tettei esetleges következményeit, az még gyerek.

  Az, hogyan jutnak el az Elvarázsolt Erdőbe, nem lényeges, mondjuk az érdekes, hogy Zelenát is viszik magukkal, őt simán visszatettem volna a börtönbe, nyilván nem volt rá idő.

  Az első rész szerint kiderült, 2 leglényegesebb helyen, ahol hibáztak:

  1. Beléptek Camelotba (Arthur is hibás, hogy Merlin próféciáit követve nem engedte Emmát hazamenni)
  2. Emma valószínűleg a karddal is megtette, amit kellett. Ez attól függ, Arthur maradt Camelotba, vagy mi történt vele.

  Hat hetet voltak távol, tehát időugrás is történt, ami nehezíti a dolgokat.
  A ruhák rendkívül elegánsnak tűntek, tehát valószínűleg báloztak épp (nem hinném, hogy sima utcai viseletben volt Regina és Belle sem, Henry az meg ugye lovagtanonc lett.

  A nagyit nem láttam visszajönni, valakinek esetleg ez feltűnt, vagy csak rosszul gondolom, hogy ő nem tért vissza velük!?

  Merlin sem oldotta meg a problémát, vagy meg sem találták őt, ezt nem tudhatjuk, majd ez is kiderül.
  Mivel hibáztak, nem tudták megmenteni Emmát, ezért ő most bosszút esküdött, ez pedig valószínűleg Regina hibájából fakad, hiszen neki adta a tőrt, végszükség esetére. Azzal, hogy Emmánál van, kiderült, hogy Regina a felelős mindenért, neki is kell helyrehozni az egészet.

  Minden évadban volt memóriavesztés, csodálkozom, hogy nem sült még ki az agyuk.
  1. évadban elfelejtették, hogy kik is voltak korábban
  2. évadban elfelejtették, hogy Neal csaja, Tamara ördögi és gonosz
  3. évadban elfelejtették Zelenás dolgot
  4. évadban elfelejtették Emma és Elsa Ingridet gyerekkorukra nem igazán emlékeztek
  5. évadban meg elfelejtették, mi történt Camelotban.

  Nincs még Lily, na meg Red sem.

  Amikor visszatértek, Emma hozta őket vissza a saját erejével, valószínűleg valakinek a szívét összeroppantotta, ők nem úgy kerültek vissza, ahogy elindultak, azzal az átokkal.

  Zelena a gyermekét védi, aki csak az övé lesz, félti is Emmmától, neki nem érdeke, hogy legyen másik gonosz. Azt mondja, taszítja az apja, de ugyanakkor meg is akarja szerezni magának, bosszúból.

  Mivel Regina hibázott valószínűleg, ezért neki is kell helyrehozni Emmát, ő fog a Megmentővé válni, amihez nehéz dolgot kell kiállnia. Regina ugyanakkor szokatlan helyzetben van, eddig ő volt a Gonosz Királynő, a legutálatosabb ember az egész világon, ám most Emma veszi át a helyét, aki Dark One-ként sokkal erősebb nála. Felcserélődnek a szerepek.

 2. Még valami:

  A kard és a vége nem volt egyben, azt mutatja, hogy Merlinnek nem volt más választása, mint a kardot kettétörni, a végét pedig a Dark – One-hoz kötni, hogy így tartsa kordában a sötét erőt.

  Tehát valami nagyon elromlott akkor, amikor Merlin olyat tett, amit nem kellett volna, mert rá volt kényszerülve. A kardnak teljesnek kellett volna lenni, ahogy Arthur is megjegyezte.

 3. Eddig minden átkot az igaz szerelem csókja tört meg. Regina átka I.évad/emma-Henry csókja, Zelen átka II. évad/ Regina és Henry csókja, Gold és az Író átka/ Regina és Robin csókja lett volna, ha összejön. Most kinek kell megcsókolnia kit? Nekem az az érzésem, hogy Zelena babájának köze lesz az egészhez. Hiszen ő valamiféle remény, hogy a gonosz nyugati boszorkány életében fény lopózik be, ami elűzi a sötétséget.

 4. Bellenek kell megcsókolnia Goldot.
  Aki nem értené a végén a jelenetet, Emma nem azért változtatta kővé Hapcit, mert az hapcizott egyet, hanem mert az ő kabátja volt rajta, amit kkor viselt, amikor seriff volt. Végigmérte, nem tetszett neki, hogy a törpe fontoskodik az ő pozíciójában és a vörös bőrkabátjában. Mondjuk fura volt a jelenet, férfi törpén Emma női piros bőrkabátja volt. 🙂

  Szóval mondják még, hogy Emmánál azért van a tőr, mert egy másik Dark One-al végett (?) ugyanis, amíg a másik Dark One él, nem lehet ő is az (?)

  Na mindegy, ez már haladó szint.

  Elvieg most Reginából lesz a Megmentő, de Emmával csak Henry bïrhat. Sok a kérdőjel, mert sok lehetőséget ad a történetíróknak, hogy merre vezessék a szálakat.

  Zelena is ment Camelotba, vagyis. Tanítvány pálcája is eltűnt, Emma hozta őket vissza. Ezért Zelena fény és sötétség ügye elvieg most nem pálya, mer Reginán és Hwnryn van a angsúly, esetleg Hookon.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..