Jennifer Morrison interjú

0
18
megtekintések

Beszélgessünk arról, hogy hol kapjuk el Emmát a premierben. A Comic Con-on kiadott jelenetben (videó lentebb) egy cellában volt az Elvarázsolt erdőben…
Jen: Igen, de az csak egy kis ízelítő volt arról, hogy merre tart a sorozat. A jelenet nem része egyik epizódnak sem, csupán a Comic Con-ra készült.
 

 
Akkor hol tart az ötödik évad kezdetén?
Jen:
Ott ahol abbahagytuk a fináléban. Mindenki a főtéren áll és rájönnek, hogy Emma feláldozta magát Regina boldog befejezéséért és a város megmentéséért. Ott folytatjuk, hogy mindenki összeáll és megpróbálják kisütni, hogyan találják meg őt és ki vegye fel a tőrt, ami mindenképpen egy erőteljes pozició, Emma pedig eközben újjászületik Zordonként.
 
Emma még nem válik azonnal Sötét Úrnővé, mit tudsz mondani nekünk a sötétséggel való küzdelméről?
Jen:
Amikor láttuk Zörgőfürgét átvenni a Sötét Úr pozícióját, nyilvánvalóan jó oka volt rá, hogy megtegye. Azt akarta, hogy képes legyen megmenteni a fiát, hős lehessen és hatalma legyen. Jó szándékból fakadt az elhatározás, de később küzdeni kezdett benne a jó és a rossz, ami végül át vette felette az irányítást. Hasonló út lesz ez Emma esetében is. Hiszen attól, hogy úgy döntesz, hogy befogadod a sötétséget és Zordonná válsz még nem jelenti azt, hogy azonnal el is lep a sötétség. Annyit jelent, hogy beléd költözött és megindult a harc a sötétség és aközött aki egykor voltál. Látni fogjuk ahogy Emma keresztül megy ezen a küzdelmen. Lesz amikor az ösztönei veszik át az irányítást, amik most hihetetlenül sötétek és erőszakosak, de egy része még mindig túl akar jutni az egészen. Ez egy igazi utazás lesz számára, abban az értelemben, hogy meddig tart neki mire megadja magát a sötétségnek.
 
Az írók azt ígérték többet megtudunk ebben az évadban a Zordonok mitológiájáról is.
Jen:
Erről sajnos nem beszélhetek, de annyit mondhatok, hogy nagyon hamar előjön ez a téma az évadban.
 
Talán megtudjuk azt is, hogyan lehet a tőrt használni igazából?
Jen:
Határozottan többet megtudunk a tőr mitológiájáról, ahogy a korábbi Zordonokról is és arról mit jelent magadra venni a sötétséget és milyen szabályozásai vannak. Egy része ennek hamar kiderül, a másik része egy darabig lóg a fejünk felett az első pár epizódban, majd szépen lassan derül ki.
 
Milyen lesz Emma viszonya a szüleivel most, hogy az írók elárulták hogy talán újra felüti a fejét Emmában a régi harag irányukba azért, amik a múltban történtek?
Jen:
Ez attól függ, hogy adja meg magát a sötétségnek. Amikor átadja magát neki, akkor lép működésbe. Ahogy ezelőtt is mindig, ugrálunk a múlt és a jelen között. Emmát látni fogjuk a sötétség különböző fázisaiban. A kapcsolata a szüleivel és az érzései a különböző dolgok iránt ennek fényében elég extrém lesz, attól függően éppen hol tart.
 
Említetted, hogy némiképp bosszúálló most. Előjöhet ez az oldala a szülei kapcsán is?
Jen:
Előbb utóbb mindenki felé előjön, ez is része annak ahogy megadja magát a sötétségnek. Emma jó verziója ha nehéz helyzetbe került mindig azt nézte, hogyan tud túl jutni rajta, hogyan teheti jobbá a dolgokat. A rossz Emma ha olyannal találkozik ami felzaklatja vagy fájdalmat okoz neki akkor azt nézi, hogy hogyan pusztíthatná el ami ártott neki.
 
Annak amit Emma tett része volt az is, hogy megmentse a várost, de az is, hogy megmentse Regina boldogságát.
Jen:
Hogy megvédje a boldogságát. Határozottan azért.
 
Neheztel később azért Reginára, hogy mivé vált miatta vagy esetleg megpróbálja a sötétség útjára terelni őt is?
Jen:
A kérdés második felére nem tudom a választ, de csak azért mert még nem jutottunk annyira messzire a történetben. Ami a hibáztatást illeti, kezdetben egyértelműen nem. Ez inkább arról szól, hogy felhalmozódnak a döntések, amiket a sötétség hatása alatt hoz meg és ezek neheztelést váltanak ki és előhozzák az önzést belőle.
 
Mit reagál Emma arra, hogy Hook megpróbálja megmenteni? Segít életben tartani a reményt benne?
Jen:
Igen, ez érdekes mert Henry Emma sötétségének a kriptonitja – mint ahogy a Baelfire iránt érzett szeretet volt Zörgőfürge kriptonitja – hiszen az iránta érzett szeretete annyira tiszta és erős. Ez a kötelék volt az, ami megnehezítette nekik, hogy teljesen átadják magukat a sötétségnek, szóval Henry van a legnagyobb hatással rá abban, hogy küzdjön a sötétség ellen. A második visszatartó erő viszont Hook, mert igazán szereti őt és ez nem szűnik meg attól, hogy Zordonná vált, ahogy Zörgőfürge is tovább szerette Belle-t. Tehát az érzés megmaradt, csak keveredett az új hajlamával a manipulációra és az önzésre. Ez egy bonyolult tánc kettejük között, mert az érzései igazak, de a döntései most rossz helyről fakadnak. Ez határozottan hatással lesz rájuk és arra is, hogy Hook megbízhat e a döntéseiben. Ő is volt gonosztevő, mindenkinél jobban ismeri milyen küzdeni a sötétséggel. De amiatt nem kell aggódnunk, hogy szeretik e egymást. Hook mindent meg fog tenni azért, hogy megmentse őt és ebben nem akadályozza meg az sem, hogy Emma most gonosz lett. Tudja miért tette amit tett és tudja mivel állnak szemben.
 
Charming, Hófehérke és a többiek felkerekednek Merlin felkutatására, hogy érez ez iránt Emma?
Jen:
Ez bonyolult. A jó része meg akarja találni őt, de a sötét része nem akar esélyt adni, hogy elpusztítsák. Egyelőre benne van Merlin felkutatásában, de egy része legbelül retteg tőle.
 
Akár képes megmenteni őt, akár nem, gondolod, hogy a Merlinnel való találkozás örökre megváltoztatja Emmát?
Jen:
Igen, remélem. Úgy gondolom bármin is mész keresztül az életben, hozzáad valamit az életedhez, akár jót akár rosszat. Azt gondolom határozottan lesz benne megbánás és emiatt olyan dolgok is amiken még túl kell jutnia, de meg is tanul dolgokat magáról amik fontosak ahhoz, hogy előre lépjen.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..