Interjú Merlinről

0
41
megtekintések

Az OUAT rajongók eléggé szenvedélyesek azzal kapcsolatban ami történik, milyen tapasztalataid voltak eddig?
Elliot Knight:
Oh, az oncerek. Én vagyok az egyik legújabb tag a stábban, szóval még csak most kezdem megtapasztalni ezt az egészet, de az biztos, hogy ők a legelkötelezettebb, legodaadóbb és legszenvedélyesebb rajongói társaság amit ismerek. Talán csak a One Direction rajongói vetekedhetnek velük. Mióta bejelentették, hogy szerepelni fogok a sorozatban az emberek elkezdtek kapcsolatba lépni velem, hogy elmondják milyen izgatottak a karakteremet és a Cameloti kalandot illetően és alig várják, hogy megtudják, mi fog történni. Ez igazán lenyűgöző és biztosan a többiek is említették már mennyire érezzük a támogatást, ami nagyon jó, mert még jobban élvezzük tőle a munkát. Jó tudni, hogy vannak odakint olyan emberek, akiknek nagyon sokat jelent a sorozat és igazán élvezik azt, amit csinálsz.
 
A negyedik évad végének nagy felfedezése volt, hogy a sokat emlegetett Mágus valójában Merlin. Hogy készültél fel a szerepre?
Elliot:
Ez a Merlin egyértelműen nem a hagyományos verziója a karakternek. És hogy őszinték legyünk, hol lehetne ezt jobban elképzelni, mint az “Egyszer volt, hol nem volt” sorozatban? Annyira szeretik összekuszálni a dolgokat. Amikor néhány hónappal ezelőtt találkoztam Adammel és Eddyvel még nem néztem a műsort, csak meséltek nekem arról amire készülnek a történettel és a karakterrel. Elsőre annyit mondtam, hogy köszönöm, hogy rám gondoltak. Ez egy olyan szerep, amin felnőttem, az 1998-as Merlin tévésorozat az egyik nagy kedvencem volt Sam Neill és Miranda Richardson főszereplésével. Rengetegszer újra néztem. Szóval ha lehetőséget kapok rá, hogy eljátszhassam Merlint, én benne vagyok. Merlin megjelenése sokban különbözni fog a klasszikus filmes verziótól. Újra néztem a “Kőbe szúrt kard” mesét is, mivel már nagyon régen láttam utoljára. Az egyik dolog ami feltűnt ebben, hogy Merlin nagyon vicces és ez talán az egyetlen Disney mese amit ismerek, amiben nincs klasszikus romantikus szál. Ez inkább Arthur kalandjáról szól. El akartam csípni Merlin eszenciáját ebből a filmből úgy, hogy közben szerethető és bölcs is maradjon.
 
Azt is megtudtuk, hogy Merlin keze van az OUAT szinte minden fontos eseménye mögött. Ez sok infó egyszerre! Részt vettél egy gyorstalpaló OUAT kurzuson előtte?
Elliot:
Senki sem mondott nekem semmit! Van egy húgom aki már azelőtt nézte a sorozatot mielőtt egyáltalán elmondtam volna, hogy szerepelni fogok benne és nagyon szerette. Egyszer beszélgettünk erről és azt mondtam “Úgyis nagy Disney rajongó vagyok. Ez a sorozat úgy hangzik, mint ami tetszene nekem.” Ezért leültem és megnéztem minden egyes részt az első évadtól az utolsóig. Elég sok időbe telt, de tetszett. És örülök neki, hogy megtettem, mert így tudatában lettem, hogy milyen nagy cucc lesz, amikor megjelenik Merlin, hiszen annyi eseményhez és karakterhez kötődik! Igazán meg akartam érteni a világot, aminek a részese lettem, szóval megnéztem minden egyes részt és amikor a fináléban a Varázslóinas azt mondta “Keressétek meg Merlint” szörnyű izgatott lettem és alig vártam a folytatást. De ezzel egyidőben szörnyű ideges is lettem, hiszen nekem kell eljátszanom őt.
 
Melyik a kedvenc kicsavart tündérmeséd a sorozatból?
Elliot:
Ha OUAT, akkor volt egy epizód, amiben Piroska háttértörténetét ismertük meg. Nagyon kedveltem a karakterét és többet akartam látni belőle, a tündérmese verzióból. Amikor néztem a részt úgy voltam vele, hogy “Ó, azt hiszitek átverhettek. De pontosan tudom mi folyik itt.” De tévedtem, egész más irányba haladt a történet. Ennél a pontnál szippantott be igazán magába a sorozat. Ha a kedvenc Disney meséket nézzük, akkor a kedvenc gonosztevőm örökké Demóna lesz. Nagyon izgatott voltam a Sötétség királynői miatt a negyedik évad második felében és ragyogónak találtam őket. Victoria Smurfit Szörnyellája egyike a legjobb alakításoknak amit valaha láttam!
 
Ha választhatnál egy karaktert Merlin szövetségesének, ki lenne az?
Elliot:
Emma ki van zárva, mert túl egyértelmű választás lenne, nem? Tudod mit? Legyen Regina. Nem csak azért mert erős szövetséges, hanem azért is mert jól elszórakoztatna. Ami szuper volna.
 
Melyik karaktert kerülnéd el szívesen?
Elliot:
Azt hiszem Zelenával nem szívesen ellenkeznék. Ő lenne a második jelöltem szövetségesnek is, mert szintén nagyon szórakoztató. Már a premierben is olyan vicces volt. Neki vannak a legjobb beszólásai, briliáns. Rebecca Mader már önmagában is nagyon vicces színésznő és ez rengeteget hozzáad a karakteréhez. De ha Zelena az ellenségem volna nagyon bosszantónak találnám, az idegeimre menne. De mondhatnám Emmát is, mindkét oldalra. Hiszen ő a Megmentő, ki választana mást helyette? Még ha én meg is tettem…
 
Ebben az évadban Regina veszi át a helyét, szóval még lehet Megmentő a szövetségesed.
Elliot:
Igen, sosem lehet tudni. Nagyon szeretem amit Regina karakterével tettek. Nem egydimenziós, ahogy a többi karakter sem a sorozatban, de hogy a példánál maradjunk: nagyon jó, hogy megmutatták az útját a megváltásig és azt, hogy hogyan lehetséges ez, de nem könnyítették meg számára. A karakterek újraértelmezése, amikor egy kicsit gonoszak egy érdekes új dimenziót ad a műsorhoz.
 
Ha egy mondattal kellene jellemezned Merlint, mint mondanál róla?
Elliot:
Sokkal több, mint amire számítanátok.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..