Jennifer Morrison interjú

2
51
megtekintések

A finálé után mit gondolsz Emma új sötét oldaláról? Hogyan fogod megközelíteni a karakter ezen oldalát?
Jennifer:
Még az első szövegkönyvet sem kaptuk meg. Mármint, ha jól tudom kész van már a szövegkönyv, de a színészek még nem látták, szóval még csak abból tudok kiindulni amit Adam és Eddy mondott a tervezett irányokról és arról, hogy mi fog történni. A kiinduló pontom a Sötét Emmával kapcsolatban az volt, hogy elkezdtem ellentétekben gondolkozni. Szóval ha ő egy olyan ember aki mindig próbált túljutni a veszteségein, az elhagyottságon és az árulásokon, akkor mi ennek az ellentéte? Vagy annak, hogy amikor felkérték megmentőnek elfogadta azt és helyesen próbált cselekedni, mi lehet az ellentéte? Ha valaki farmerban és bőrkabátban jár, mi az ellentéte? Tehát elkezdtem keresni az ellentétét mindennek ami jó és világos benne és próbáltam a másik oldalát meglátni.
 
Ezután Adam-el és Eddy-vel beszélgettünk a mitológiában és a tündérmesékben felbukkanó jó és rossz “Swan”-okról, majd végeztem egy kis kutatást is, hogy mélyebben belelássak milyen vonatkozásai vannak, miket lehet még beleszőni, hogy a részese legyen mindannak ami történik. Azt hiszem az egyik legerőteljesebb ötlet a Sötét Emmával kapcsolatban, hogy mentesül minden tehertől és a megmentőségtől. Ez egy egészen új dolog. Ha nem vagy kényszerítve, hogy mindig helyesen cselekedj – ami nem mondom, hogy helyes gondolkodásmód – de a karakterépítés szempontjából megfontolandó, hogy mit is jelent igazán a sötétséghez láncolva lenni. Ez egészen új kapukat nyit meg, mint például az önzés, a követelés, a szükség és az empátia hiánya. Ezek mind az ellentétei annak, amit megszoktunk.
 
Mit gondolsz hogyan hat majd ez a szüleivel, Hook-al, a fiával és Reginával kiépített kapcsolatára?
Jennifer:
Akármi is lesz, nagy fejtörést okoz. Ő már többé már nem az az ember, aki eddig volt, a sötétséghez van láncolva és az felül kerekedik rajta. Tehát nem maga Emma hozza a rossz döntéseket, ő nem ilyen ember. Azt gondolom annak ők is tudatában lesznek, hogy ez nem ő valójában, de attól még nagy fejtörést okoz majd nekik a dolog, mert nem lesznek képesek kiszámítani, hogy mire készül vagy mire lehet képes, hiszen ez az énje annyira különbözik attól, aki valójában.
 
Ami azért is szuper, mert kialakíthatsz a képernyőn egy egészen új viszonyt a színészekkel.
Jennifer:
Teljes mértékben. Nagyon izgalmas egy sorozat ötödik évadát egy ilyen csodás kihívással kezdeni és egy egészen új karakter kialakításával. Nem túl gyakori az ilyen csodás lehetőség.
 
Visszatekintve a 4. évadra, mi a legkedvesebb emléked a forgatásokról?
Jennifer:
Sok csodás emlékem van a negyedik évadból, mert úgy érzem Emma sok különböző kihívással nézett szembe. Szembe kellett néznie a belső démonaival és félelmeivel, ami annak ellenére hogy milyen fájdalmas volt lehetőséget adott neki a fejlődésre. Sok csodás dologgal nyílt alkalma szembenézni. De mindig vannak olyan pillanatok egy évad során amikor igazán jól szórakozol egy jelenet alatt, ez is része a munka szépségeinek. Volt például az a jelenet, amikor mindenki visszatért a gonosztevők alternatív valóságából. Volt egy mókás pillanat, amikor Emma először látja Hook-ot és a szüleit azután, amiken keresztül mentek. Nem sokszor nyílik alkalmunk boldognak és megkönnyebbültnek lenni a sorozatban, szóval amikor mégis, az nagyszerű érzés nekünk színészeknek is. Mosolyoghatunk, élvezhetjük egymás társaságát, vehetünk egy mély lélegzetet. Jó érzés.
 
Ha előre tekintesz az ötödik évadra, mit gondolsz Emma hogyan fejlődik majd? Látod őt évekkel később, mi lesz vele és a családjával, Hookal, az anyai szerepkörével?
Jennifer:
Most nehéz túl látni azon ami történik, a sötét oldalán. Mert bármi is történik vele ez alatt, Sötét úrnőnek és a sötétséghez láncolva lenni örökre meg fogja változtatni. Szembe fog nézni valamivel, ami messze meghaladja azokat amikkel eddig szemben állt és ez kényszeríteni fogja arra, hogy olyan szempontból jusson dűlőre önmagával, ahogy azelőtt még soha. De nem tudom, hogyan áll az írás, milyen döntések születtek, miken kell pontosan keresztül mennie. De mindenképpen úgy gondolom, hogy izgalmasak ezek a felfordult szerepkörök. Emmától annyi ideig várták, hogy megmentse a családját, egy csomó tündérmese szereplőt és legyen a megmentő, de most mindenki másnak kell megmentenie őt. Izgalmas dolog ez, mert ha te vigyázol másokra, sokszor nagyon nehéz utána megengedni, hogy valaki rólad is gondoskodjon. Ez egy érdekes kihívás lesz, ami sok mindent megváltoztat és minden a feje tetejére áll.
 

Előző cikkLancelot visszatér
Következő cikkŐ lesz Arthur király
MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..