6 tény az ötödik évadról

0
26
megtekintések

Mi történik ha a mese hőse válik az új gonosztevővé? Hamarosan kiderül az “Egyszer volt, hol nem volt” 5. évadából. Addig is nézzük, hogy mit tudunk eddig a folytatásról! (A cikkben csak a hivatalosan kiadott információk szerepelnek, ha kíváncsi vagy a forgatásokról kiszívárgott érdekességekre is, ide kattintva találsz összefoglalót róla.)
 
1. Emma és Zörgőfürge sötét párosa
Emma és Zörgőfürge több képen is együtt látható, mint afféle mentor és tanítvány, de hogy pontosan ez hogyan lehetséges, csak a premier epizódból fog kiderülni. Annyi viszont bizonyos, hogy fejest ugrunk idén a Zordonok mitológiájába és mindent megtudunk amit csak tudni érdemes róluk. Miért léteznek? Ki volt az első Sötét Úr? Mindenre választ kapunk az évad során!
 
2. Henry nagy szerepet játszik az anyukája megmentésében.
Éveken át Emma aggódott Henry biztonságáért, most azonban fordul a kocka. Az azóta tinédzserré érett fiú – aki az előző évad végén a mesekönyv új írójává lépett elő – idén aktívan kiveszi a részét Emma megmentéséből. “Idén látni fogjuk ahogy a kisfiúból fiatal férfivé érik és több felelősséget vállal magára. Szintén látni fogjuk ahogy az első szerelmet is megtapasztalja, hiszen nem mehetsz Camelotba anélkül, hogy szerelembe ne esnél…” – nyilatkozták az írók.
 
3. Merlin a kulcsa Emma megmentésének.
Az előző évad végén azt is megtudtuk, hogy az a bizonyos Mágus akiről annyit hallottunk tavaly, nem más, mint a híres Merlin, egyenesen Arthur király és a kerekasztal legendájából. Nos, Merlin úgy tűnik birtokában lehet annak a tudásnak amire a hőseinknek szüksége lehet, így az egész csapat útra kel Camelotba, hogy megkeressék.
 
4. Merida jelentős szereplő lesz az egész mentőakcióban.
Az “Egyszer volt, hol nem volt” sosem hoz be csupán marketing célból új karaktereket. Igaz a Jégvarázs még elképesztően népszerű volt amikor Elsa és társai megjelentek a sorozatban, de az ő érkezésüknek is alapos oka volt, hogy a történetükön keresztül jobban megismerjük Emma múltját és elővezesse a sötét oldalát. “Mindig is be akartuk hozni Meridát, de három évadba telt mire megszereztük.” – nyilatkozták az írók.
 
A Merida akit megismerünk már túl van a film eseményein és megmutatja nekünk mi történt vele azóta. Először Emmával fog találkozni, de később Belle-el is közös kalandra indulnak majd. “Számunkra ő egyszerre harcos és hercegnő, ami nagyon jól illeszkedik a mi karaktereinkhez, legyen az Hófehérke vagy Regina. Mindig is erős női szereplőink voltak, akik egyaránt elboldogulnak a bálban és a harctéren is. Merida tökéletesen megtestesíti ezt.”
 
5. Regina megkapja a boldog befejezését. (úgyahogy)
Emma gonosszá válását Regina ellensúlyozza, aki most már teljes szívvel a jók oldalát erősíti. A megelőző évadok munkája ki is fizetődik számára, végre megkezdheti a boldog befejezését Robin Hood-al, aki idén már állandó szereplőként gazdagítja a stábot. Persze az írók azért nem könnyítették meg a dolgát idén sem, hiszen továbbra is törődnie kell az ördögi féltestvérével, aki éppen Robin gyermekével terhes. “Nincs szó szerelmi háromszögről, de a helyzet eléggé bonyolult és érzelmileg megterhelő.” – nyilatkozta Eddy. És bár az évad első fele főleg Emma köré öszpontosul majd, meg fogjuk ismerni Zelena álláspontját is az ügyet illetően.
 
6. Egy rajongói kedvenc visszatér – de többen is tervben vannak.
A múlt héten kaptuk az örömhírt, hogy Meghan Ory több epizód erejéig is visszatér idén Ruby szerepébe, de az írók remélik, hogy több ismerős arcot is viszont látunk még idén. “Mindig is a “Simpson család” inspirált minket ezen a téren. Vannak szereplők akiket nem látunk minden epizódban, de ha felbukkannak, mindenki tudja kik ők és részei maradnak a sorozat világának.”
 
Általában a legnagyobb gondot a színészek időbeosztása okozza, jelenleg például a Csipkerózsikát játszó Sarah Bolger, a Csingilinget alakító Rose McIver és a Mulánt megszemélyesítő Jamie Chung is másfelé van elkötelezve. “De nagyon szeretnénk visszahozni Mulánt, már kifőztünk neki egy jó kis történetet. Minden csak az időzítésen függ.”
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..