Mi várható az ötödik évadban?

14
10
megtekintések

Ez a cikk annak aki még nem tudta megnézni az epizódot spoileres lehet, ezért nekik csak saját felelősségre ajánlom.
 
Amikor azt kérték az íróktól, hogy egy szóval írják le az ötödik évadot, azt felelték “Swan”, így úgy tűnik Emma visszatérítése a világos oldalra elsődleges feladata lesz a folytatásban a hősöknek. A sötétség száműzésének kulcsa Merlin megtalálása lehet, ám arról még semmit sem tudunk, hogy ki fogja alakítani a legendás karaktert. Lehet számítani akár Arthur és a lovagjai felbukkanására is (akik közül Lancelot a második évadban már szerepelt), de az biztos, hogy a Merlin utáni kutatás nagyon fontos lesz az őszi időszakban. Illetve arra is egészen biztosan fény derül majd, hogy mi lesz Zörgőfürge sorsa, aki kérdéses, hogy túlélte e a sötétség eltávolítását és ha sikerült is neki, nem tudni hogyan tud tovább élni a számára mindennél fontosabb hatalom nélkül.
 
Az írók kis pihenés után június elején kezdik a már megszokott alkotói minitábort, ahol főbb vonalakban felvázolják az évad menetét. Ezután már lehet számítani bővebb információkra is a folytatást illetően.
 

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. soulxk-nek: Nem láttad a rész végét? Emma lesz a Sötét Úr, leesik a tőr és ott rajta Emma neve. A más világok meg sztem Camelot lesz, ahonnan Merlin származik, aki mint kiderült a Mágus.

 2. Láttam. Csak sok mindent nem értettem. De most ki az a 2 ember aki meghalt? Az inas meghalt? Ha igen mert, mert emma kiűzte belole a sötétséget.

 3. Szerintem meghalt, mielőtt Emma kirohant elég elhaló volt a hangja amikor mondta, hogy keressék meg Merlint, meg ki is dőlt utána. Szerintem meghalt. Hook időlegesen halt meg az újjáírt történetben, de mikor visszavonta Henry akkor feléledt.

  Emmát nem tudni hová lett, meg nem halhatott, mert a neve rajta a tőrön, de valahová eltűnt. Gold meg nem tudni túléli e. De szerintem biztos.

 4. Pedig szerettem az inast. Mindig egy jo szereplőt kell kiirniuk?? Szörny ellat is sajnálom, mert ő igazán gonodz volt a többivel ellentétben.

 5. De a tőrrel meg tudják idézni Emmát nem? És attól hogy ő lett a Sötét Úr még nem biztos hogy gonosz. Hiszen volt egy időszak amikor Gold sem volt az.

 6. de Peti, könyörgöm, ez most hogy jött, hogy nem lesz gonosz? az ÖSSZES sötétség Emmában, hogy is ne lenne már gonosz?

 7. Patiii, figyelj lehet valamenyire igaza Petinek is mert Gold se volt annyira gonosz. De ez várjuk ki mi lesz az ötödik évad első részében.:)

 8. Egyszerüen fenomenális zárás.Szinte tudtam hogy a végén valami olyan fog történi amivel ösztönöznek hogy NÉZD MEG AZ 5.ÉVADOT!!!.És lám látuk az új sötét urunkat/urnönket.Alig várom az 5.évadot.Csak hogyan birom ki addig?

 9. Szóval, visszatértünk az alapokhoz, a kiindulóponthoz:

  Mr. Goldnak azt jósolták, hogy Henry lesz a végzete, akinek majd a halálát köszönheti.

  Most jelenleg ennek a kidolgozását látjuk, hogy mik vezetnek majd odáig, Gold végzetének beteljesedéséig.

  A sorozat ekörül játszódik, erre íródott.

  Emma lett a Dark One, amivel megint csak az időt húzzák.

  A gonoszságot, sötétséget nem lehet elpusztítani, Merlin is hiába harcolt vele, sokat nem tudott elérni. A gonoszság az gonoszság, nem emberi dolog. Ember azt nem pusztíthatja el, a gonoszság, a sötétség az emberek lelkében lakozik a jó mellett.

  Tehát, csak a következő megoldások maradnak:

  – elzárni
  – másra rátukmálni (Emma esete, mert Rumple sem bírta el ezt a mértékű gonoszságot, hiába volt Dark One, benne volt még jóság)

  A tőrrel meg tudják idézni Emmát, parancsolatnak neki, irányíthatják vele.

  Ebből következik, hogy itt is a TŐRT KELLETT volna elpusztítani elsőként.

