Újabb érdekességek

0
30
megtekintések

A 4 évadból gyűjtöttek össze pár érdekességeket, amiket lehet ti sem gondoltatok volna.
 
A bolond kalapos:
A bolond kalapos nevét,  a Jefferson-t nem csak véletlenszerűen adták a karakternek. A név a Jefferson Airplane nevű rockbandától ered. A banda egyik dala a “White Rabbit” is az Aliz csodaországban-ra utal a dal szövegében.
 
Többszörös meghallgatások:
Emma Swan, Hófehérke és Daliás herceg lányát Jennifer Morisson alakítja, aki belopta magát az OUAT rajongók szívébe. Ám ugyanakkor ezt a szerepet egy másik színésznő, Kate Sackhoff is nagyon akarta, akit ötször is meghallgattak. A szerepet nem kapta meg, ám bebizonyította az erőfeszítését.
 
Hook kapitány ruhásszekrénye:
Hook kapitány öltözködése nem igazán tükrözi a Pán Péterben látottakat. Kalóz helyett egy ’80-as évekbeli banda, a Depeche Mode ihlette a ruháit. Bár a karakter alakítója, Colin O’Donoghue szerint van hasonlóság a Herceg menyasszonya c. filmben látott Roberts kalózzal is.
 
A szívek királynője:
A szívek királynőjének neve, Cora a bolond kalaposhoz hasonlóan (Jefferson), sehol sem található az eredeti Alíz csodaországban történetben. A név egy latin szóból a “cor”-ból ered, ami szívet jelent. Barbara Hershey, Jennifer Koenig, és Rose McGowan játszotta a karaktert. Az élete keveredik a Szívek királynőjének a történetével az Aliz csodaországban-ból és a molnár lányáéval a Rumpelstiltskin-ből.
 
Demóna:
Demóna karakterét a Demóna c. filmben és a Csipkerózsikából ismerhetitek. Önmagát “minden gonoszok úrnőjének” írja le. A rajongók úgy érezhetik, hogy Kristin Bauer van Straten remek munkát végez a megformálásával, ám először nem ő, hanem Paula Marshall kapta meg a szerepet, akit később leváltottak.
 
Mary Margaret:
Ginnifer Goodwin játssza Hófehérke karakterét, akit Storybrooke-ban Mary Margaret Blanchard-nak hívnak. A név sokan úgy gondolják, hogy a 18.századi  Grimm-mesékbeli Hófehérkéből ered, ahol Maria Sophia Margaretha Catharina Freifräulein Von Erthal-nak hívják.
 
Jeannie, a háziszellem utalás:
Ahogy a Hófehérkében a Gonosz királynőnek, az OUAT-ban is volt egy tükör, ami fogva tartott egy Sidney Glass nevű férfit. Könnyen kitalálható, hogy az utóneve neve, a “Glass” a tükörben lévő életére utal, de a keresztneve kicsit bonyolultabb. Mint ahogyan kiderült, Sidney Shelton előtt tisztelegnek vele, aki a Jeannie, a háziszellem megalkotója. Jeannie-vel még abban is párhuzamot lehet vonni, hogy ő is egy üvegben élt.
 
Frankenstein:
Dr Frankenstein a sorozatban Dr Whale név alatt fut. Ezzel  James Whale-nek tisztelegnek, aki az eredeti Frankenstein-t és a népszerű Frankenstein menyasszonyát rendezte.
 
Rumpelstiltskin hangja:
Rumpelstiltskin hangja nagy hatással volt Robert Carlyle fiára. A színész elismerte, hogy a fia sokszor átmászkált hozzá éjszaka, hogy utánozza azokat a magas hangokat neki.
 

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..