  Szintén hiába nyűglődtek Emma gonosszá válásával, ugyanúgy az egész évad teljesen felesleges volt az Íróval és a tanítvánnyal együtt.

  Hook időlegesen halt meg, mert akkor az Író történetét élték át, amit Henry ugye tönkretett azzal a leírt két sorral.

  Ezért nem volt az Író műve a bestseller listákon, mert minden semmivé lett, mert megírta a saját Happy End-jét, ami tiltott. De ezt Henry tönkretette, így az Író is elszámoltatható.

  Vagyis mindenből következik, hogy a DARK ONE-os dolgot, SOHA SENKI SE FOGJA TUDNI MEGOLDANI, vagy semmivé tenni.

  Mert ahol jó is van, gonoszság is létezik.

  Egyébként kőkemény promo volt az egész rész, ABC reklámozta magát, na meg az írást.

  Rosszul mondtam azt, hogy a Walt Disney vetélytárs, mert a Walt Disney Company a tulajdonosa az ABC tévétársaságnak, de a sorozat az Universal stúdió terméke, csakúgy, mint a Castle, a Lost, Supernatural, vagyis a mai sorozatok nagy része.

  Így lehet tönkretenni egy sorozatot, hogy olyat hozunk be, aminek nincs megoldása, vagy végtelen megoldása lehet.

  Merlin és Camelot se nagyon fog segíteni Emmán. Ha eddig a Dark One-ok simán léteztek, na meg Rumple-ben is volt egy kis jó.

  EMMÁBAN A JÓ ÉS A GONOSZ EGYARÁNT MEGTALÁLHATÓ, tehát valami mássá alakult át, azzal, hogy Dark One-lett. Hasonló Rumplehez, de egy fokkal fejlettebb, mert ő elbírja ezt a fajta gonoszságot, sötétséget míg Rumple nem.

  TEHÁT AKI MEGHALT, NEM LÉTEZIK:

  AZ ÍRÓ ÉS ZELENA.

  Zelena esete különösen érdekes, mivel ő az esküvőkor elkezdett bezöldülni, ami nem logikus, tekintve, hogy neki kellett volna boldog véget érnie, vagyis most nem hathatott volna rá az irigység miatti zölddé válás.

  De mivel Henry lett az Író, így ő Regina és Robin Hood boldogságát biztosította, Emma pedig nem hagyta ezt tönkretenni.

 10. Goldot még azelőtt lerendezték, mielőtt teljesen gonosszá válhatott volna, vagyis ő sem tud segíteni Emmának. Pedig a tapasztalatai hasznosak lehetnének.

  Ő más volt a többi Dark One-hoz képest, mert nem volt teljesen gonosz. A házasságának kudarca vezetett volna ahhoz, hogy azzá váljon.

  Érdekes volt az, hogy Belle-nek és Rumple-nek volt gyereke az Író által kitalált történetben, vagyis várható, hogy Belle-lel is fognak történni dolgok.

  Ami nem logikus, hogy amikor Henry átkerült az Elvarázsolt Erdőbe, előtte Storybrooke-nak is el kellett volna tűnnie. Mert azt Regina varázslata hozta létre, vagyis ha ez még nem történt meg, akkor Storybrooke -nek se kellene léteznie.

  A nagymama volt a legjobb gonoszként, hatalmas volt az öreglány.

  De Snow White is karakteresebb volt Gonosz Királynőként. 🙂

  Henry autót vezetett, ami elvileg azonnali letartóztatással járt volna, mert ugye Storybrooke-ből azzal lépett le. Kiskorúak nem vezethetnek még kocsit. Habár Charming tanította vezetni a 3*17 részben, itt sem vezethetett volna egyedül kocsit. Henry és Emma között majd 20 év van, de a pontos korát nem ismerjük, csak annyit, hogy tanuló.

  Rumple meg a gyávasága miatt került végig olyan helyzetbe, amilyenbe most van. Nem hitte el, hogy jó ember lehet, jó házassága lehet, Bell-el. Nem hitt ebben, a gyávasága miatt, a kételkedés tönkreteszi az életét, s ebből sosem tanul. Talán le kellene mondania önmagáról, s csak a másikat szeretni, csak ekkor kaphat igazi boldogságot Belle-lel. Ez majdnem meg is történt, amikor át akarja passzolni őt Willel, hogy legyen boldog Belle vele.

  Majd meglássuk, emberként hogy boldogul, meg tudják-e gyógyítani.
  A süvegbe se tudták elzárni ezt a sötét erőt, tehát senki se fog vele megbirkózni, Emma csak együtt tud élni vele.

  Ja, ZELENA MÉG MINDIG ÉLETBEN VAN, bocsi. Elvileg Henry őt is eltüntethette volna, de úgy látszik, az életet és a halált sem tudja az Író semmivé tenni. Akinek meg kell születnie, az megszületik, aki meghalt azt nem lehet visszahozni.

  Nem tudom, Merlin képes -e elpusztítani a sötét erőt, ha csak simán elzárta, és egy emberi lélekhez kapcsolta, irányíthatóvá tette.

  Ez ellentmondás, nem logikus.

 11. Az sem logikus, ahogy a sötét erő támadott.

  A legnagyobb erőhöz vonzódott, a legtöbb fehér mágiával (világosság = jóság) rendelkező személyhez:

  Elsőként a tanítványhoz, az öreghez.

  Másodikként Reginához.

  Harmadikként Emmához.

  Mindenképpen Emmára kellett volna támadnia a sötét erőnek először, vagyis miután kijött a kalapból, süvegből.

  Ugyanolyan, mint az Író esete, meg kell találnia a sötétségnek a legalkalmasabb, legtöbb fény mágiával, jósággal, világossággal rendelkező személyt.

  A sötétséggel csak azt tudják csinálni, hogy egyik emberből a másikba pakolják, másra tukmálják. Ember nem tudja elpusztítani a sötét erőt, mert nem embertől származik, harcolni tud vele, magáévá tudja tenni, irányítani tudja, elzárni is, másra áttenni, de elpusztítani nem.

  Ebből következik, hogy talán Camelot után a görög mitológia, vagyis a görög istenek témája fog következni? Majd meglássuk. Az ilyen témát nem jó felhozni, mert egy sorozat se ér meg nagyon 10 évadnál többet, a tiszteletreméltó 10-ek táborába csak nagyon kevés sorozat kerül be.

  MERLIN SEM OLDOTTA MEG TEHÁT A SÖTÉT ERŐ PROBLÉMÁT, s nem is fogja tudni megoldani csak tanácsot adhat, segíthet.

 12. Biztos fontos szerepet fog betölteni az a gyerek, ha meg kell születnie, s nem hagyták Zelenát a levesbe menni.

  Pedig zöldikeként jobban játszott Zelena is. Regina is érdekes, hogy bezárva tartja, egy terhes nőt, neki is vannak ám jogai, ilyet nem tehetne, ha a gyereket nem bántja.

  Olyan témát feszegetnek, amit eddig senki se oldott meg, csak elodázták a dolgot.

  Emma szerintem marad Dark One. Hogy Merlin legyőzte volna a sötétséget!? Nem úgy tűnt, a Dark One-ok hosszú sorából. 😀 Akik nem olyanok voltak, mint Gold.

  Azért kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a sztoriból, a néger Lancelotot ismerve, Merlin se lehet kismiska.

  🙂

  Gold meg akkor lesz valaki, ha túljut a gyávaságán, vagyis elfogadja végre olyannak önmagát, amilyen. Belle sem azért szereti, mert tökéletes, ő azt akarja, hogy Gold számára ő legyen a legfontosabb, minden mást felülírva.

  Henry megoldhatta volna a Zelena – problémát is, mielőtt eltöri a tollat.

  Hook ugyanolyan gyáva volt korábban, mint Rumple, de a különbség az köztük, hogy ő nem a könnyebbik utat választotta, a mágiát, hanem a nehezebbiket, így sokat fejlődött ő is.

  Érdekes lesz ez a sötét erő téma, mit találtak ki rá.

  Tehát még mindig ott tartunk, ezt húzzák, miszerint megjósolták Rumple-nek, hogy a fiú, aki elvezeti őt a saját fiához fogja az ő vesztét okozni. ( ő pedig Henry)

  Sokaknak nagyon nehezen érthető a finálé.

 13. Henry nem oldhatott volna meg íróként semmilyen problémát, Zelena létét pedig főleg nem. Az író dolga, hogy dokumentáljon, láthattuk hova vezet, ha elkezd beavatkozni. Zelena pedig terhes, és a gyermek ártatlan, nem véletlen, hogy Regina is letett végül arról, hogy kiirassa Zöldikét e sztoriból. De ez mindenképp érdekes évad lesz, tekintve hogy a Megmentőből Sötét Úr(nő) lett a fia pedig az író…
  Én mindenesetre várom, és inkább nem találgatok, hogy mi lesz. Legfeljebb, ha már több mindent megosztanak…

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..